26 / 04 / 2024

2000 yılında Çamlıca Tepesi'nde görüntü kirliliği sona erecekmiş!

2000 yılında Çamlıca Tepesi'nde görüntü kirliliği sona erecekmiş!

2000 yılında Çamlıca Tepesi'nde çok sayıda televizyon kulelerinin oluşturduğu görüntü kirliliğini önlemek için tepeye yaptırılacak 174 metrelik Çamlıca TV Kulesi'yle tepedeki görüntü kirliliği sona erecekmiş.



2000 yılında Çamlıca Tepesi nde görüntü kirliliği sona erecekmiş!


Keyif kulesi


Ali Müfit Gürtuna tarafından Çamlıca Tepesi'ne yaptırılacak olan televizyon kulesinde içkili restoranlar, cafe-barlar ve gazinolar yer alacak.


Uzay üssü gibi


Çamlıca Tepesi'nde çok sayıdaki özel TV kulelerinin oluşturduğu görüntü kirliliğini önlemek için 1983 yılında dönemin Belediye Başkanı Nurettin Sözen tarafından temeli atılan, Tayyip Erdoğan döneminde durdurulan TV kulesi projesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna döneminde yeniden hazırlatıldı. Eski projeye göre daralarak yükselen, tepe noktasına doğru dairesel genişleyerek TV, radyo vericileri ile restoran katına dönüşen kule, yeni projede uzay üssü görüntüsü kazandı.


Bürolar da var


Bilimkurgu filmlerindeki uzay üslerini andıran yeni Çamlıca TV Kulesi'nin yüksekliği 174 metreyi bulacak. Kule üzerinde TV, radyo ve telsiz vericileri ile mağaza, büfe, içkili cafe-bar, fastfood, restoran, spor, sağlık, güzellik merkezleri ve her türlü eğlencenin yer alacağı iki küresel mekan yer alacak. Bu küresel mekanda, ülkemizde yasaklanmasına karşın, 'Casino'lar da yer alıyor. Çevresinde geniş bir otoparkın da yer alacağı kule içinde büro katları da yer alacak.


Görüntü kirliliği sona erecek


İstanbul’un eski mesire yeri Çamlıca'daki TV kulesi bittiğinde, tüm yayınlar tek kuleden gerçekleşecek. Böylece burayı işgal eden çok sayıda özel TV kulelerinin yarattığı görüntü kirliliği de son bulacak.


Hürriyet 18 Mart 2000



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön