29 / 03 / 2024

2000 yılında Süzer Plaza'da yer alan oteli Ritz Carlton işletecekmiş!

2000 yılında Süzer Plaza'da yer alan oteli Ritz Carlton işletecekmiş!

Süzer Grubu'nun Gümüşsuyu'nda inşa ettiği Süzer Plaza'da yer alan oteli Amerikalı The Ritz Carlton Hotel Company işletecekmiş. 2000 yılının sonunda açılışı yapılacak otel 240 milyon dolara mal olacakmış.



2000 yılında Süzer Plaza da yer alan oteli Ritz Carlton işletecekmiş!


Süzer'in oteli 240 milyon dolara Ritz Carlton oluyor


SÜZER Grubu tarafından Taksim Gümüşsuyu'nda yaptırılan Süzer Plaza'daki otelin işletmesini ABD'li lüks oteller zinciri Ritz Carlton üstlendi. 240 milyon dolar (149 trilyon lira) harcanacak olan otel, bu yılın sonunda faaliyete geçecek.


     SÜZER Grubu'nun Taksim'de yaptırdığı Süzer Plaza'da yer alan otelin işletmesini Amerikalı The Ritz Carlton Hotel Company üstlendi. Dünyanın en lüks oteller şirketi olarak bilinen The Ritz Carlton Başkanı Horst Schulze, 2000 sonunda hizmete girecek otelin yanı sıra Süzer Gurubu ile birlikte Türkiye'nin ünlü tatil beldelerinden birinde de ikinci bir otele sıcak baktıklarını söyledi.


     Schulze, ''İstanbul'a gelmek için yer arıyorduk ama beğenmiyorduk. Süzer Grubu en iyi yeri seçtiği için İstanbul'a geldik. Eğer Süzer Holding de isterse Türkiye'nin ünlü tatil yörelerinden birinde ikinci oteli işletmeyi düşünebiliriz'' diye konuştu.


     Süzer Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Süzer de, Pera Palas Oteli'inde Horst Schulze ile birlikte düzenlediği basın toplantısında otelin 2000 sonunda açılışının yapılacağını ve toplam 240 milyon dolara (149 trilyon lira) mal olacağını açıkladı.


İKİNCİLİK YETMEZ


     Horst Schulze, Türkiye'de ilk ve tek beş yıldız üstü delux otelini işleteceklerini belirterek, ''Hanımefendilere ve beyefendilere hizmet eden hanımefendiler ve beyefendileriz. Felsefimiz bu. İkinciliği, üçüncülüğü kabul etmiyoruz. Türkiye'de birinci ve tek olacağız'' dedi.


     Schulze, Türk basınında Süzer Plaza'yla ilgili çıkan yorumların kararlarını etkileyip etkilemedikleri sorusuna ise, ''Bizim için önemli olan otelin yeri ve konumu. Bir otel için önemli olan üç şey yer, yer ve yer. Otel merkezde olduğu için geldik. Diğer konularda bir yorum yapamam'' yanıtını verdi.


    Uzun süredir İstanbul'da bir otel işletmeyi planladıklarını hatırlatan Schulze, şöyle konuştu:

    

    ''Bugün bir çok ülkede toplam 35 otelimiz var. 25'inin de yapımı sürüyor. Kendimizi İstanbul'un bir parçası olarak görüyoruz. Fiyatlarımız üst seviyede olacak. Çünkü üst seviyede gelenlere misafir ağırlama anlayışı ile hizmet edeceğiz.''


BİNANIN SAHİBİ SÜZER


     Süzer Holding Başkanı Mustafa Süzer, Ritz Carlton oteller zincirine geçmişte Türkiye'den çeşitli şirketler tarafından başvurular yapıldığını, ama bunların reddedildiklerini söyledi. Ritz Carlton müşterilerine İstanbul'da en iyi hizmet vermeyi hedeflediklerini belirten Süzer, Ritz Carlton-İstanbul'un geçen şubat ayında imzalanan anlaşma uyarınca yıl sonunda hizmete gireceğini belirtti.


     Süzer binanın sahibinin kendilerinin olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: ''Oteli 450 kişiye kadrolu olarak istihdam sağlayacak. Turizme ve ülke ekonomisine büyük katkıda bulunacak. Toplam 240 milyon dolara malolan bina Süzer Holding'e ait. Otelin yanı sıra sinema salonları, alış veriş mağazaları da yeralacak. Ritz Carlton binaya ortak değil. Sadece otelin işletmesini yürütecek.''


İhtiras Tramvayı'nın yazıldığı otel


    RITZ Carlton-İstanbul'da, A Sınıfı ofisler, lüks apart üniteleri, iki deluxe restorantın yanında biri caz diğeri piyano müziği çalınan iki özel bar, balo ve toplantı salonları, açık ve kapalı olmak üzere iki yüzme havuzu, fitness merkezi, çoğu deniz manzaralı 244 oda, 21 apart dairesi, 66'sı duble 21'i suit 156'sı king size ve bir adet kral dairesiyle faaliyet gösterecek. Merkezi ABD'nin Georgia Eyaleti'nin Atlanta kentindeki Ritz Carlton Oteller Zinciri'nin dünya çapında 16 ülkede 35 oteli bulunuyor. Tanınmış yazar Tennessee Williams'ın, sinemaya da uyarlanan İhtiras Tramvayı romanının büyük bir kısmını da The Ritz Carlton Oteli'inde yazdı. Otel bu hatıralarıyla kraliyet mensupları, sanatçılar ve işadamlarını ağırlıyor.


(2000 yılında 1 dolar 615.000 liraya, Reşat Altın ise 42.375.000 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet 3 Haziran 2000



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön