25 / 04 / 2024

2000 yılında Türkiye'nin beş yıldızlı otelleri ödül üstüne ödül alıyormuş!

2000 yılında Türkiye'nin beş yıldızlı otelleri ödül üstüne ödül alıyormuş!

2000 yılında ABD'nin seyahat dergilerinden Conde Nast Traveller, Türkiye'nin üç otelini altın listeye almış. Çırağan Palace, Swissotel ve Four Seasons ''Dünyada kalınacak en güzel yerler'' arasında sayılmış.



2000 yılında Türkiye nin beş yıldızlı otelleri ödül üstüne ödül alıyormuş!


Dünyanın gözü bu otellerde


    Türkiye'nin beş yıldızlı otelleri ödül üstüne ödül alıyor. ABD'nin en büyük seyahat dergilerinden Conde Nast Traveller, Türkiye'nin üç otelini altın listeye aldı. Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 800 bin tirajlı dergi, her yılın başında okuyucularının verdiği puanlara göre oluşturduğu Altın Liste'de (Gold List) bu yıl Türk otellerine de yer verdi.

    Derginin Ocak 2000 sayısında yayımlanan listede, otel, tatil köyü, sağlık köyü kategorilerinde, Çırağan Palas, Swissotel ve Four Seasons "Dünyada kalınacak en güzel yerler" arasında sayıldı.

    En iyi 500 turizm işletmesinin yer aldığı listede, bu otellerin, sürekli seyahat eden işadamlarına konforlu ve donanımlı çalışma ortamı yaratarak zamanı doğru kullanma olanağı sağladığı belirtildi.


Çırağan ödüle doymuyor


    Traveller's Dergisi'nin 37 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırmada "İyinin en iyisi" sıralamasında tüm dünya otelleri sıralamasında 50'nci olan Çırağan Palace Hotel Kempinsky, Avrupa'daki oteller listesinde de beşinci sırada yer almıştı. 

    Çırağan geçen yıl temmuz ayında da Gourmet'in 29 bin kişi arasında yaptığı ankette üçüncü kez zirvedeki oteller arasındaydı. 

    Conde Nast Traveller'ın seçtiği Türk oteller arasında yer alan Four Seasons, dünyanın en lüks otelleri arasında sayılıyor.


Milliyet 9 Ocak 2000



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön