26 / 04 / 2024

2001 yılında Emekli Sandığı otelleri dünya devlerinin olmuş!

2001 yılında Emekli Sandığı otelleri dünya devlerinin olmuş!

2001 yılında Emekli Sandığı'na bağlı 6 otelin işletme hakkı 3 ayrı otel grubuna devredilmiş. 6 otelin 20 yıllığına işletme hakkı Swiss Otel Grubu, Milenyum Grubu, Radisson Grubu'na devredilmiş.



2001 yılında Emekli Sandığı otelleri dünya devlerinin olmuş!


Emekli Sandığı otelleri dünya devlerinin oluyor


MALİYE Bakanı Sümer Oral, Emekli Sandığı'na bağlı 6 otelin işletme hakkının dünya çapında hizmet veren 3 gruba devredildiğini açıkladı. Swiss Otel Grubu  İzmir  Efes ve Bursa Çelik Palas, Milenyum Grubu Tarabya ve Stad, Radisson Grubu da Maçka ve  Ankara  otellerinin işletme hakkını alıyor.


    MALİYE Bakanı Sümer Oral, Emekli Sandığı'na bağlı 6 otelin işletme hakkının dünya çapında hizmet veren 3 gruba devredileceğini açıkladı. Oral, Swiss Otel Grubu'nun İzmir Efes ve Bursa Çelik Palas, Milenyum Grubu'nun Tarabya ve Stad, Radisson Grubu'nun Maçka ve Ankara otellerini işletme hakkını devralması konusunda ''Emek otellerinin işletme hakkının devri bir bakıma özelleştirmedir, oteller mevcut standardını koruyamıyor, karlılıkları yok. Bu çalışma Maliye Bakanlığı ve Emekli Sandığı'nın Türk turizmi için çok önemli bir projesidir'' dedi.

    İzmir'de ziyaret ettiği ANAP İl Merkezi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Oral, söz konusu 6 oteli 20 yıllığına işletecek grupların dünya çapında, 3 kıtada hizmet verdiklerini belirtti. Otellerin yenileme işlemi sırasında tümüyle kapatılmayacağını, ancak onarım tamamlandıktan sonra isimlerinin değiştirileceğini vurgulayan Oral, şunları söyledi:

    ''Mülkiyette hiçbir değişiklik olmayacak, yıllık ciro üzerinden belli bir pay alarak işletme hakkını devrediyoruz. Yine yıllık cironun yüzde 1 -2'lik bir bölümü ile her yıl oteller tekrar yenilenecek. İşlemlere başlandı, ticari şartlar hazırlandı. Swiss Otel ve Radison Grubu yönetim kurulları Büyük Efes, Çelik Palas, Maçka ve Ankara Otelleri için tasdik verecek. 15-20 gün içinde devir hakkı ile ilgili bütün işlemler tamamlanacak'' dedi. 

    Bu otellerin 2 yıl içinde tümüyle yenileneceğini ifade eden Oral, ''İçinde internetli odalara kadar her türlü modern tesisler kurulacak. Böylece şu ekonomik şartlar içinde de yabancı sermaye girmiş olacak.'' 


HANZADE ÜNUZ - Tolga ADANALI İZMİR, (DHA)


Hürriyet 21 Temmuz 2001



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com





Geri Dön