25 / 04 / 2024

2001 yılında İstanbul'a özgü yönetim modeli oluşturulacakmış!

2001 yılında İstanbul'a özgü yönetim modeli oluşturulacakmış!

2001 yılında İçişleri Bakanlığı'nın 'İstanbul İçin Yeni Bir Yönetim Modeli Projesi' hazırlaması için görevlendirdiği MBBB ilk raporunu tamamlamış. Hazırlanan yeni yönetim modeline göre Büyükşehir, dünyanın en büyük ve pahalı şehirlerini örnek alacakmış.



2001 yılında İstanbul a özgü yönetim modeli oluşturulacakmış!


5 model İstanbul


'Yeni Yönetim Modeli Projesi'ne göre Büyükşehir'in bundan sonraki yapılanmasında dünyanın en büyük ve planlı şehirleri örnek alınacak


MEHMET DEMİRKAYA


    İçişleri Bakanlığı'nın 'İstanbul İçin Yeni Bir Yönetim Modeli Projesi' hazırlaması için görevlendirdiği Marmara Belediyeler Birliği ilk raporunu tamamladı. Raporda, İstanbul'a özgü bir yönetim modeli oluşturulmasının ayrıcalık değil, ulusal bir sorumluluk olduğu, özel yönetim modelinin üniter devlet yapısı içinde mümkün ve gerekli olduğu belirtilerek, özel modelin kabullerinin Avrupa Birliği’nin dayandığı temel ilkelerle de uyum içinde olduğu savunuldu. Yeni yönetim modeline, yerleşim, imar ve planlama için Atina, ulaşım için New York, tarih ve kültürel mirasın korunmasına Paris ve Roma, çevrenin korunmasına Marsilya, Barselona, afetlere karşı önlemlere de California örnek gösteriliyor.

      

Projeye start veriliyor

    

    İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Vali Erol Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Bahadırlı, bugün İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağa Kampusü Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yapılacak toplantı ile projeye start verecek.

    Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği (MBBB) Genel Sekreteri Fikret Toksöz, İstanbul için yeni bir yönetim modeli projesi hazırlanması teklifinin İçişleri Bakanlığı'ndan geldiğini, bakanlık ile yapılan protokolle de bu görevin kendilerine verildiğini söyledi.


Milliyet 16 Şubat 2001



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com 




Geri Dön