20 / 04 / 2024

2001 yılında Maslak'a Dubai modeli ikiz kule inşa edilecekmiş!

2001 yılında Maslak'a Dubai modeli ikiz kule inşa edilecekmiş!

2001 yılında Mehmet Hattat, Maslak'a Dubai'deki Emirates Towers'ın benzeri ikiz kuleler inşa edecekmiş. Maslak Teras adı verilmesi planlan kuleler, 13 bin metrekare arsada 110 milyon dolara mal olacakmış.



2001 yılında Maslak a Dubai modeli ikiz kule inşa edilecekmiş!


Maslak'a Dubai modeli ikiz kule


    HEMA Endüstri'nin sahibi Mehmet Hattat, İstanbul Maslak'a Dubai'deki Emirates Towers'ın benzeri ikiz kuleler inşa edecek. Maslak Teras adı verilmesi planlanan kulelerin inşası için Emirates Towers'ın mimarı Çinli Hazel W.S. Wong ile anlaşmaya varılırken, kulelerin toplam 110 milyon dolara mal olması planlanıyor. 

    Ekonomist Dergisi'nin haberine göre, Maslak'ta ikiz kule inşaatına karar veren Mehmet Hattat, Maslak'ta bulunan 8 bin metrekarelik arsasının yanındaki 5 bin metrekarelik arsayı Galatasaray Spor Kulübü eski başkanlarından Selahattin Beyazıt'tan aldı. 

    Beyazıt'tan alınan arsa üzerinde bulunan ve bir dönem Bebek Telefon Müdürlüğü olarak da kullanılan eski binanın yıkılmasıyla birlikte iki kulelerin inşasına başlanacak.

    Hattat Grubu İnşaat Bölümünden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İlçim Hattat, arsa üzerinde bulunan eski binanın yıkılmasının ardından başlanacak olan iki kule inşaatının iki yıl içinde tamamlanacağını söyledi. 

    Hattat, Dubai'deki Emirates Towers'ın benzerini Maslak'ta inşa edeceklerini belirterek, ''Kulelerden birini konut amaçlı rezidans, diğerini de apart otel ve ofis hizmetleri verecek şekilde planlıyoruz'' dedi.

    İki kulenin birleşim katları alışveriş merkezi, spor salonları, sağlık ve güzellik merkezleri, kongre ve sergi merkezi ile birlikte otopark olarak değerlendirilecek. Çelik konstrüksiyon sistemi ile yapılacak olan binaların altında bir de alışveriş merkezi yer alacak. 

    Maslak Princess Otel'e komşu olan 13 bin metrekarelik arsanın 185 metrekarelik kısmı Büyükdere Caddesi'ne bakıyor.

    İnşaat sektöründe 1986 yılından beri faaliyet gösteren Hattat Grubu, yeni inşaat projeleri geliştirmeyi planlıyor. 

    Maslak'ta kendilerine ait başka bir arsaya genel müdürlük binası yapmayı planlayan grup, bu çalışmayı başlatmak için Maslak'taki kulelerin inşaatının belirli bir aşamaya gelmesini bekliyor. 

    Grubun orta vadede İstanbul'un Avrupa yakasında çok büyük bir alışveriş merkezi inşaa etme planları da bulunuyor. 


(2001 yılında 1 dolar 1.445.375 liraya, Reşat Altın ise 87.800.000 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet 10 Aralık 2001



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön