19 / 04 / 2024

2001 yılında Türkiye 7 yıldızlı otelle tanışmış!

2001 yılında Türkiye 7 yıldızlı otelle tanışmış!

2001 yılında Süzer Plaza'da açılan The Ritz-Carlton İstanbul ile Türkiye 7 yıldızlı otelle tanışmış. Her türlü lüksün olduğu otelin dekorasyonunda Roma, Bizans ve Osmanlı motifleri kullanılmış.



2001 yılında Türkiye 7 yıldızlı otelle tanışmış!


Sonunda 7 yıldızlı lüksle de tanıştık


Türkiye'nin ilk 7 yıldızlı otel The Ritz - Carlton, müşterilerine bornozlar, antialerjik yastıklar özetle sınırsız lüks ve keyif vaat ediyor


GÜLAY FIRAT İstanbul


    Dünyaca ünlü The Ritz - Carlton otellerinin son halkası İstanbul'da açıldı. Saraylara, camilere ve surlara farklı bir bakış açısı getiren otel, müşterilerine, dünyada yaşamak isteyebilecekleri her türlü lüksü sunuyor. Dolmabahçe'deki Süzer Plaza'da kapsamındaki otelin dekorasyonu Roma, Bizans ve Osmanlı dönemleri ile günümüz Türkiyesinin senteziyle gerçekleştirildi.


Lale motifleri başrolde


    Odalarda kullanılan Afyon mermerleri, banyolardaki kobalt mavi İznik çinileri ile Osmanlı dönemi yansıtılıyor. Otelin Boğaziçi ve Haliç'e bakan odaları el yapımı mobilya ve halılarla süslenmiş. Osmanlı döneminin lale motifleri mobilya ve halılarda ana desen olarak kullanılmış. Odalarda kiraz ağacından yapılmış altın varaklı yataklardan, kaz tüyü ve antialerjik yastıklara, ipekli banyo bornozlarına kadar, her türlü ayrıntı düşünülmüş.


Özel yağlarla masaj


    Personelin birkaç dil konuşabildiği otelde, sağlık merkezi, kapalı havuz, bebek bakım servisi, özel yağlar ve kürlerle masaj yapılan güzellik salonları, Türk hamamı, sauna, buhar odaları, özel duşlu masaj odaları, aletli jimnastik salonu, 250 araç kapasiteli kapalı otopark, her türlü toplantı ve özel davetlere ev sahipliği yapacak şekilde hazırlanan toplam 1773 metrekarelik alana sahip toplantı ve davet salonları, günboyu açık restoran ve dondurma terası bulunuyor.


İstanbul'u tanıtacağız


The Ritz-Carlton İstanbul Genel Müdürü Michel Blanchi, ''Otelimiz, artık dünyaca ünlü konuklarına hem Türkiye'yi hem de İstanbul'u en iyi şekilde tanıtacak. Aynı zamanda unutulmaz davetlere ve törenlere ev sahipliği yapacak'' diyor.


(2001 yılında 1 dolar 1.619.750 liraya, Reşat Altın ise 87.800.000 liraya satılıyormuş.)


Milliyet 8 Ekim 2001



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön