19 / 04 / 2024

2002 yılında Emek Otelleri'nin eşyaları açık artırmaya çıkacakmış!

2002 yılında Emek Otelleri'nin eşyaları açık artırmaya çıkacakmış!

Uluslararası otel zincirlerine modernize edilmesi şartıyla 15 yıllık işletme anlaşmasıyla ''çıplak'' devredilen 6 Emekli Sandığı otelinin eşyaları, 2002 yılında Eskidji Müzaye Evi'nde açık artırmaya çıkacakmış.



2002 yılında Emek Otelleri nin eşyaları açık artırmaya çıkacakmış!


Emek Otelleri'ni Eskidji 'soyacak'


EMEKLİ Sandığı'nın geçen yıl uluslarararası zincirlere devrettiği 5 otelin eşyaları açık artırmaya çıkıyor. Yeni sahiplerine ''çıplak'' olarak devredilecek otellerde ilk satış  Ankara  Stad Oteli'nden başlıyor. Eskidji'nin yürüteceği müzayedelerin ilki 11-12 Mayıs'ta yapılıyor. 


     ULUSLARARASI otel zincirlerine modernize edilmesi şartıyla 15 yıllık işletme anlaşmasıyla devredilen 6 Emekli Sandığı otelinden 5'inin eşyaları satışa sunuluyor. İşletmesi Emek İnşaat ve İşletme A.Ş.'den uluslararası zincirlere devredilecek olan Ankara'daki Stad Oteli, Büyük Ankara Oteli, İstanbul'daki Tarabya ve Maçka otelleri ile İzmir'deki Efes Oteli'nin eşyalarının satışında açık artırma yöntemi izlenecek.

     Saunalarına kadar içindeki her şey satılacak olan otellerin sadece casinolarına dokunulmayacak. Swissotel'in aldığı Bursa Çelik Palas dışında yeni sahiplerine ''çıplak'' olarak devredilecek olan 5 otelde satış işlemleri en geç altı ay içinde tamamlanacak. Çalışmalar, tasfiye edilen bankaların eşyalarını satışıyla adından sıkça söz ettiren Eskidji Müzayede Evi tarafından yürütülecek.

      

İLK SATIŞ STAD'DA

      

     Otelleri yenileme programı kapsamında eşyaları satışa sunulacak ilk otel, Radisson SAS'ın devraldığı Ankara'daki Stad Oteli olacak. Dönemin Başbakanı Süleyman Demirel tarafından açıldığı Haziran 1969'dan bu yana faaliyet gösteren 4 yıldızlı, 213 odalı, 362 yatak ve 550 mutfak kapasiteli Stad Oteli'nin eşya müzayedesi 11-12 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Halısından yastığına, lavabolarından duvar lambrilerine, dondurma makinesinden bilardo salonuna kadar 7 bin otel eşyasının satılacağı bu otelde, diğerlerinden farklı olarak sadece sauna satış dışında tutulacak. 12 katlı otelin içinde yapılacak satıştan 3 gün önce eşyalar teşhir edilmeye başlanacak. Stad Otel'deki açık artırmaya katılım bedeli olarak 300 milyon lira teminat ödenecek.

     Emekli Sandığı'nın bir an önce sonuçlandırmak isteği bu eşya satışları İzmir'deki Büyük Efes Oteli ile devam edecek. 1964 yılından bu yana Emek İnşaat tarafından işletilen otel, İzmir'in simgelerinden biri olarak kabul ediliyor. Beş yıldızlı ve 12 katlı Efes Oteli'nin 446 odası, 88 yatak kapasitesi bulunuyor. Yeni işletmecisinin Swissotel olduğu Efes'te açık artırmanın haziran ayında yapılması planlanıyor. En geç sonbahar sonuna kadar da Tarabya Oteli, Büyük Ankara Oteli ve Maçka Oteli'nin eşyalarının satış işlemlerinin tamamlanması öngörülüyor.


Satıştan sonra Maçka yıkılacak


     EMEKLİ Sandığı, geçen yıl sonuçlandırdığı ihaleye göre 2003 yılına kadar 6 oteli yeni işletmecilerine devredecek. Yurtdışından sağlanan finansman desteği ile 130 milyon dolarlık onarım bütçesinin ayrıldığı bu otellerden ilk olarak Stad Oteli faaliyete geçecek. Bu otelin işletmesini üstlenen Radisson SAS aynı zamanda Maçka Oteli'ni de devralacak. Ancak Maçka Oteli eşyalarının satışı yapıldıktan sonra yıkılıp yeniden yapılacak. Böylece Radisson'un İstanbul'da işlettiği otel sayısı 3 olacak. Dünyada 572 oteli işleten ve hisseleri SAS Havayolları'na ait olan Radisson'u Türkiye'ye getiren isim ise Serdar Bilgili. Grup, Haziran 1999'da Bilgili'nin sahibi olduğu The Park Oteli'nin işletmesini üstlenerek Radisson zincirine eklemişti. Çalışmaların sonuçlanmasıyla birlikte, 13 ülkede 117 oteliyle faaliyet gösteren Milenium Grubu da ilk kez Türkiye'ye girmiş olacak. Bu grup, Tarabya ve Büyük Ankara Oteli'ni işletecek.


Hürriyet 4 Mayıs 2002



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön