27 / 04 / 2024

2004 yılında Likör Fabrikası, halktan teklif alma yöntemiyle satılacakmış!

2004 yılında Likör Fabrikası, halktan teklif alma yöntemiyle satılacakmış!

2004 yılında Tekel'in ülke genelindeki 500 gayrimenkulü Eskidji Müzayede Evi tarafından 'halktan teklif alma' yöntemiyle satılacakmış. Bu gayrimenkullerin arasında 29 bin 750 metrekarelik Mecidiyeköy Likör Fabrikası da bulunuyormuş.



2004 yılında Likör Fabrikası, halktan teklif alma yöntemiyle satılacakmış!


Likör Fabrikası Eskidji'ye düştü


TEKEL'in 500 gayrimenkulü Eskidji Müzayede Evi tarafından 'halktan teklif alma' yöntemiyle satılacak. Daha önce başta Galatasaray olmak üzere birçok kurumun ve şirketin almak istediği Mecidiyeköy'deki Likör Fabrikası'nın yeri için de Eskidji teklif alacak.


    TEKEL Genel Müdürlüğü'nün ülke genelindeki satılabilir 1.174 gayrimenkulünden 500'ü şubat ayında Eskidji Müzayede Evi tarafından 'halktan teklif alma' yöntemiyle satılacak. Teklif alınacak gayrimenkuller arasında İstanbul'da Ali Sami Yen Stadı'nın yanındaki 29 bin 750 metrekarelik Mecidiyeköy Likör Fabrikası da bulunuyor. Başta Galatasaray olmak üzere birçok kurum ve şirketin daha önce çeşitli yöntemlerle almaya çalıştığı arazi için Eskidji Müzayede Evi teklif alacak. 

    Eskidji Müzayede Evi'nin sahibi Dikran Masis, sözleşmeyi 2003 Aralık ayında imzaladıklarını belirterek, ''1328 gayrimenkulün mevcut durum tespitini yaptık, 1174 gayrimenkulün satışı mümkün görünüyor. Bunlardan da şu anda satışa hazır durumda olan 500'ünü şubat ayının sonlarına doğru satışa sunacağız. Gayrimenkuller, halktan teklif alma usulü ile satılacak, ''Biz teklifleri toplayacağız ve Tekel'e sunacağız. Teklifler Tekel tarafından değerlendirilecek ve uygun görülenler onaylanacak'' dedi. Halktan teklif alma usulünün başarısı için, katılımın çok yüksek olması gerektiğini vurgulayan Masis, satışların aynı anda 5-6 ilde birden gerçekleşeceğini ve tümünde İstanbul ile simultane bağlantı kurulacağını söyledi. Halktan teklif alma usulünde, mal sahibinin hiçbir şekilde rakam telaffuz etmeyeceğini belirten Masis, ''Halk en yüksek rakamı, o günkü toplantıda verecek. Toplantıdan sonra yapılacak teklifler dikkate alınmayacak. İpi toplantıda göğüslemek lazım'' dedi.


KUBİLAY ANITI'NIN ARAZİSİ DE SATILIYOR


    Satılacak gayrimenkuller arasında  Ankara  Keçiören'de apartmanlar, Artvin'de bahçeli müstakil binalar, Aydın'da geniş alanlı arsalar, Balıkesir Ayvalık'ta yanmış durumdaki bir kilisenin de bulunduğu arsa, İzmir'de Şehit Kubilay Anıtı'nın bulunduğu arazi, İstanbul Kağıthane'de 135 bin 102 metrekare boş arsa, Bodrum, Fethiye ve Marmaris'te sosyal tesisler, İskenderun'da 165 bin metrekare alana sahip depolar, Kocaeli Merkez Otogar'da 30 bin metrekare arsa da var. 


Tekel: 2 milyar dolar bekliyoruz


ANKARA'da yapımı uzun süredir devam eden ve 'İki kule' olarak bilinen Genel Müdürlük binaları Tekel'in gayrimenkullerinin satışının dışında tutuldu. Tekel Genel Müdürü Sezai Ensari, ''Onun inşaatı bitiyor ama bitince onu da elden çıkartacağız. Belki satılır, belki vergi borcu karşılığı Maliye Bakanlığı'na verilebilir. Türkiye'deki bütün gayrimenkullerimiz satılacak. Şu anda satışa çıkartılan gayrimenkullerin toplam değerini 2 milyar dolar olarak tahmin ediyoruz'' dedi.


(2004 yılında 1 dolar 1.340.468 liraya, Reşat Altın ise 141.250.000 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet 16 Ocak 2004



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön