25 / 04 / 2024

2005 yılında Beşiktaş, Fulya'nın çehresini değiştirecek!

2005 yılında Beşiktaş, Fulya'nın çehresini değiştirecek!

2005 yılında Beşiktaş Jimnastik Kulübü, 'Süleyman Seba' adı verilecek proje ile Fulya'nın çehresini değiştirecekmiş. İçinde rezidans, hipermarket, hastane ve otopark barındıracak kompleks 70 milyon dolara mal olacakmış.



2005 yılında Beşiktaş, Fulya nın çehresini değiştirecek!


Beşiktaş'ın Fulyası 70 milyon dolara Süleyman Seba oluyor


Beşiktaş, 'Süleyman Seba' adı verilecek proje ile Fulya'nın çehresini değiştirecek. Rezidans, hipermarket, hastane ve kapalı otoparktan oluşacak olan kompleks, ruhsat alındıktan sonra 24 ayda bitirilecek ve 70 milyon dolara mal olacak. Beşiktaş'ın rezidans, hastane ve alışveriş merkezlerinden elde edeceği aylık gelir 1 milyon dolara ulaşacak.


    İSTANBUL'da 'Selenium' projeleri ile dikkat çeken ve son olarak Beşiktaş'ın 'Fulya Projesi' ihalesini alan 38 yıllık inşaat şirketi Aşçıoğlu'nun sahibi Yaşar Aşçıoğlu, Fulya projesinin kendileri için karlı değil prestijli bir proje olduğunu söyledi. Aşçıoğlu, 70 milyon dolar yatırımla yapacakları projenin isminin ise Süleyman Seba olacağını belirtti.


HAFTAYA BAŞLARIZ: Rezidans, ofis, hipermarket ve hastaneden oluşacak projenin 24 ayda tamamlanacağını kaydeden Yaşar Aşçıoğlu, 'Prosödürler halledilirse ben önümüzdeki hafta yıkım ruhtasını alıp çalışmalara hemen başlamak istiyorum' dedi. Projenin mimarının Doğan Tekeli olduğunu ve mimari çizimlerin başladığını belirten Aşçıoğlu şöyle konuştu: 'Basında çıkan resimler projenin son hali değil. Projede bize ait sadece 200 rezidans olacak. Geri kalan hipermarket, hastane ve ofis veya rezidanslar Beşiktaş kulübüne kat karşılığı verilecek. Beşiktaş kulübü henüz ofis mi yoksa rezidans mı yapılmasına karar vermedi. Karar kendilerinin. Onlar yapılan yerleri kiraya verip ayda 1 milyon dolar elde edebilecek. Biz ise rezidansları satacağız.'


BÖYLE BİR YER KALMADI: 70 milyon dolar değerindeki projenin kendileri için dışarıdan çok karlı görünmediğini belirten Aşçıoğlu, 'Bizim için bu prestij bir projedir. O bölgede bize ait 'Selenium Residence' ve Aşçıoğlu Plaza'lar bulunuyor. İstanbul'da şehir içinde artık böyle bir alan yok ve buna benzer ikinci bir proje yapılamaz. Bu yüzden bu projeye büyük önem veriyoruz' dedi. Yaşar Aşçıoğlu, 17 firma arasından Beşiktaş'ın kendilerini seçtiğini belirterek, seçilmelerinde güvenin büyük payı olduğunu kaydetti. Aşçıoğlu, 'Biz o bölgede yaptığımız projelerle gücümüzü gösterdik. Türkiye'de en kısa sürede plaza yapan firmayız. Bu gücümüz ve ismimizin güvenilirliği Beşiktaş'ın seçiminde etkili oldu' dedi.


Seyrantepe'yle de ilgileniyoruz


YAPACAKLARI rezidanslara Miami'den Rusya'ya, Romanya'dan New York'a kadar talep olduğunu belirten Yaşar Aşçıoğlu, 'Hem yurtdışı hem yurtiçinden daha başlamadan sıraya girenler var' dedi. 'Kriz döneminde bir çok plaza ve rezidans boş dururken biz hepsini sattık. Bizim satamamak gibi bir derdimiz yok' diye konuşan Aşçıoğlu, Galatasaray'ın Seyrantepe projesiyle de ilgilendiklerini kaydetti.


(2005 yılında 1 dolar 1.32 liraya, Reşat Altın ise 153 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet 22 Temmuz 2005



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön