18 / 04 / 2024

2005 yılında Küçükçekmece Belediyesi'den İstanbul Üniversitesi'ne arsa!

2005 yılında Küçükçekmece Belediyesi'den İstanbul Üniversitesi'ne arsa!

2005 yılında İstanbul Üniversitesi'ne yeni kampüs alanı için Küçükçekmece Belediyesi arsa tahsis edecekmiş. Küçükçekmece'de kampüsün kurulacağı alanın çevresinde de 750 bin kişilik bir şehir kurulacakmış.



2005 yılında Küçükçekmece Belediyesi den İstanbul Üniversitesi ne arsa!


Olimpiyat kampüsü


İÜ Rektörü Prof. Parlak, Olimpiyat Stadyumu yakınında 'kampüs' yapmak için çalışmalara başladıklarını söyledi


SİBEL KAHRAMAN ŞEN - İstanbul


    İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Mesut Parlak, üniversiteye yeni kampüs alanı için Küçükçekmece Belediyesi'nce Olimpiyat Stadyumu çevresinde arsa tahsisi yapılacağını ifade etti. Parlak, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da konuya sıcak bakıyor'' dedi.

    Üniversitenin batı standartlarında çağdaş donanımlı yeni yapılanmaları düşündüğünü kaydeden Parlak, konuyu Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniayla görüştüklerini ifade etti. Prof. Parlak, şöyle konuştu: ''Stat yanında çeşitli parseller var. Yeniayda bunların bize tahsis edilebileceğini söyledi. Ulaşım problemi olmayacak.''  


1 milyon insan olacak


    Bölgenin zemin yapılanmasının güçlü olduğunu belirten Prof. Parlak, gecekondularda da iyileştirme yapılacağını, bölgenin, 7- 8 yıllık bir süreçte 1 milyon insanın yaşadığı bir kent haline dönüşeceğini vurguladı. Kampüste yurtlar, spor alanları, geniş yeşil alanları, otel gibi yapılanmanın bulunacağını belirten Parlak, ''Batı standardında olması için 1300 dönümlük arsa olması daha iyi olacak'' diye konuştu. 

     

Ermeni Enstitüsü

     

    Bina yapımı için kredi alacaklarını, bir kısmının da uluslararası hibelerle karşılanabileceğini ifade eden Prof. Parlak, üniversitede Ermeni Enstitüsü kurma çalışmalarına da başlayacaklarını sözlerine ekledi.

    Küçükçekmece Belediye Başkanı Yeniay da, üniversite yetkilileriyle bir ön görüşme yaptıklarını ve hazırladıkları planı Başbakan'a ilettiklerini söyledi. Kampüsün kurulmasının planlandığı alanın çevresinde 750 bin kişilik bir şehir kurmayı düşündüklerini belirten Yeniay, bölgeye İÜ Çapa Tıp Fakültesinin taşınmasıyla da sağlık ve eğitim alanında destek almayı düşündüklerini de kaydetti. Alanın olimpiyat alanı kapsamında ve Hazine mülkiyetinde bulunduğunu da kaydeden Yeniay, ''Onay gelmesi halinde 7 - 8 ayda altyapı çalışmalarını tamamlayabileceğiz'' şeklinde konuştu.


Milliyet 20 Mart 2005



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön