29 / 03 / 2024

2005 yılında My World 350 milyon dolara mal olacak!

2005 yılında My World 350 milyon dolara mal olacak!

2005 yılında Emlak GYO ile Ağaoğlu'nun Ataşehir'de 300 bin metrekare alan üzerinde inşa edeceği My World, 350 milyon dolara mal olacakmış. Sitedeki daireler 150 bin liradan başlayan fiyatlarla satılacakmış.



2005 yılında My World 350 milyon dolara mal olacak!


350 milyon dolara mal olacak 1 milyar dolar ciro yapacak


ÜNSAL EREKE


    Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Emlak GYO) ile Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun gelir paylaşımı yöntemiyle Ataşehir'de inşa edeceği My World adlı konut projesindeki daireler 1 Ekim'de satışa sunulacak. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu 350 milyon dolara mal olacak projeden 1 milyar dolar ciro beklediklerini açıkladı. Ağaoğlu, 300 bin metrekare alan üzerine kurulacak sitede 67 ile 461 metrekare arasında büyüklüklere sahip 21 farklı seçenekteki dairenin, 150 - 870 bin YTL arasındaki fiyatlarla satılacağını söyledi.


Özel kalıp üretildi


    Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı da 300 bin metrekare alan üzerine kurulacak My World'ün 1 milyon metrekare inşaat alanına sahip olacağını, sitede, farklı tip ve yükseklikte 34 konut blokunun yer alacağını kaydetti. Rahvalı, My World'de Türkiye'de ilk kez dairesel tünel kalıplı binalar yapacaklarını, bunun için özel kalıp ürettirdiklerini ifade etti.

    Mimar Adnan Kazmaoğlu da My World'ün, özel sektör tarafından bugüne kadar yapılan en büyük proje olduğunu belirterek, ''Bu site aynı zamanda bir mimarlık bürosunun da Türkiye'de çalıştığı en geniş proje alanı'' dedi.

    

Kongre oteli de var

    

    Adnan Kazmaoğlu, Ağaoğlu My World'ün içerisinde 3 bin 500 kişilik kongre otelinin yanı sıra 30 bin metrekarelik eğlence ve alışveriş merkezi kurulacağını söyledi.

    Projenin sosyal alanları arasında açık - kapalı yüzme havuzları, çocuk parkları, yürüyüş parkurları, botanik bahçeleri, tenis ve basketbol sahaları bulunuyor. Sosyal kulüp Andromeda'da ise squash, aerobik, güzellik salonları, SPA, kondisyon merkezi, sauna, hamam, buhar odası ve kuaför yer alacak.


8 mahalleden oluşacak

 

    Ağaoğlu Şirketler Grubu Projeler Koordinatörü Murat Acar, ''Çok geniş bir alana yayılan projeyi; 8 mahalleye böldük. Mahallelerin her birinin sosyal donatıları, güvenliği ve yaşam tarzları birbirinden farklı olacak'' diye konuştu.



(2005 yılında 1 dolar 1.33 liraya, Reşat Altın ise 153 liraya satılıyormuş.)


Milliyet 22 Eylül 2005



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön