29 / 03 / 2024

2005 yılında TMSF, Telsim arsasını 41.6 trilyona Özyeğin'e satmış!

2005 yılında TMSF, Telsim arsasını 41.6 trilyona Özyeğin'e satmış!

2005 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, İstanbul Esentepe'deki 14 bin 991 metrekarelik Telsim arsasını 41.6 trilyona (272 bin adet altın parası) Fiba Şirketler Grubu'nun patronu Hüsnü Özyeğin'e satmış.



2005 yılında TMSF, Telsim arsasını 41.6 trilyona Özyeğin e satmış!


23 trilyona TMSF'ye kaldı, 41.6 trilyona Özyeğin aldı


TMSF'nin daha önce satışa çıkardığı, ancak 23 trilyon liraya fiyat yükseltmek için ihaleye giren Bayındırbank'ın üzerine kalan arsayı, Finansbank ve Fiba Grubu'nun patronu Hüsnü Özyeğin'e sattı.

TMSF geçen yıl 17 trilyon muhammen bedelle satışa sunduğu 23 trilyona yine kendisinin aldığı arsayı Özyeğin'e 41.6 trilyona sattı.


TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) şu anda merkez olarak kullandığı İstanbul Esentepe'deki Bayındırbank binasının yanındaki Telsim'e ait arsayı 41.6 trilyon liraya sattı. Böylece Uzanlar'dan TMSF'ye, TMSF'den Bayındırbank'a geçen arsanın yeni sahibi Finansbank ve Fiba Şirketler Grubu'nun sahibi Hüsnü Özyeğin oldu.


ÜZERİNE KALMIŞTI: 

Özyeğin'in satın aldığı arsanın TMSF açısından oldukça ilginç bir öyküsü var. TMSF Uzanlar’ın el konulan şirketlerinden Telsim kanalıyla TMSF'ye geçen arsayı geçen yıl 17 trilyon lira muhammen bedelle satışa çıkarmıştı. İhaleye TMSF bünyesindeki Bayındırbank da katılmış, son aşamada Arkas Holding ile yarışarak arsanın da sahibi olmuştu. Bayındırbank yetkilileri o günlerde ''TMSF'nin merkezi olan bina şu anda Bayındırbank'ın. Satılan arsa da binanın hemen yanında. Arsayı alıp, ilerde binayı satarken değerlendireceğiz'' açıklaması yaparken, olayın aslında bir yanlışlık sonucu gerçekleştiği ortaya çıkmıştı. Arkas Holding arsaya 22.5 trilyon lira vermişken, Bayındırbank'ın fiyatı biraz daha yükseltmek için 23 trilyon lira teklif verdiği, ancak bu noktadan sonra başka artıran olmadığı için arsayı satın almak zorunda kaldığı öğrenilmişti.


18.6 TRİLYON PRİM YAPTI: 

Esentepe'deki 14 bin 991 metrekarelik arsayı bir yıl sonra Özyeğin'e satan TMSF, bu işten karlı çıktı. TMSF arsayı bu kez 41.6 trilyon liraya satmayı başardı. Böylece fiyatını yükselteyim derken Bayındırbank'ın üzerine geçen arsa bir yıl içinde 18.6 trilyon lira değer kazanmış oldu. Arsanın hemen yanında TMSF binası, arkasında Zincirlikuyu Mezarlığı, yakın çevresinde ise Tatlıcı Towers, Şişli Belediyesi, Denizbank Genel Müdürlük Binası, Maya Plaza ile biraz ilerisinde Metrocity yer alıyor. Arsanın üzerine konumlu 7 adet saç kaplı depo, bir saç kaplı stüdyo binası, bir adet prefabrik bina ve bir adet baz istasyonu bulunuyor.


Fina, 46 milyon dolarlık Finansbank hissesi sattı


   HÜSNÜ Özyeğin'in yönetim kurulu başkanı olduğu Fiba Şirketler Grubu bünyesindeki Fina Holding, elindeki Finansbank hisselerinden 10 milyon 100 bin 588 lot hisseyi önceki gün 6.00 YTL fiyat üzerinden borsada özel emirle sattı. Finansbank'ın yüzde 1.7'sine denk gelen bu satıştan Fina Holding 60.6 milyon YTL (46 milyon dolar) gelir elde etti. Satışın EFG yatırım aracılığıyla yabancı kurumsal yatırımcılara gerçekleştirildiği, bu fonlar arasında daha önce Finansbank hisselerine yatırım yapanların olduğu ifade edildi. Satış sonrası Fina Holding'in elinde 18.31 oranında Finansbank hissesi kaldı. Finans Yatırım Menkul Değerler'in dün borsaya yaptığı açıklamada ''2 Ağustosta Finansbank hisse senedi ile ilgili olarak 6.00 YTL fiyattan 10.100.588 lot satış işlemi tarafımızdan Fina Holding A.Ş. adına gerçekleştirilmiştir'' denildi.


(2005 yılında Reşat Altın 153 liraya satılıyormuş.)


Hürriyet 4 Ağustos 2005



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön