24 / 04 / 2024

2006 yılında Deutsche Bank arsa arıyor!

2006 yılında Deutsche Bank arsa arıyor!

2006 yılında Almanya'nın en büyük bankalarından olan Deutsche Bank, Asya ülkelerindeki operasyonlarını İstanbul üzerinden yürütmeyi planlamış. Banka, en az iki gökdelen inşa edecebileceği büyüklükte arsa satın alacakmış.



2006 yılında Deutsche Bank arsa arıyor!


Deutsche Bank arsa arıyor


Asya ülkelerindeki operasyonlarını İstanbul üzerinden yürütmeyi planlayan Deutsche Bank, Şişli ve Maslak civarında en az iki gökdelen inşa edebileceği büyüklükte arsa satın alacak


TEBERNÜŞ KİREÇCİ


    Almanya'nın en büyük bankalarından Deutsche Bank, Asya ülkelerindeki operasyonlarını İstanbul üzerinden yürütmeyi planlıyor. Banka bunun için İstanbul'da Şişli-Maslak hattında en az iki gökdelen inşa edebileceği büyüklükte arsa arıyor.

    Frankfurt'taki merkezinin Asya'daki operasyonları yönetmesinde zorlanması nedeniyle, bir Asya ülkesinde merkez kurmayı planlayan Deutsche Bank, Suudi Arabistan ve Dubai'yi de alternatif olarak düşündü. Fakat Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı siyasi istikrar ve yabancı sermaye akımı nedeniyle tercihini İstanbul'dan yana kullandı. 

    

MB'nin arsasına talip

    

    Türkiye merkezini 1987 yılında kuran Deutsche Bank, 2007 yılından itibaren İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde şubeleşmeyi planlıyor. Uzmanlar, Deutsche Bank'ın İstanbul'da merkez olarak kullanacağı dört arsa seçeneği bulunduğunu belirtiyor. 

    Bunların birisi Merkez Bankası'nın Levent'teki arsası. Eğer Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınma projesi iptal edilirse arsayı satın almak üzere teklif götürmeyi planlıyor. 

    Banka, Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü tarafından kullanılan Şişli'deki 96 bin metrekarelik arsa ve Levent'teki 46 bin metrekarelik İETT garajıyla da ilgileniyor. Deutsche Bank, bunlar olmazsa Cevahir Alışveriş Merkezi'ni satın alarak tadilat yapmayı da gündemine aldı.


Milliyet 1 Ekim 2006



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön