25 / 04 / 2024

2006 yılında Dubai Towers'a 36 penthouse daire!

2006 yılında Dubai Towers'a 36 penthouse daire!

2006 yılında Levent'teki eski İETT garajı arsası üzerine yapılacak Dubai Towers'ta 36 penthouse daire olacakmış. Dubai Towers projesinde yer alacak toplam 516 dairenin yanında kulenin 30 katı otele ayrılacakmış.



2006 yılında Dubai Towers a 36 penthouse daire!


Dubai Towers'a 36 penthouse daire


Dubai Properties International'ın uzman kadrosu Dubai Towers İstanbul'un çalışmalarını tamamladı. Bayramdan sonra geliyorlar. Kulenin tepesinde 36 penthouse daire olacak


Tebernüş Kireçci


İstanbul - Levent'teki eski İETT garajı arsası üzerine burgulu kule yapmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalayan Dubai Properties International'ın uzmanları, kuleler ile ilgili çalışmalarını tamamladı. Bayramdan sonra İstanbul'a gelecek olan grup, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve kurmayları ile iki günlük toplantı sonucunda projeye nihai şeklini verecek. 


36 penthouse daire


    Dubaililer'in yaptığı çalışmaya göre, Büyükdere Caddesi'ne bakan ve ''bulvar bloku'' olarak adlandıran gökdelende, otel, residence ve normal daireler inşa edilecek. Binanın en üst 10 katı penthouse dairelere (çatı katı) ayrılacak. Bu bölüme, jakuzisinden boydan boya Boğaziçi'nin seyredilebileceği 36 daire yapılacak.


30 kat otel


    Penthouse dairelerin altındaki 20 kat, servis hizmeti olan residence dairelerden oluşacak. Bu dairelerin sayısı 150 olarak belirlendi. Servisi olmayan daireler ise bu bölümün altında olacak ve toplam 40 katı kapsayacak. Bu bölümdeki 330 daire ile birlikte, kulede toplam 516 daire yer alacak.

    Geriye kalan en alttaki 30 kat ise otel olacak. 200 odalı butik otelde konferans ve toplantı salonları ile iş ve sanat galerileri ağırlıklı hizmet verecek. 

    Yaklaşık 60 bin metrekare alanlı alışveriş merkezinde ise farklı bir konsept geliştirilecek. Sadece giyim, aksesuar, mücevher, parfüm ve kozmetik ürünleri satılan, dünya çapındaki mağazaların açılmasına izin verilecek. Burada kesinlikle katılım bankası ve banka şubesi, market ve benzeri iş yerleri açılmayacak. 

    Projedeki daha az katlı olarak düşünülen ikinci kule, 'alışveriş merkezi' olarak projelendirildi. 


Zincirlikuyu için hazırlık


    Dubaili Properties International'ın, Bosphorus Towers'ı inşa etmesi planlanan Zincirlikuyu'daki Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü arsasının şirkete devir hazırlığı sürüyor. Söz konusu arsa ihale ile satışa çıkarılacak. İhale 2006'nın ilk çeyreğinde gerçekleştirilmesi düşünülüyor.

    Karayolları Genel Müdürlüğü, arsanın satışa çıkarılması için gerekli olan ihale çalışmalarını sürdürüyor. Arsanın muhammen bedeli 500 milyon YTL (500 trilyon lira) civarında olacak.

    Halen 17. bölge Müdürlüğü olarak kullanılan 13 katlı bölge müdürlüğü binası, lojmanlar, misafirhane, işletme binaları, hangarlar, futbol sahası, çocuk parkları ve koruluğu ile birlikte satılacak. Arsa yaklaşık 87 bin metrekare alanlı.

    1998'den bu yana satışı gündemde olan Karayolları'nın Zincirlikuyu arsası en son 2004 yılında 320 trilyon lira tahmini bedel üzerinden satışa çıkarılmıştı. Geçici teminatı 9 trilyon 600 milyar lira olan ihale, teklif verilmediği için ihale iptal edilmişti. 


Dünyanın en yükseği


    Barbaros Bulvarı ve Büyükdere Caddesi'nin yapılaşmaya uygun en geniş alanlı arsasının bulunduğu hatta Türkiye'nin en değerli binaları bulunuyor.     Yapılan planlamaya göre arsa Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü tarafından ihale sonucu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne geçecek. Ardından, Dubaili şirket Bosphorus Towers projesine başlayacak.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projeye göre buraya 650 metre yüksekliğinde 3 kule inşa edilecek. Gökdelenler 200 kat civarında olacak. Mimari görüntüsüyle dikkat çekecek kulelerin inşaat maliyetinin 2 milyar dolar civarında olacağı tahmin ediliyor.


(2006 yılında 1 dolar 1.37 liraya, Reşat Altın 156 liraya satılıyormuş.)


Milliyet 8 Ocak 2006



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön