26 / 04 / 2024

2006 yılında Karayolları'nın Zincirlikuyu'daki arsası satışa çıktı!

2006 yılında Karayolları'nın Zincirlikuyu'daki arsası satışa çıktı!

2006 yılında Bakanlar Kurulu, Karayolları'nın Zincirlikuyu'daki arsasının 96 bin 505 metrekaresini satışa çıkarmış. Metrekaresine 4.7 bin lira değer biçilen gayrimenkulün toplam değeri 600 milyon lirayı aşacakmış.



2006 yılında Karayolları nın Zincirlikuyu daki arsası satışa çıktı!


Karayolları'nın arsası eylülde satışa çıkıyor


Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'ne ait İstanbul Zincirlikuyu'daki arsa satışa çıktı. Bu arsa üzerinde daha önce belediye ile Şeyh Maktum'un 200 katlı üç gökdelen yapacağı dile getirilmişti


Tebernüş Kireçci


    Bakanlar Kurulu, İstanbul Zincirlikuyu'da bulunan Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'ne ait arazinin 96 bin 505 metrekaresini satışa çıkardı. İstanbul'un merkezi lokasyonundaki en büyük alanlı arsa olarak kabul edilen gayrimenkule biçilen değer yaklaşık 460 milyon 550 bin YTL. 

    Böylece, toplam alanı 126 bin 450 metrekare olan arazinin muhammen bedeli ise 600 milyon YTL'yi aşacak. Arsanın inşaat alanının ise 733 bin 410 metrekareye yükseleceği belirtiliyor. 


İki talipli hazır


    Önümüzdeki günlerde arazinin resmi satışı için İstanbul Milli Emlak Müdürlüğü'nün ihale sürecini başlatması bekleniyor. İhalenin eylül ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

    İhaleye, Dubai Şeyhi El Maktum'un sahip olduğu Dubai Sama Holding ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) katılması bekleniyor. Dubaililer ile İBB'nin ihaleye ayrı ayrı katılacağı dile getiriliyor.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi daha önce bu arazi üzerinde yapılmak üzere, 650 metre yüksekliğinde, 200 katlı, üç gökdelenden oluşan Bosphorus Towers projesini hazırlamıştı. Projeyi Dubaili Sama Holding'in yapacağı gündeme gelmiş, projenin dünyanın en yüksek binası olacağı konuşulmuştu.


Gelir KGM'ye gidecek

  

    Arazinin satışından elde edilen gelir, Karayolları Genel Müdürlüğü (KMG) bütçesine verilecek. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün de geliri duble yol yapımında kullanması bekleniyor. Bu arada, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, bu arazide kongre, sergi merkezi, otel ve alışveriş merkezi yapımı için imar çalışmalarını tamamladı. Şehir Plancıları Odası'nın ise bu imar planının iptali için Danıştay'a açtığı dava sürüyor. 


Arsaya metrekaresi 4.7 bin YTL'den rekor fiyat biçildi


    Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'ne ait 96 bin 505 metrekarelik araziye biçilen değer, şimdiye kadar Türkiye'de satışa çıkarılan en pahalı gayrimenkul. Arazinin metrekaresi 4.7 bin YTL'den satışa sunuluyor.     1998'den bu yana satışı gündemde olan Karayolları'nın Zincirlikuyu'daki arsası 2004 yılında 320 milyon YTL tahmini bedel üzerinden satışa çıkarılmış, fakat ihaleye katılan olmamıştı. 

    Yasalara göre, 120 milyon YTL'yi geçen satışlarda yetki Maliye Bakanlığı'ndan Bakanlar Kurulu'na geçiyor. 

    Bu nedenle, 96 bin 505 metrekarelik arazi Bakanlar Kurulu kararıyla satışa çıkarılıyor.


(2006 yılında Reşat Altın 241 liraya satılıyormuş.)


Milliyet 20 Temmuz 2006



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön