20 / 04 / 2024

2006 yılında Levent Loft satışa sunulacak!

2006 yılında Levent Loft satışa sunulacak!

2006 yılında Ülker ve Akfen'in Levent'te gerçekleştirdiği Levent Loft projesinde bulunan 144 daire satışa sunulacakmış. Proje sahipleri, toplam satılabilir alanı 20 bin metrekare olan projeden 80 milyon dolar ciro beklemiş.



2006 yılında Levent Loft satışa sunulacak!


Ülker ve Akfen'in Levent Loft'u satışta


İstanbul Levent'te rezidans ve ofis amaçlı kullanılacak projeye yüzde 50 - 50 oranında ortak olan Ülker ve Akfen, buradan 80 milyon dolar ciro bekliyor


ÖNDER YILMAZ-TEBERNÜŞ KİREÇCİ


    Ülker Grubu ile Akfen'in yüzde 50 - 50 ortaklıkla İstanbul Levent'te gerçekleştireceği Levent Loft'un önümüzdeki günlerde satışa çıkarılması bekleniyor. Projenin 2007 Şubat'ında bitirilmesi planlanıyor.

    Önce ofis olarak plananlanan ancak daha sonra 'Levent Loft' ismiyle, rezidans ve ofis amaçlı kullanım için tasarlanan projenin mimari çalışmasını Tabanlıoğlu Mimarlık'tan Melkan Gürsel ve Murat Tabanlıoğlu yaptı.  


144 daire satışta


    Projede 70 ile 130 metrekare arasında değişen 144 dairenin satışa sunulacağını ifade eden Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, ''Fiyat üzerine çalışmalarımız devam ediyor. Toplam satılabilir alan 20 bin metrekare. 80 milyon dolar civarında ciro bekliyoruz. Projedeki konutları 2007 Haziran'ın da sahiplerine teslim edeceğiz'' dedi.

    Ciroyu, Ülker Grubu ile yüzde 50-50 paylaşacaklarını ifade eden Akın, şunları söyledi: ''Civarda iş merkezi yapmaya elverişli olan arazi sahipleri ile Akfen olarak görüşüyoruz. Ülker, bu arazilerde yapacağımız projelerde bizimle birlikte hareket etmek isterse 'yok' diyemeyiz. Toplu konut inşaatı düşünmüyoruz. Ama kent merkezinde bu tür projelere sıcak bakıyoruz.''  


'Loft' projeler yaygınlaştı


    Home ofisin tam tersi olarak yapılan 'loft' projeler dünyada son yıllarda yaygınlaşmaya başladı. Levent Loft projesi, sadece bir konut bloku olarak değil, aynı zamanda sosyal bir yaşam alanı olarak tasarlanmış. Projede toplantı salonlarının yanı sıra sağlık merkezi, cafe - lokanta gibi bölümler de bulunuyor. Binalarda 'akıllı ev' sistemi ile kullanım kolaylığı amaçlanıyor. 

    Çeşitli büyüklük ve tiplerdeki konutlarda bireysel olarak değerlendirilebilecek teras ve bahçeler gibi peyzaj mekanlarının da yapılması planlanıyor.


(2006 yılında 1 dolar 1.33 liraya, Reşat Altın ise 156 liraya satılıyormuş.)


Milliyet 4 Nisan 2006



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön