27 / 04 / 2024

2006 yılında Olivium, ikinci merkezini Ümraniye'de açacak!

2006 yılında Olivium, ikinci merkezini Ümraniye'de açacak!

Zeytinburnu'nda faaliyet gösteren Olivium Outlet Center'ın aynı konsepte ikincisi Ümraniye'de açılacakmış. 35 bin metrekare kiralanabilir alanı olacak Olivium Ümraniye, arsa bedeli hariç 30 milyon dolara mal olacakmış.



2006 yılında Olivium, ikinci merkezini Ümraniye de açacak!


Olivium Outlet İstanbul'da üçlüyor


Zeytinburnu'nda faaliyet gösteren Olivium Alışveriş Merkezi'nin ikincisi Ümraniye'de açılacak. Üçüncü halkası için Beylikdüzü'nde arazi çalışmaları devam ediyor


Berrin Haberveren


    Zeytinburnu'nda outlet (indirim mağazası) alışveriş merkezi olarak faaliyet gösteren Olivium'un aynı konseptte ikinci örneği Ümraniye'de açılıyor. Olivium Ümraniye, Haziran 2007'de hizmete girecek. 

Olivium Outlet Center Genel Müdürü Murat İzci, Ümraniye'de ikinci bir alışveriş merkezi kuracaklarını söylerken, projenin arsa bedeli hariç yaklaşık 30 milyon dolara mal olacağını da kaydetti. 

    

Kabuk değişimi

       

    Ümraniye'nin, tıpkı Zeytinburnu gibi hızlı bir şekilde geliştiğini söyleyen İzci, şöyle devam etti: 

    ''Ümraniye'de bir kabuk değişimi yaşanıyor. Anadolu Yakası'ndan gelenlere Olivium'u yakınlaştırmak için Ümraniye'de yapıyoruz. Merkezde inşa edeceğiz. 35 bin metrekare kiralanabilir alanı olacak Olivium Ümraniye'nin net yerini ise 20 gün içerisinde açıklayacağız.'' 

    Olivium'un üçüncü halkasını da Beylikdüzü'nde açmayı planladıklarını belirten İzci, arazi çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

    

277 mağaza sırada

     

    İzci, Olivium Outlet Center'da kiralama taleplerinin yüksekliğine dikkat çekerek 277 mağazanın sırada beklediğini ifade etti. Alışveriş merkezinin arsası içinde bulunan ve otel yapımı için ayrılan kısmın bu talepler nedeniyle çarşıya dönüştürüldüğünü anlatan İzci, beş ay önce temeli atılan ek yatırımın 1 Haziran'da hizmete gireceğini söyledi. 


Selanik'te alışveriş merkezi açacak


    Yunanistan'ın Selanik kentinde de alışveriş merkezi açacaklarını belirten İzci, kurulacak merkezin outlet kimlikli olmayacağını, en az 40 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip olacağını kaydetti. İzci, ''Şu an Selanik'te bulunan alışveriş merkezlerinin kliması, ısıtması ve soğutması yok. Tavan polikarbon kaplı. Yerler beton, üzerine sadece boya sürülmüş. Görseli düzgün bir alışveriş merkezi için büyük bir potansiyel var'' dedi.


(2006 yılında 1 dolar 1.33 liraya, Reşat Altın ise 156 liraya satılıyormuş.)


Milliyet 9 Ocak 2006 



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön