19 / 04 / 2024

2006 yılında ŞETAT Kuleleri ile SSK apartmanları Vedat Aşçı'nın!

2006 yılında ŞETAT Kuleleri ile SSK apartmanları Vedat Aşçı'nın!

2006 yılında Astaş Gayrimenkul'un sahibi Vedat Aşçı, Levent ve Vişnezade'de bulunan ŞETAT Kuleleri ile SSK apartmanlarını 100 milyon dolara (113 milyon lira) satın alarak 4 kulenin sahibi olmuş.



2006 yılında ŞETAT Kuleleri ile SSK apartmanları Vedat Aşçı nın!


Aşçı, ŞETAT Kuleleri ile SSK apartmanlarını aldı


Tatko Towers ile emlak piyasasına giren Astaş'ın sahibi Vedat Aşçı, 100 milyon dolara satın aldığı Levent ve Vişnezade'deki gayrimenkuller sayesinde 4 kule sahibi daha oldu


    Astaş Gayrimenkul'ün sahibi Vedat Aşçı, Levent ve Vişnezade'de 2 gayrimenkule 100 milyon dolar ödeyerek toplam 4 kulenin sahibi oldu.

    Aşçı, kulelerden ikisini, SSK'ya ait Vişnezade'deki 11 katlı ve 44 daireli iki binayı 42 milyon YTL'ye alarak portföyüne kattı. Toplam 7 bin 33 metrekare arsa üzerinde oturan binalar, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılarak yerlerine aynı yükseklikte yeni binalar dikilecek. Aşçı'nın bu gayrimenkule 50 milyon dolar harcayarak residence ve butik otel inşa edeceği belirtiliyor. Komplekse ayrıca bin araçlık bir de otopark yapılacak. Böylece Aşçı'nın yatırımı 80 milyon doları bulacak. 


Kuleler 28 katlı


    Aşçı, diğer iki kuleye ise Levent'te bulunan ve Şeyhmus Tatlıcı'nın adıyla bilinen ŞETAT Apart ve Alışveriş Merkezi'ni 70 milyon dolara alarak sahip oldu. Aşçı, bu projede Permak Grubu ile ortak durumda bulunuyor. İnşaatına 2002'de başlanan proje, 6'sı yer altında 22'si ise yer üstünde toplam 28 kata ve 56 bin metrekare kullanım alanına sahip. 

    Projede yer alan 3 bin 142 metrekarelik alışveriş merkezinin iptal edileceği, burasının güzellik ve SPA merkezi haline dönüştürüleceği açıklandı. İnşaatın tamamlanması için de 35 milyon dolar harcanacak ve böylece buraya yapılan yatırım miktarı 105 milyon doları bulacak. 


Kempinski işletecek


    Vedat Aşçı'nın aldığı Vişnezade'deki ve Levent'teki projelerin işletmesini Kempinski yapacak. Bu konuda Kempinski ile Astaş prensip anlaşmasına vardı. Projenin adı ise 'Bellevue Residences by Kempinski' olacak. 2007 yılı Mayıs ayında tamamlanacak projedeki dairelerin metrekaresi 6 - 7 bin dolardan satışa sunulacak. 

    Aşçı, geçen yıl ihracatçı Mesut Toprak'la Atik Ali Paşa Yalısı ile Four Seasons Oteli'ni 65 milyon dolara ve Alp Yalman'dan Dışbank Vakfı'na geçen Tatko Towers'ı da 40 milyon dolara satın almıştı. Aşçı, daha sonra Atik Ali Paşa Yalısı ile oteli Mesut Toprak'a devretmişti.


(2006 yılında 1 dolar 1.33 liraya, Reşat Altın ise 156 liraya satılıyormuş.)


Milliyet 4 Nisan 2006



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön