18 / 04 / 2024

2006 yılında Seyrantepe stad projesinde ilk somut adım atılıyor!

2006 yılında Seyrantepe stad projesinde ilk somut adım atılıyor!

2006 yılında Galatasaray'ın Seyrantepe'de yapmayı düşündüğü stad projesinde ilk somut adım atılacakmış. Hazırlanan beşli protokol ile uzlaşma sağlandıktan sonra Galatasaray, TOKİ ile yeni protokol konusunda görüşmelere başlayacakmış.



2006 yılında Seyrantepe stad projesinde ilk somut adım atılıyor!


Temeller atılıyor!


Galatasaray'ın Seyrantepe'de yapmayı düşündüğü stad için beşli protokol ile uzlaşma sağlanacak; ilk görüşme ağustosta yapılacak


TEBERNÜŞ KİREÇCİ


    Sarı-kırmızılı kulüpte belirsizliğe yol açan Seyrantepe'de stad yapma projesinde nihayet ilk somut adım atılıyor. 

    Bu konuda Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Maliye Bakanlığı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı arasında imzalanacak protokolün taslağı hazırlanarak bakanlıklara gönderildi.

    Bakanlıkların ve tarafların görüşlerinin alınmasının ardından ağustosta imza için masaya oturulacak. Galatarasay, daha sonra Ali Sami Yen'i devrederek bedava yaptırmayı düşündüğü stadyumun şartları için  TOKİ  ile yeni protokol konusunda görüşmelere başlayacak.


Protokolün kapsamı


1- 384 bin metrekarelik Seyrantepe arazisinin 100 ile 120 bin metrekare arasındaki kısmı Maliye Bakanlığı'na bağlı Milli Emlak'tan alınacak. TOKİ'ye devredilecek.

2- İstanbul Büyükşehir Belediyesi imar planlarında burayı spor alanı olarak belirleyecek.

3- Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün sahibi olduğu, Galatasaray'ın kullandığı Ali Sami Yen Stadyumu alınarak, TOKİ'ye devredilecek. 

4- TOKİ, Ali Sami Yen'in arsasında gelir getirecek proje üstlenecek. 


Milliyet 19 Temmuz 2006



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön