25 / 04 / 2024

2006 yılında Tat Towers satılacak!

2006 yılında Tat Towers satılacak!

2006 yılında işadamı Salih Tatlıcı, Zincirlikuyu'da inşaatı bitmemiş halde boş duran iki kuleden oluşan Tat Towers'ı satacakmış. Gökdelenin taliplileri arasında Fransız otel devi Accor Grubu da bulunuyormuş.



2006 yılında Tat Towers satılacak!


Tatlıcı'nın kuleleri kıymete bindi


Salih Tatlıcı, Zincirlikuyu'daki inşaatı bitmemiş Tat Towers'ı satıyor. Gökdelenin talipleri arasında Fransız otel devi Accor da bulunuyor


    Diyarbakırlı işadamı Salih Tatlıcı, yıllardır boş duran İstanbul Zincirlikuyu'daki Tat Towers gökdelenlerini satıyor. İmar ve kaynak sorunu nedeniyle binaları uzun yıllar boyunca tamamlayamayan Tatlıcı, bölgenin değerlenmesi üzerine satış görüşmelerine başladı.     

    Tatlıcı'nın 20 yıl önce temelini attığı gökdelenler için kapısını daha çok turizm ve otelcilerin çaldığı belirtiliyor. 

    Beş talibi olduğu öğrenilen gökdelenler için dünya üzerinde 4 bin oteli bulunan Fransız Accor grubu da görüşmelere başladı. 

    Accor, 140 ülkede 168 bin çalışanı ve 7 milyar euro'yu aşkın cirosuyla dünyanın 4. büyük otel grubu konumunda. 

     

HSBC de ilgilendi

     

    İngiliz bir turizm grubunun da binalar için görüşme yürüttüğü söyleniyor. Tatlıcı, binalar için bir dönem Sheraton, Le Meridien ve ABD'li otel devi Marriott ile görüşmüş ancak anlaşma sağlanamamıştı.     HSBC'nin de bir ara banka genel merkezi olarak kullanmak için kiralama görüşmeleri yürüttüğü gökdelenler, modern ofis ve alışveriş merkezi olarak tasarlandı.

    

Kuleler tek tek satılabilir

    

    Zincirlikuyu'daki Tat Towers'ın satışı için iki model gündemde. Modellerin ilki, kulelerin yalnız birinin satılması ve elde edilen gelirle diğer kulenin tamamlanması. İkinci model ise iki kulenin ve zemindeki alışveriş merkezinin tamamının satılması şeklinde. 

    Bu arada Salih Tatlıcı geçtiğimiz günlerde de bankası Tatbank için uluslararası yatırım bankası Merill Lynch'le el sıkışmıştı. Tatlıcı'nın gökdelenler için istediği fiyatı bulamazsa binayı satmayabileceği ve banka satışından gelecek kaynak ile gökdelenleri tamamlayıp binaları hizmete koyabileceği de konuşuluyor.


Milliyet 17 Ağustos 2006



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön