26 / 04 / 2024

2007 yılında Çapa tarih olacak!

2007 yılında Çapa tarih olacak!

2007 yılında Maliye Bakanlığı, Çapa'daki İstanbul Tıp Fakültesi'ne yaptığı ''120 dönümlük alandan çıkın, yerine size Olimpiyat Stadı yanında bin 400 dönümlük bir alana modern hastane yapalım'' önerisinde bulunmuş.



2007 yılında Çapa tarih olacak!


Çapa tarih mi oluyor


Maliye Bakanlığı'nın Çapa'daki İstanbul Tıp Fakültesi'ne yaptığı ''120 dönümlük bu alandan çıkın, yerine size Olimpiyat Stadı yanında 1400 dönümlük bir alana modern bir hastane yapalım'' önerisi, fakültenin akademik kurulunu ikiye böldü. Bir bölüm öğretim üyesi ''Yerimizde kalalım'' derken, bir bölümü ''Gidilebilir'' diye görüş bildirdi.


    Maliye Bakanlığı'nın önerisi, geçen çarşamba günü İstanbul Tıp Fakültesi'nin 14 Mart Amfisi'nde, 25-30 anabilim dalından yaklaşık 250 öğretim üyesinin katıldığı toplantıda tartışmaya açıldı. Fakültenin taşınmasını isteyen üyeler, ''Fiziki şartlar yetersiz. Deprem riski de var. Güçlendirme de sorunu çözemeyecek. Gitmemiz daha iyi olur'' dediler. 

    Adının açıklanmasın istemeyen bir akademik kurul üyesi, ''Galiba burası da yeni rant kapısı olacak. Biz gidince herhalde otel ya da ticaret merkezi yapılacak'' dedi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ise, ilçesi sınırları içinde kalan İkitelli'deki alanın İstanbul Tıp Fakültesi'ne verilmesinin yerinde ve yararlı olduğunu söyledi. Bir hafta içinde nihai kararını verecek olan akademik kurul üyelerinden fakültenin taşınmasına karşı olan bazı üyeler şunları söylediler:


HAVALİMANI ÖRNEĞİ


    Burayı güçlendirsinler. Güçlendirme olmuyorsa, yıkıp aynı yere yenisini yapsınlar. Yapım aşamasında A, B, C ünitemizi rahatlıkla Vakıf Guraba’ya taşıyabiliriz. Bölüm bölüm yapım gerçekleşir. 14 ayda Atatürk Havalimanı’na ek terminal yapan devlet, bize de yeni hastane yapabilir.


HASTA ULAŞAMIYOR


    Gebze'de yapılan özel hastanenin durumu ortada. Merkezden uzaklaşınca hasta, hastaneye ulaşmakta büyük zorluk yaşıyor. Hastaneler, hastaya her zaman yakın olmalı. Bugün yurdun her yanından hastalar rahatlıkla bize ulaşıyor.


HASTALAR YIĞILIR


    Hedef neden İstanbul Tıp. Cerrahpaşa, Haseki, Vakıf Guraba gündemde yok, niye biz? Zaten biz İkitelli'ye gitsek, hasta oraya gelmeyecek. Bu kez de yığılmalar, bu hastanelerde artacak.


AŞAĞILAYICI İDDİA


    Öğretim üyelerinin muayenelerine uzak olacağı için gitmek istemedikleri iddiası var ve çok aşağılayıcı. Amaç tamamen hasta-hastane buluşmasını sağlamak. Buradan vazgeçmeyi düşünmüyoruz. Her türlü demokratik hakkımızı kullanırız.


BİR BÖLÜMÜ GİTSİN


    Eğer öneri ciddiyse, biz yerimizde kalalım. İkitelli'de fizik tedavi, psikiyatri rehabilitasyon merkezleri, gündüz atölyeleri, spor okul vb yapılabilir.


Mustafa KINALI / İSTANBUL



FİKİR BAŞBAKAN'DAN ÇIKTI


    Başbakan Tayyip Erdoğan'ın tarihi yarımada içindeki büyük çaplı çekim merkezlerinin İstanbul’un çeperlerine doğru çekilmesi yönünde görüş bildirdiğini belirten Aziz Yeniay, şunları söyledi:

    ''Sayın Başbakanımızın 1 yıl önceki talimatıyla Olimpiyat Stadı’nın kuzeyinde, 1400 dönümlük bir alan hazırlandı. Burası hazine mülkü. Üniversite başvuruda bulundu. Maliye Bakanı’nın onayı aşamasında. Yeni, eğitim ve araştırma olanakları daha geniş, modern bir tıp fakültesi, dünya çapında bir üniversite anlamına gelir. 120 dönümlük yerde hizmet veriyorlar, biz onlara 1400 dönümlük bir yer hazırlıyoruz ve o bölgede 750 bin nüfuslu bir kent planlıyoruz.''

    Taşınma gerçekleşirse, İstanbul Tıp Fakültesi’nin yerine ne yapılacağını bilmediğini söyleyen Yeniay, ''Bölge SİT alanı içinde. Koruma Kurulu izni olmadan bir şey yapılamaz'' dedi.


Hürriyet 31 Mart 2007



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön