24 / 04 / 2024

2007 yılında Tarlabaşı estetik bir görünüm kazanacak!

2007 yılında Tarlabaşı estetik bir görünüm kazanacak!

2007 yılında Beyoğlu ilçesinin Tarlabaşı semti, Çalık Grubu tarafından uygulanacak kentsel dönüşüm projesiyle estetik bir görünüm kazanacakmış. Semtteki tarihi evler halinde birleştirilip tek blok haline getirilecekmiş.



2007 yılında Tarlabaşı estetik bir görünüm kazanacak!


Tarlabaşı birleşerek kurtulacak


Tarihi evleri bakımsızlıktan dökülen Tarlabaşı'na 'birleşme' çözümü. Proje kapsamında semtteki küçük evler 5'erli ve 10'arlı gruplar halinde birleştirilip tek blok haline getirilecek


ÇALIK GRUBU, YÜZDE 58 PAY ALARAK ESKİ EVLERİ ONARACAK 


    İstanbul'un Beyoğlu ilçesinin Tarlabaşı semti kentsel dönüşüm projesiyle estetik bir görünüm kazanacak.

    Kentsel dönüşüm projesiyle Tarlabaşı'nda büyüklükleri 50 ile 100 metrekare olan küçük tarihi evler 5'er ve 10'ar gruplar halinde birleştirilip tek blok haline getirilecek. Bloklar oluşturulurken, binaların dış cepheleri korunacak. Görüntü kirliliği yaratan klima ve tabelalar da kaldırılacak. 

    Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Tarlabaşı'nın kentsel dönüşüm ihalesinde en iyi teklifi Çalık Holding'in verdiğini açıkladı. 

    İhalede parasal değerlerin konuşulmadığını belirten Demircan, ''Para ihalesi değil, 'Ne teklif ediyorsun?' ihalesi yaptık. Vatandaşın lehine yüzde 40'ın altındaki teklifleri kabul etmeyeceğimizi söylemiştik. Çalık Holding, orada mevcut bulunan metrekarelerin yüzde 42'sini arsa sahibine vereceğini belirterek en iyi teklifi verdi. Her binanın altına otopark yapılacak'' dedi. 


278 bina 2 yılda onarılacak


    Çalık Holding'in ihaleye 278 binanın tamamının dış cephe rölövelerini çizip getirdiğini anlatan Demircan, şöyle devam etti: ''Projeler üç ay içinde Anıtlar Kurulu'na takdim edilecek. Anıtlar Kurulu'nun onayından sonra vatandaşımız, yatırımcı ve belediye olarak masaya oturacağız. Kime, nereyi, nasıl teklif ettiklerini konuşacağız ve vatandaşımızla anlaşacağız. İş başladıktan sonra iki yıl içinde tamamlanacak.''

    İhaleye konu olan bölge, sit alanı olduğu için buradaki yapılanmaya ve inşaat sürecinde hangi imari projenin uygulanacağına Anıtlar Kurulu'nun karar verdiğini belirten Demircan, ''Biz sadece süreci organize etmiş bir kamu kuruluşuyuz. Vatandaşın hakkını muhafaza ederek yatırımcı gelmesini sağladık ve vatandaşımızı orada yaşamaya devam ettirecek bir modeli uyguluyoruz'' dedi.

    Daha önce Tarlabaşı'nın kentsel dönüşüm projesinde butik oteller ve alışveriş merkezlerinin de yer alacağına ilişkin haberler çıktığının hatırlatılması üzerine Demircan, ''Biz yetkilerimizin ötesinde bir şey düşünmüyoruz. Bunlar vatandaş ve yatırımcının birlikte karar vereceği konular'' diye konuştu.  


'Otopark sorunu yok'


    Demircan, Beyoğlu'nun otopark sorunu olmadığını da iddia etti. Demircan, ''Bence Beyoğlu'nun otopark sorunu yok. Ama bu bir şey yapmadığımız anlamına gelmiyor. Talimhane'nin hemen altına bir otopark yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin birkaç noktada hazırlıkları var. Buraya günde 1 milyon insan geliyor. Bu kadar insanı özel araçla taşımak mümkün değil, metro ve toplu taşımayla buraya gelmeliler.''


Milliyet 30 Mart 2007



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön