19 / 04 / 2024

2007 yılında Topbaş: İETT arazisine 1 milyar dolar istiyoruz!

2007 yılında Topbaş: İETT arazisine 1 milyar dolar istiyoruz!

2007 yılında İETT'ye ait Levent'teki garaj arazisinin satış ihalesi yapılacakmış. Toplam 46 bin 221 metrekare alana sahip arazi için Belediye Başkanı Topbaş, 1 milyar doların üzerinde rakam istediklerini bildirmiş.



2007 yılında Topbaş: İETT arazisine 1 milyar dolar istiyoruz!


Topbaş: İETT arazisine 1 milyar dolar istiyoruz


İETT arazisinin bugün yapılacak ihalesinde 1 milyar doların üzerinde fiyat beklediklerini söyleyen Kadir Topbaş, 'İmar sorunu yok, irtifa serbest' dedi


İSTANBUL AA


    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İETT'ye ait Levent'teki arazinin bugün yapılacak satışında 1 milyar doların üzerinde rakam istediklerini bildirdi.

    İstanbul'un arazilerinin değerinin arttığını dile getiren Topbaş, ''Alan kazanır. Bu nitelikte başka yerimiz yok'' dedi. Topbaş, geçen yıl bu rakamları düşünemediklerini, telaffuz edilen rakamların bunun çok altında olduğunu hatırlatarak, ''Ama bu yıl Karayolları arazisinin 800 milyon dolara satılması umutlarımızı artırdı'' diye konuştu. 

    İETT arazisinin Karayolları arazisinden daha küçük olduğunu, ancak şartlarının çok daha farklı olduğunu dile getiren Topbaş şunları kaydetti:

    ''Erişim ve çevreyle durumu daha farklı. İmarla ilgili hiçbir sorunu yok. İrtifa serbest. Arazi belki daha küçük ama daha iyi. Zorlu grubu buraya da girmek istiyor. Zorlu'dan iyi bir rakam bekliyoruz. 1 milyar dolar civarını görsün istiyoruz.'' 

    

Zorlu 1 milyar doları yüksek buldu

    

    Ev Tekstili Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin ''Türk Ev Tekstili Turquality'' konulu toplantısına katılan Zorlu Holding Başkanı Ahmet Zorlu, ihaleye katılacaklarını belirterek Toptaş'ın telaffuz ettiği rakamı şöyle değerlendirdi: ''1 milyar dolar diyorsunuz, maşallah. 80 dönüm yer 800 milyon dolar olursa, 45 dönüm ne kadar yapar? Mantıklı konuşmak, kamuoyunu yanıltmamak lazım.'' 

    İETT arazisi, toplam 46 bin 241 metrekare ticaret ve konut alanına, brüt parsel üzerinden bodrum hariç 3 emsal imarına ve 265 milyon 885 bin 750 YTL artı KDV muhammen bedele sahip. Boğaziçi Kanunu, Kültür ve Tabii Varlıklar Kanunu ve Hıfzıssıhha Kanunu'ndan etkilenmeyen arazi İstanbul Boğazı'na hakim bir konumda. 


İşte talip firmalar


Eren-Talu Mimarlık

Biskon Yapı

Limak İnşaat Osmanlı Yapı 4 İnşaat 

Fiba-Nurol ortak girişimi

Zorlu Gayrimenkul 

Sama Dubai İstanbul 

Pera Gayrimenkul

Soyak Yapı

Emaar Gayrimenkul 

Yapı Merkezi

Garanti GYO 

Akfen GYO

Toray İnşaat 

Taşyapı İnşaat 

Anadolu Gemi

Tahincioğlu 

İnanlar İnşaat

Demtaş


(2007 yılında 1 dolar 1.39 liraya, Reşat Altın ise 236 liraya satılıyormuş.)


Milliyet 21 Mart 2007



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön