20 / 04 / 2024

2014'ü yüzde 3 civarında bir büyümeyle kapatırız!

2014'ü yüzde 3 civarında bir büyümeyle kapatırız!

2014 yılı büyümesiyle ilgili beklentisinin yüzde 3 civarında olduğunu ifade eden Bakan Işık, "Sene sonunda yine 3.3 civarında kapatırız diye düşünüyorum" dedi.



Sanayi Bakanı Fikri Işık, NTV Ekonomi Müdürü Gökay Otyam’ın sorularını yanıtladı.


2014 yılı büyümesiyle ilgili beklentisinin yüzde 3 civarında olduğunu ifade eden Işık, "Sene sonunda yine 3.3 civarında kapatırız diye düşünüyorum" dedi.



Açıklanan Sanayi Üretimi verisiyle ilgili olarak, "Bir tek veri çok belirleyici olmuyor gidişata bakmak lazım. Şu anda sanayi üretimi artıyor, azalma yok. Hatta şu anda biliyorsunuz Avrupa’da ciddi bir resesyon riski var" diyen Işık, Türkiye'nin Avrupa’ya Türkiye ciddi ihracat yapan bir ülke olduğunu ve ihracatın yüzde 94’ü imalat sanayiden olması nedeniyle bu alanında etkilendiğini belirtti.


Ekim ayı verilerinin bu bağlamda değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Işık, şunları söyledi: "Suriye’de Irak’ta Rusya’da ciddi karışıklıklar var. Türkiye bu konjonktüre rağmen sürdürülebilir bir büyümeyi başarıyor. Bu kadar olayın bir araya geldiği başka bir dönem bulmak zordur. Böyle bir ortamda Türkiye'nin üretimini devam ettiriyor olması önemli bir şeydir. Biz bu dönemde bir de cari açık ülkenin ekonomisi üzerine bir yük oluşturmasın diye, iç tüketimi frenlemeye yönelik hükümet kendi iradesiyle aldı bu kararı. Her şeye rağmen Türkiye'de sanayi üretiminin artıyor olması önemli. Tabii büyüme rakamlarını bu konjonktürde yüzde 7-8’lerde beklemek çok kolay değil"


Milliyet


Geri Dön