19 / 04 / 2024

Bekleyen projeler 2016 yılında raflardan iniyor!

Bekleyen projeler 2016 yılında raflardan iniyor!

Gayrimenkul sektörü, 2016 için 1.5 milyon konut satış hedefi koydu. Bu hedefe ulaşmak için 2015 yılında bekleyen projeler bu yıl hızla devreye alınacak. Anadolu şehirlerinde de yatırımlar artıyor.



Geçtiğimiz yıl, 1 milyon 200 bin seviyesini yakalayarak yeni bir rekora imza atan konut satışlarında, 2016 için daha büyük hedefler koyuldu. 2015 yılını seçim ve jeopolitik gelişmeler nedeniyle durgun geçirmesine rağmen satış adedinde rekorla kapatan gayrimenkul sektöründe, 2016 yılı için 1.5 milyon adet seviyesi konuşulmaya başlandı. 2016’da hem siyasi istikrarın korunması hem de yatırımını erteleyenlerin harekete geçmesiyle sektörde önemli bir hareket bekleniyor. Durum böyle olunca 2015 yılında bekleyen projeler bu yıl raflardan teker teker inecek.

 

Öne çıkan bölgeler

 

2016 yılında, sektör temsilcileri birden fazla projenin lansmanını yapmaya hazırlanıyor. Büyük ölçekli karma projelerin yanı sıra kentsel dönüşüm projeleri de bu yıl ağırlık kazanacak.

 

Milyar liralık yatırımlarla her kesime yönelik yeni projeler devreye alınacak. İstanbul’da 2016’da öne çıkacak bölgeler arasında Kağıthane, Çekmeköy, Kartal, Sancaktepe Başakşehir, Halkalı ve Fikirtepe yer alıyor.

 

Anadolu da hedefte

 

2016 yılında, sektör temsilcileri Anadolu’ya açılmanın planlarını da yapıyor. İstanbul’da arsa bulmanın zorlaşması ve mevcut arsalarda yaşanan imar problemleri, firmaları Anadolu’ya yönlendiriyor. İstanbul’a yakın bölgelerden Gebze’nin adı bu yıl sıkça duyulacak. Özellikle Körfez Geçiş Köprüsü’nün tamamlanacak olması, çevresindeki illerde büyük potansiyel yaratacak. Gebze, Kocaeli, Bursa, Balıkesir bu potansiyelden önemli pay alacak. Öte yandan Ankara,  İzmir  gibi Türkiye’nin büyük kentlerinin yanı sıra Denizli, Gaziantep, Kayseri ve Konya gibi şehirlerde de yatırımlar hız kazanacak.

 

2016’da tüketicinin alım kararını etkileyen en önemli unsur faiz oranları olacak. Şu anda yüksek seyreden faiz oranlarını kendi bünyelerinde düşüren konut üreticileri, bu şekilde talebi canlandıracak.

 


Bekleyen projeler 2016 yılında raflardan iniyor!



DUMANKAYA

 

Gebze ve Fikirtepe’nin çalışmaları sürüyor

 

DUMANKAYA İnşaat, 2016’da Fikirtepe projesini görücüye çıkaracak. Gebze’deki proje de 2016’nın son çeyreğinde tanıtılacak. Her iki projenin de çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Dumankaya Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, “Gebze’de 142 dönüm arazi üzerinde 1 milyar TL’lik bir yatırımla 3 bin 500 konuttan oluşacak bölgenin en kapsamlı projesini hayata geçireceğiz. Çayırova’da Yapı Kredi’nin teknoloji üssünün karşısında yer alan arazi, 3. Köprü yolunda yer aldığı için ulaşım açısından da avantaja sahip. Proje için şu anda pazar araştırmaları yapılıyor. Son hazırlıkların ardından bu yıl içinde satışa çıkmayı planlıyoruz” dedi.

 


Bekleyen projeler 2016 yılında raflardan iniyor!



EGE YAPI

 

4 proje hazırlıyor

 

EGE YAPI, Batışehir projesinin ardından bu yıl içerisinde 4 farklı proje hayata geçirmeyi hedefliyor. Bunlardan ilki Kağıthane’de karma kullanımlı konut projesi olacak. Konut, rezidans, ticari üniteler, ofis ve sosyal yaşam alanlarından oluşacak. Bir diğer proje de Yedikule projesi olacak. Bu projede turizm, turizmi destekleyen fonksiyonlar ve ticari alanlar bulunacak. EgeYapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, “Anadolu ve Avrupa yakasında toplam dört farklı bölgede arazi geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Çekmeköy’de yer alan müstakil bahçeli ve teraslı yaşam alanları ağırlıklı projemiz olacak. Casper ile geliştireceğimiz bu projeyi 2016 yılının ilk çeyreğinde satışa sunmayı hedefliyoruz. Ataşehir ve Sarıyer’de kentsel dönüşüm alanında çalışmalarımızı da sürdürüyoruz” dedi.

 

Bekleyen projeler 2016 yılında raflardan iniyor!



SUR YAPI

 

Dev yatırımların yılı

 

2016’NIN Sur Yapı için yatırım ve lansman yılı olacağını belirten Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “Nisan 2016’ya kadar toplamda 2.2 milyar liralık projede 1.844 konut ve ofis projesinin hem satış, lansmanına hem de inşa sürecine başlamayı planlıyoruz. İkisi Sancaktepe’de olmak üzere Topkapı, Koşuyolu, Ümraniye ve Sultanbeyli’de 6 yeni projeye başlayacağız. Bunun yanı sıra Beykoz’da, Ataşehir’de, Gaziosmanpaşa’da ve Ümraniye’de dört adet kentsel dönüşüm projesinin çalışmalarını sürdürüyoruz” dedi.

 


Bekleyen projeler 2016 yılında raflardan iniyor!



ARTAŞ GROUP

 

Seriye iki halka daha

 

ARTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 2016 yılının 2015’e kıyasla çok daha hareketli bir yıl olacağını söyledi. Aktif şekilde faaliyet gösterdikleri inşaat, turizm ve perakende sektörlerindeki yatırımlarına 2016 yılında da devam edeceklerini anlatan Çetinsaya, “Yıl içinde Avrupa Konutları Başakşehir projemiz ile Avrupa Konutları Atakent 4 projelerimizi de hayata geçireceğiz” dedi.

 


Bekleyen projeler 2016 yılında raflardan iniyor!



TEKNİK YAPI

 

Anadolu’ya açılacak

 

HALKALI’DA Metropark ve Fikirtepe’de Concord İstanbul projelerindeki satışlarını sürdürdüklerini ifade eden Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “Yılın ilk çeyreğinde 1.500 daireden oluşan Denizli ve 830 daireden oluşan Fikirtepe 3. Ada projelerini satışa sunacağız. Ayrıca Kadıköy’deki Suadiye Sahil projesi ile Bağdat Caddesi’ndeki 5 ayrı butik projenin satışlarına da hazırlık yapıyoruz” dedi.

 


Bekleyen projeler 2016 yılında raflardan iniyor!



YDA GROUP

 

Ankara hedefi 

 

YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, “Söğütözü’nde 336 konut ve ofisten oluşan karma kullanımlı projemiz ve A Plus ofis ve cadde mağazalarından oluşan Tower projemiz olacak. Batıkent’te 4 bin 500 konut ve 40 bin metrekare AVM’den oluşan projemizle, Çayyolu Alacaatlı mevkiinde 493 konutlu projemiz olacak” dedi.

 


Bekleyen projeler 2016 yılında raflardan iniyor!



DAP YAPI

 

1.8 milyar lira yatırım

 

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, 2016 yılına iddialı girdiklerini belirterek, şunları söyledi: “Eylül ayında Emlak Konut’un bir ihalesini kazandık. Validebağ Korusu’nun tam karşısında konumlanan arsada muhteşem bir proje geliştireceğiz. Kartal’da iki kuleden oluşan bir proje tasarlıyoruz. Taksim Petek projemizi de 6-7 ay sonra bitiriyoruz. Beykoz’da çok özel bir projemiz daha olacak. Bu projeler için 1.8 milyar liralık bir yatırım planlıyoruz.”

 


Bekleyen projeler 2016 yılında raflardan iniyor!



DKY İNŞAAT

 

Dönüşüm gündemde

 

KENTSEL dönüşüm projelerini 2016 yılında inşa etmeye başlayacaklarını belirten DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, “Sultanbeyli’nin en işlek noktası Fatih Caddesi üzerinde cadde mağazaları, konut ve ofislerin yer alacağı karma bir projemiz olacak. Çeliktepe’de Büyükdere Caddesi’ne 300 metre mesafede yeni bir konut projesi inşa edeceğiz. İstanbul’un en hızlı gelişen bölgesi Kartal’da yer alan adalar manzaralı aile konsepti ile yapacağımız ‘DKY Ada’ ile Sahil yolu üzerinde Marmara Denizi ve Adalar manzaralı ‘DKY Sahil’ projelerimiz ve Kadıköy bölgesinde Bağdat Caddesi çevresinde yapacağımız 3 ayrı DKY Cadde projemiz ile 2016 yılına güçlü bir şekilde hazırlanıyoruz” diye konuştu. 


Vatan


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


1.5 milyon konut satışı hedefiyle yola çıkan inşaatçılar, milyarlık yatırımlarıyla bu yıl rekor kırmaya hazırlanıyor. Patronların radarında, Kağıthane, Halkalı ve Fikirtepe var

Belirsizliklerin damga vurduğu 2015'i ekonominin lokomotifi olmaya devam ederek kapatan gayrimenkul sektörü, 2016 hedefine odaklandı. Tek parti iktidarının devamıyla birlikte siyasi belirsizliğin son bulması ve hükümetin mali disiplinden taviz vermemesi sektörün bu yıla ilişkin beklentilerini de güçlendirdi. 1.5 milyon konut satışı hedefi koyan sektör temsilcileri, 2015'te lansmanını yapmadığı projeleri birbiri ardına görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. Büyük ölçekli karma projelerin yanı sıra kentsel dönüşüm projeleri de bu yıla damgasını vurmaya hazırlanıyor. Milyar liralık yatırımlarla her kesime yönelik yeni konut projeleri rafa çıkacak. İstanbul'da 2016'da öne çıkacak bölgeler arasında ise Kağıthane, Çekmeköy, Sancaktepe, Başakşehir, Halkalı ve Fikirtepe yer alıyor. 


7 projeyle damga vuracak


DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, "Sultanbeyli'de karma bir projemiz olacak. Büyükdere Caddesi'ne 300 metre mesafede yeni bir konut projesi inşa edeceğiz. Kartal'da yer alan 'DKY Ada' ile 'DKY Sahil' projelerimiz ve Bağdat Caddesi çevresinde yapacağımız 3 ayrı DKY Cadde projemiz ile 2016 yılına güçlü bir şekilde hazırlanıyoruz" diye konuştu. 


1.8 milyarlık yatırım atağı


DAP Yapı da 2016'ya iddialı giriyor. Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Validebağ Korusu'na komşu bir konut projesi geliştireceğiz. Kartal'da iki kuleden oluşan bir proje tasarlıyoruz. Taksim Petek projemizi de 6-7 ay sonra bitiriyoruz. Beykoz'da çok özel bir projemiz daha olacak. Bütün bu projeler 1.8 milyar liralık bir yatırım yapacağız" dedi. 


4 proje yolda


Egeyapı, bu yıl 4 farklı proje hayata geçirmeyi hedefliyor. EgeYapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, "Anadolu ve Avrupa yakasında toplam dört farklı bölgede arazi geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Casper ile geliştireceğimiz bu projeyi yılı ilk çeyreğinde satışa çıkaracağız. Ataşehir ve Sarıyer'de dönüşüm çalışmalarımızı da sürdürüyoruz" dedi. 


Gebze'ye 3.500 konut


Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, "Gebze'de 142 dönüm arazi üzerinde 1 milyar TL'lik bir yatırımla 3 bin 500 konuttan oluşacak projeyi hayata geçireceğiz. Çayırova'da Yapı Kredi'nin teknoloji üssünün karşısında yer alan arazi için şu anda pazar araştırmaları yapılıyor. Bu yıl içinde satışa çıkmayı planlıyoruz" dedi. 


Anadolu'ya açılacak


Halkalı'da bin 412 dairelik Metropark ve Fikirtepe'de iki adadan oluşan bin 185 dairelik Concord İstanbul projelerindeki satışlarını sürdürdüklerini ifade eden Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Yılın ilk çeyreğinde bin 500 daireden oluşan Denizli ve 830 daireden oluşan Fikirtepe 3. Ada projelerini satışa sunmayı hedefliyoruz. Ayrıca Kadıköy'deki Suadiye Sahil ile Bağdat Caddesi'nde yer alan 5 ayrı butik projenin satışlarına da hazırlık yapıyoruz" dedi. 


Vadipark geliyor


Artaş İnşaat ve Aydınlı Grubu, İstanbul Kağıthane'de Vadistanbul'dan sonra ikinci projeye başlıyor. Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Kağıthane bölgesinin geleceğine inancım tam. Ortak bir girişimle inşasına devam ettiğimiz Vadistanbul ile bölgeye ciddi anlamda bir yatırım yapıyoruz. Aydınlı Grup ile de bölgedeki ikinci projemiz için bir ortaklık kurduk ve Vadipark'ı hayata geçiriyoruz. Çalışmalarımızın büyük bir kısmını tamamladık ve çok yakın bir tarihte de projemizi tüm detaylarıyla lanse edeceğiz" şeklinde açıklama yaptı. 


Sur Yapı için lansman yılı


2016 yılının Sur Yapı için yatırım yılı ve lansman yılı olacağını belirten Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Nisan 2016'ya kadar toplamda 2.2 milyar liralık projede bin 844 konut ve ofis projesinin hem satış, lansmanına hem de inşa sürecine başlamayı planlıyoruz. İkisi Sancaktepe'de olmak üzere Topkapı, Koşuyolu, Ümraniye ve Sultanbeyli'de 6 yeni projeye başlayacağız. Bunun yanı sıra Beykoz'da, Ataşehir'de, Gaziosmanpaşa'da ve Ümraniye'de dört adet dönüşüm projesinin çalışmalarını sürdürüyoruz" dedi. 


Sabah


Haber Güneş Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ülke ekonomisinin lokomotif sektörlerinden olan gayrimenkul temsilcileri yeni yıldan oldukça umutlu olduklarını dile getirdi. 


EKONOMİK ve siyasi istikrarın sektör için hayati önem taşıdığını dile getiren uzmanlar gerçekleşen. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Finans Merkezi, Galataport, Haliçport gibi mega projelerin de sektöre yeni bir ivme kazandıracağını savundu. Ayrıca uluslararası ya tınmanın Türkiye'yi tercih etmeye devam etmesinin büyüme oranlarına olumlu yansıması bekleniyor. 


YATIRIMCI DA UMUTLU 

Kentsel dönüşüm projeleri ise iç piyasada büyük hareketlenmelere gebe olacak. Bu etkenler göz önünde tutaıı gayrimenkul sektörü temsilcileri, 2016 yılında en az yüzde 6 büyüme beklediklerini söyledi. Büyümenin yatırımcıya da olumlu yansıyacağını söylediler. 


Güneş




Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Gayrimenkul sektörü 2015 yılını rekor satışla kapattı. Seçimler, riskler ve terör olaylarına rağmen geçen yıl 1 milyon 289 bin 320 kişi ev sahibi oldu. Seçimlerin gölgesinde geçen yılda rekor kırdıklarını belirten gayrimenkul sektörü temsilcileri bu yıl ise 1.5 milyon ev satışı hedefliyor. 2016'nın daha iyi bir yıl olacağını öngören şirketler bir yandan yeni konut projelerini satışa sunarken bir yandan da uygun ödeme planlan ile konut alıcısını harekete geçirmeyi planlıyor. 


KİŞİYE GÖRE PLAN 

Yıla fırsat seçenekleri ile başlayan şirketler kişiye özel ödeme planı sunuyor. Peşin ödemelerde yüzde 15'i bulan indirim yapan şirketler artan konut kredi faizine şirket bünyesindeki ödeme seçenekleri ile alternatif sunuyor. Yeterli birikimi olmayanlar için peşinat bedellerini öteleyen şirketler 60 aya kadar da faizi sıfırlıyor. Bu yıl inşaat sektöründe 2 önemli gündem maddesi olması bekleniyor. Bunlardan biri kentsel dönüşüm, diğeri ise yabancıya mülk satışı. 2012'de başlayan dönüşüm hamlesinde bu yıl daha büyük adımlar atılması ve sürecin hızlanması bekleniyor. Gayrimenkul şirketleri bir yandan yerli alıcıya cazip ödeme seçenekleri sunarken bir yandan da yabancıya satışı arttırma planlan yapıyor. Geçen yıl yabancıya yapılan konut satışından 5 milyar dolar ciro elde eden şirketler, bu yıl 10 milyar doları hedefliyor, inşaat şirketleri bu yıl markalı konut projelerini İstanbul dışına da çıkarmayı planlıyor.  Ankara  ve İzmir gelişimini sürdürürken Bursa, Denizli. Kayseri, Konya, Diyarbakır. Balıkesir, Eskişehir. Aydın'ın öne çıkması bekleniyor. 


Hürriyet


Geri Dön