26 / 04 / 2024

2015'de İstanbul'a iki dev proje geliyor!

2015'de İstanbul'a iki dev proje geliyor!

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Tolga Atalay bugün ki yazısında İstanbul'u 2015 yılında iki projenin beklediğini açıkladı. İnsan evrimini hızlandıracak projeler olduğunu vurgulayan Atalay'ın köşe yazısı;



İnsan evrimi daha da hızlanacak!!! 2015 sonuna, Anadolu yakasında yetişmesi gereken iki dev proje var. Çamlıca'da bir kasaba kurulacak. Diğer proje ise, "Hayal Mahallesi."Dubai'li büyük bir grubun yatırımı olan "Sıra dışı bir alışveriş merkezi." Diğer proje ise. sadece mutluluk ve keyif pompalayan bir istanbul Silueti adayı. Dev bir su oyunu konseptinin etrafında, 150'ye yakın her kesim ve her kültürden insanı bir araya getirebilecek işletmelerden oluşan bir "Hayal Mahallesi." Mahalle'nin pazarı, sokakları, terasları, sinema ve eğlence alanları var. Ayrıca Türk ve dünya gastronomi markalarının yanı sıra Türk tarihi markalarının da bulunduğu bu mega dev proje istanbul, hatta Türkiye'nin de gururu olacak. Dünya'nın dört bir yanından gelen, su şovu uzmanlarının en gelişmiş ve eğlenceli projelerini sundukları, su oyunları parkı ve peyzaj projeleri şu an eleme aşamasndalar. Ataşehir'e maviyi ve yeşili kazandıracak olan bu proje (hay aksi yerini söylemeyecektim, ağzımdan kaçtı) duyanların hayranlığını kazanmakta. 

Bu mega hayal vahasında "Dünya'nın en iyi mutfak okulları" var. Hatta birisi içinde görüşmeye geçildi. Diğer tarafta 2015 yılının ortalarında dev bir üçüncü proje de bu defa Avrupa yakasında hizmete açılacak. Bu proje aslında bir Orman projesi. 60 dönüm arazi üzerinde mükemmel bir dağ evinde, doğal lezzetlerden oluşan yemek reçeteleri kullanılacak, bahçesinde keyifli kahvaltı ve yemekler olacak. Dağ evinden piknik çantası alabileceksiniz. Bu çanta ile 6 dönümlük özel piknik alanında, kendi piknik keyfinizi yapacaksınız. Projede bunların yanı sıra istanbul'un en iddialı kır düğünlerinin yapılacağı alanlarda bulundurulacak. 

Bu bilgiler ve gelişmeler, bizlere şu sonucu veriyor; 2015 yılı İstanbul'daki insanımız için yaşam tarzının ve iş dışı vakit kavramlarının değerlendiği yepyeni bir sürecin başı olacak. Bizler bugüne kadar ki tüketim kavramımızdaki mal alma, alış veriş yapma ve evde yeme içme kavramlarımıza ayırdığımız bütçenin ciddi bir kısmını da yaşam ve ev dışı huzura ayıracağız. 5por, sinema, yeme ve içme ve eğlence hobilerine ayıracağız. Bu bizler ve gelecek nesillerimiz için çok önemli. 

Ruhsal yapısı dengeli insanlar olmak, dengeli sosyal ilişkiler içinde kalmak, özgüven ve öz iradeli insanlar olmak, düşünmek, düşünmekten korkmamak ve yaratıcı güce sahip olmak, bunların hepsi 2015 yılında yoğunlaşacak olan. sizin için listelediğimiz tüketimlerden geçiyor. Makro ekonomi seviyesine kaydırırsak yaratıcı toplumlar katma değer sağlayan toplumlardır.

Hamsi'yi ançüez yapan, domates'i kurutup şık ambalajlayan, havyardan cilt kremi keşfeden, balık yağından vitamin üretenlerdir. Onlar sağladıkları keşifler ve özellikle de insanlık adına yaptıkları buluşlar ile daha saygın, değerli ve hümanist olurlar. Refah seviyeleri yüksek, yıkıcı değil yapıcı evrimleri dünya'ya kazandırırlar. işte bu sebeple, bu tip tüketimleri hafife alınmamalı ve teşvik edilmelidirler. 2015 yılının, bu bildiğimiz 3 dev projesinin haricinde; Acaba Türkiye'de daha ne projeler olacak? Ne keşifler yapılacak? 

Hangi beyinler bu alanlarda modernlik ve uygarlık sürecine ulaşacaklar? 

Cevaplarını hep birlikte 2015'de aramak üzere, tüm okurlarımıza mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir yıl dilerim. 

Milliyet 


Geri Dön