28 / 03 / 2024

2015’in son çeyreğinde konut kampanyaları arttı!

2015’in son çeyreğinde konut kampanyaları arttı!

Faizlere inat gayrimenkul firmaları kampanya üzerine kampanya düzenliyor. Kış gelmeden ev almak isteyenler için sonbahar fırsatlarında her türlü indirim, faiz ve vade avantajı devam ediyor...



Gayrimenkul firmaları hem yeni projelerde hem de son daireler için başlattıkları sonbahar kampanyalarına hız verdi. Kışa girmeden önce ev sahibi olmak isteyenler için yüksek gelen banka kredi faiz oranları bile firmalar bünyesinde düşürüldü. Yanı sıra indirimler, vade avantajları ve fiyat sabitleyen düzenlemeler de uygulanıyor. Pek çoğu hemen teslim olan konutlar dışında yeni projeler için ön satış, lansman kampanyaları da aynı hızla sürüyor. Pek çok farklı bölgede yer alan kampanyalı projeler aynı zamanda mega projelere de yakınlığıyla dikkat çekiyor. Ulaşım hatlarına ve havaalanlarına yakın, değerlenen yeni yerleşimlerdeki projelerde de çeşitli fırsatlar bir arada sunuluyor. Konut sahibi olma isteği artarak sürerken, firmalar ise son çeyrek öncesi kampanyalarına hız verdi.



‘Konut satışları büyüyor’


Eva Gayrimenkul Değerleme’nin yayınladığı ‘Periskop Analizi’nin verilerine göre Türk alıcı konuttan hiç vazgeçmedi. Bu isteği süren alıcı, konut satışlarının son iki yılda yüzde 11 oranında büyümesini sağladı. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, konut satışlarının geçen yıla  nazaran İstanbul’da yüzde 7, Ankara’da yüzde 20, İzmir’de ise yüzde 18 artış gösterdiğini söyledi. Yazıcı, son üç yıla bakıldığında 20  13 yılının ilk sekiz ayında 760 bin 101 konut satıldığını ve bunun yüzde 42’sinin ipotekli satışlardan oluştuğunu, 2014 yılının aynı döneminde 715 bin 501 konut satıldığını ve bunun yüzde 32’sinin ipotekli satışlardan oluştuğunu, 2015 yılının aynı döneminde ise 844 bin 132 konut satıldığını ve bunun yüzde 37’sinin ipotekli sa  tışlardan oluştuğunu belirtti.


Sinpaş Liva hemen teslim


Sinpaş Yapı İstanbul Anadolu yakasındaki Sultanbeyli’de geliştirdiği Liva Turkuaz projesinde, göl ve bahçe donatılarıyla şekillenen konutlarda sonbahar kampanyasını devam ettiriyor. Yaşamın başladığı Sinpaş Liva’da fiyat avantajları da konut sahibi olmak isteyenleri bekliyor. Toplam 17 bin 600 metrekarelik yeşil alan ve 5 bin metrekare doğal göletin yer aldığı, çok sayıda  bitki ve ağaç barındıran Liva’da 3+1 ve 2+1 konutlar sonbahara özel 426 bin 492 lira ve 495 bin 704 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor.


Kampanyada son 5 gün


AC Yapı’nın teslimatını 2017 yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirmeyi hedeflediği Moment İstanbul projesinde 15 Ekim’e kadar konut sahibi olanlara özel, ‘yüzde 25 Kar Garantili’ kampanyası devam ediyor. Yatırım değeri yaklaşık 100 milyon dolar olan projede toplam 731  adet ve 1+1’den 4 +1’e kadar değişen konut tipleri 74 metrekare ile 314 metrekare arasında farklılık gösteriyor.  Moment İstanbul’da peşin ödemelerde yüzde 25 kar getirisi ve yüzde 8 indirim fırsatının yanı sıra, peşinatsız 36 ay vade seçeneği de  projenin  en avantajlı fırsatlardan biri olarak dikkat çekiyor. Projede, konutların fiyatları 299 bin liradan başlıyor.


Özyurtlar İnşaat’ta 0 faiz


Özyurtlar İnşaat, N5 Suites Otel+Residence projesinden ev almak isteyenler için ‘N’ kazançlı formülü hazırladı. Buna göre N5 Suites’den daire alanlar ticari tapuya sahip oldukları için oturmadıkları ya da kullanmadıkları dönemde evlerini kiraya verebiliyor. Otel ve rezidans konseptinde inşa edilen projede 229 bin liraya satışa sunulan suit daireler aylık 3 bin liradan başlayan fiyatlarla kiralanabiliyor. 321 konut ve 8 ticari birimden oluşan projede yer alan son 73 daire ise özel bir kampanya ile satışa sunuldu. Kampanya kapsamında N5 Suites’den daire alanlara 60 aya sıfır faiz kampanyası uygulanıyor. Daire bedelinin yüzde 40’ını verenler borcun kalan kısmını ise teslimde ödeyebiliyor.


15 ay kredi ödüyor


İstanbul Basın Ekspress’te, hayata geçirilen Toya Moda’dan, bugün 120 ay vade ile ev alanların, teslim tarihine kadar olan 15 aylık taksitlerini Toya Yapı ödeyecek. Böylece Toya Moda sakinleri, Toya Yapı’nın hediyesi sayesinde, 15 ay sonra evlerini teslim aldıktan sonra  banka taksitlerini ödemeye başlayacaklar. Peşinatın yüzde 5 olduğu ilk 15 taksitini Toya Yapı’nın üslendiği 120 ay banka kredili ödeme  planı  nın yanısıra, Toya Yapı fırsatıyla yüzde 25 peşinat ile 50 ay vade farksız ödeme imkanı da sunuyor.   


Kampanyasını uzattı


Royal Group gördüğü yoğun ilgi nedeniyle Royal Garden Kartal Residence projesinin ön satış kampanyasını 30 Ekim’e kadar uzatma kararı aldı. Tüm dairelerin yüzde 30 indirimli olarak satışa sunulduğu kampanya kapsamında şirket bünyesinde 30 aya kadar sıfır faizle taksitlendirme yapılıyor. Kartal’da hayata geçen proje, iki blokta 374 daireden oluşuyor. Royal Garden Kartal Residence’da 2+1 dairelerin peşin fiyatı 355 bin liradan başlıyor.


‘İkinci perdeyi’ kampanyayla açtı


DKY İnşaat’ın DKY Kartal projesinde bahçe katları, teraslı daireler ile ofis bloğunun satışa çıktığı ‘ikinci perdede’ satışlar için uygun ödeme kampanyaları da hazırlandı. 

 

Ön talep sürecinde yüzde 50’lik kısmı rezerve edilen ofis bloğu metrekaresi 7 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla satışa çıktı. 23 bin metrekarelik ofis bloğu konutlardan tamamen bağımsız olacak şekilde tasarlandı. DKY Kartal’ın yeni 2. Perde Kampanya fiyatları 2+1,5 dair  eler 476 bin 850 liradan, 3+1,5 daireler 683 bin liradan, 4+1,5 daireler 1 milyon 54 bin   liradan başlıyor. Ayrıca, ödeme koşulları arasında ise, 10 bin lira peşinat, peşinde yüzde 15 indirim, 60 ay “0” faiz ve kişiye özel esnek olmak üzere dört ayrı seçenek bulunuyor.


Dumankaya’dan ‘sıfır zahmetli’ yeni fırsat 


Dumankaya İnşaat, yeni kampanyasında Ritim İstanbul ve dumankaya Mozaik projelerinde sunacağı fırsatlar ile ev sahibi olmayı  ‘zahmetsiz’ bir hale getiriyor. Kampanya kapsamında, Dumankaya’nın Maltepe’de hayata geçirdiği İstanbul projesinde 60 ay sıfır faiz, peşin alımlarda ise yüzde 12 indirim avantajı sunuluyor. Kampanyanın geçerli olduğu bir diğer proje olan Dumankaya Mozaik ise ferahlığı sevenler için yüksek tavanlı daireler, country ve İskandinav tarzı daireler gibi pek çok seçenek barındırıyor.


Sur Yapı taksitleri küçülttü


Sur Yapı, Ekim ayı boyunca geçerli olacak “Peşinatsız Küçük Taksitlerle Büyük Yatırım” kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında peşinatsız ve teslime kadar uygun taksitlerle ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. Mirage ve İlkbahar projelerinde geçerli olacak kampanya kapsamında yüzde 5 indirim imkanı sunuluyor. Ayrıca tamamı peşin ya da peşin+banka kredisi    ödemelerinde yüzde 5 kampanya indirimine ek yüzde 10 daha indirim yapılıyor. Kampanya kapsamında ödeme planına peşinat ödemesi eklemek isteyenler ise, taksit miktarını ya da ara ödeme miktarını düşürebiliyor.

 

Sur Yapı Mirage Güneşli’de peşinatsız 1+1 daireler 2 bin 709 liradan başlayan taksitlerle, Sur Yapı İlkbahar Sultanbeyli’de ise 1+1 daireler peşinatsız bin 500 liradan başlayan taksitlerle satılıyor.


Milliyet





Geri Dön