28 / 03 / 2024

2017 konut yılı olacak!

2017 konut yılı olacak!

Haber Postası Gazetesi'nin köşe yazarı olan Hüseyin Ataoğlu, bugünkü yazısında konut sektörünü, projeleri ve sektördeki beklentileri anlattı. İşte o yazı....



TOKİ tarafından dar gelirli aileler için yapılan evlerin kiraya verildiği ortaya çıkınca sözleşmeler feshedildi.. Uygulama Çok doğru Çünkü bu konutlar dar gelirliler için yapılıyor.. Her hangi bir mülkiyeti geliri olmayan çoğu asgari ücretli geçinen insanlar için düşünülen sosyal konutları bazı art niyetli insanlar yatırım kapısı olarak görmeye çalışıyorlar.. 

Toki'nin Gaziantep'e 2.500 konut yapacağı haberi Gaziantep'te konut bekleyen insanları heyecanlandırdı. 

Fakat Dikkat edilemesi gerekilen en önemli husus konut dağılımında adalet sağlanabilecek mi? Önceden Toki'den konut almış insanlar tekrar konut alabilecek mi? 

Büyükşehir Belediyesi Tarafından 648 konut yapılan Güzelyurt konutlarının kura ve teslim tarihi henüz netleşmedi. 

Şahinbey Belediyesi Tarafından Seri Halde yaptırılan Mavikent konutları da kura için tarih bekliyor... 

Bu kadar konut yapımı dışında şehir her yönden inşaa halinde... Her bir adımda bir inşaat yükseliyor.. Her kafanı çevirdiğiniz yerde bir bina dikildiğini göre biliyorsunuz.. 

Fakat Emlak balonu şiştikçe şişiyor.. Konutlar ellerinde kalması korkusu yok piyasada biraz ucuza verir yine konutları elden çıkarırım güvencesi var... 

En önemlisi kuralar çekilirken gerçek ihtiyaç sahiplerinin konut edinip edinmediği araştırılmalıdır.. 

Yoksa Aksarayda yapılan baskın gibi baskın yapıp.. Art niyetli insanların elinden konutları almak için çaba sarf edeceğiz.. 

2017 Gaziantep İçin konut yılı olacak.. hepimiz için hayırlı uğurlu olmasını dilerim.. 



Haber Postası 


Geri Dön