18 / 04 / 2024

2017'de gayrimenkul talebi hızla satışa dönüşecek!

2017'de gayrimenkul talebi hızla satışa dönüşecek!

DÜNYANIN 2016 yılında zor bir dönemden geçtiğini belirten Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, 2017 yılının ikinci çeyreğinden itibaren gayrimenkulde talebin hızla satışa döneceğini söyledi.



Yeni yılda konutta fiyatların düşük seyrettikten sonra tavan yapacağını belirten Akbalık, İstanbul’un değerini henüz bulmadığına da dikkat çekti. Özellikle TL ve dolarda suların durulmasıyla gayrimenkule talebin artacağını dile getiren Akbalık, “Tüm dünyada gayrimenkul sektöründe dönem dönem iniş çıkışlar olur. Bu yıl biz de sorunlar yaşandık. Ancak sular durulunca vatandaş birikimini park edecek yer arayacak ve en iyi durak gayrimenkul olacak” dedi.


YÜZDE 30’UNU SATTI


Ahmet Akbalık, İstanbul Kazlıçeşme’de Ziylan Grup ve Yenigün İnşaat ortaklığı ile inşa ettikleri 4.2 milyar lira değerindeki ‘Büyükyalı İstanbul’ projesinde inşaatın sürdüğünü söyledi. İlk etapta 572 konutun satışa çıktığını belirten Akbalık, “3 ayda evlerin yüzde 30’unu sattık. Böyle bir dönemde bu satış rakamlarına ulaşmak oldukça önemli” dedi. Konutların metrekare satış fiyatının 13 bin lira ile 26 bin lira arasında değiştiğini belirten Akbalık, yaşamın 2019 Haziran’da başlayacağını dile getirdi. Zeytinburnu sahilde rekabetin yoğun olduğunu belirten Akbalık, “Yeni projeler var ama bölgede başka arsa yok. Avrasya Tüneli ve altyapı yatırımları ile bölge değerleniyor. En son yapılan bir araştırmaya göre Zeytinburnu genelinde bugün ortalama 3 bin 400 TL olan birim metrekare fiyatı 5 yıl sonra yüzde 112 artış ile 7 bin 200 TL’ye ulaşacak. Sahil bandında ise halen 16 bin TL olan rakam, yüzde 108 artış ile 33 bin TL’ye çıkacak” dedi. 2017 yatırım planları hakkında bilgi veren Akbalık, “Beşiktaş Balmumcu’da konut ve otel yapacağız. Kemerburgaz’da konut, Antalya ve Didim’de de turizm yatırımları planlıyoruz. 4 yeni otel yatırımı da olacak. Antalya’da bir otelimiz var. Balmumcu ve Zeytinburnu projelerinde otellerimiz olacak. Didim ve Demre’de otel yatırımı planlıyoruz” dedi.



NE ALDIĞIMIZI BİLMİYORUZ


EVLERDE net-brüt metrekare farkının yüzde 50’leri bulduğunu belirten Akbalık konut alacak vatandaşın dikkatli olması gerektiğini dile getirdi. Zeytinburnu’ndaki Büyükyalı projelerinde farkın yüzde 20 olduğunu belirten Akbalık, “Projeler yangın çıkış koridoru, asansör boşluğu, tesisat odası gibi birçok bölümü brüt metrekareye dahil ediyor, biz etmiyoruz. Net denilince dışarıdan duvarı kolonları hesaplıyorlar. Oysa net evin içinde süpürülebilir alandır. Ne yazık ki biz ev alırken ne aldığımızı bilmiyoruz” dedi.


Hürriyet / Gülistan ALAGÖZ


Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


Konut fiyatlarının düşük seviyelerde seyrettiğini belirten Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık, önümüzdeki yılın ikinci yarısında fiyatların yukarı çıkacağını öngördü. Dünyanın her yerinde konut fiyatlarının düşük seviyelere indikten sonra tırmanışa geçtiğini belirten Akbalık, 2017'de özellikle dolar ve TL'de sular durulunca birikim sahiplerinin gayrimenkule yöneleceğini kaydetti. Gelen taleplerin de hızla satışa döneceğini ifade eden Akbalık, 2017'nin ikinci yarısından itibaren fiyatların tırmanışa geçeceğini dile getirdi. 


Kazlıçeşme'de Emlak Konut işbirliğiyle Özak GYO, Ziylan Grup, Yenigün inşaat tarafından hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul projesinde satışlar devam ediyor. 


YÜZDE 30'U SATILDI 


Metrekare fiyatları 13 bin ile 26 bin TL arasında değişen projede yaşamın Haziran 2019'da başlaması hedefleniyor. Ahmet Akbalık ilk etapta 572 daireyi satışa çıkardıklarını belirterek dairelerin yüzde 30'unun satıldığını kaydetti. Akbalık bağımsız araştırma raporlarına göre Avrasya Tüneli'nden sonra Zeytinburnu Metro İstasyonu, Zeyport Limanı gibi altyapı projelerinin de tamamlanmasıyla, 5 yıl içinde Zeytinburnu genelinde yüzde 112, sahil bandında ise yüzde 108 değer artışı gerçekleşmesi beklendiğini belirtti. 2017'de yatırımları hakkında bilgi veren Akbalık, "Beşiktaş Balmumcu arsamızda konut ve otel yapacağız. Kemerburgaz'da konut, 

Antalya ve Didim'de de turizm yatırımları planlıyoruz" dedi.


Habertürk 


Geri Dön