24 / 04 / 2024

2019 gayrimenkul sektörü için umut yılı olacak! 

2019 gayrimenkul sektörü için umut yılı olacak! 

2019’un gayrimenkul sektörü için ‘umut yılı’ olacağını söyleyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, 2019'da rekor beklentilerinin de yüksek olduğunu belirtti...



Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, 2019’un gayrimenkul sektörü için ‘umut yılı’ olacağını söyledi. Yine bu dönemde de konut satışlarında rekor beklentilerinin yüksek olduğunu anlatan Durbakayım, bunu destekleyen vergisel düzenlemelere ihtiyaç duyulacağını dile getirdi.

Umut Durbakayım, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Konut kredi faizlerinin artışı nedeniyle ötel'enen satışların devreye gireceğini, ekonomik belirsizlik nedeniyle bekletilen yeni projelerin hayata geçeceği bir yıl olacağını umut ediyoruz. Buna ek olarak teşvik edilen yabancıların beklediği bir tek şey kaldı; O da ‘Müktesep Hak’. Satın aldıkları gayrimenkullerin değerini belirleyen özelliklerin ilerleyen yıllarda değişmemesini sağlayan yasa değişikliği, yabancıların kafasındaki tüm endişeleri tamamen bitirecektir. Yurtiçi satışlarda yeni rekor beklentimiz, 2019 yılında da sürüyor. Ancak bunun daha gerçekçi olması için bazı yasal düzenlemeler ve mikro bazda ekonomik iyileşmelere bağlı olduğunu da biliyoruz.”

3 proje var

Milliyet'te yer alan habere göre Teknik Yapı olarak 2018 yılında  İzmir  projesini devreye aldıklarını hatırlatan Umut Durbakayım, 2 milyar liralık proje değeri olan. Evora İzmir’in, Alsancak’ta bulunan 47 dönümlük arazide yükseleceğini söyledi. Turizm ve kültür fonksiyonların ağırlıkta olduğu projede 1.049 adet konut yer alacağını anlatan Durbakayım, “Diğer taraftan Kartal bölgesinde 3, Fikirtepe’de 1 ve Denizli’de 1 olmak üzere toplam 5 projenin inşaatına devam ettik. 2019’da proje üretim stratejimizi kriz dönemlerinde devreye aldığımız ‘hareket kabiliyeti yüksek olan orta ölçekli projeler1 şeklinde sürdüreceğiz. İkisi Anadolu, biri Avrupa yakasında 3 proje için 2019 şartlarına göre hareket edeceğiz” diye konuştu.

 


Geri Dön