26 / 04 / 2024

2021'de konut sigortasına talep artacak!

2021'de konut sigortasına talep artacak!

Pandemi ve depremlerle geçen 2020 yılının ardından konut sigortasına talebin artacağı ön görülüyor.



2020 yılı sigorta sektörü açısından hareketli bir yıl oldu. Pandemi ve depremin gölgesinde geçen 2020 özellikle konut sigortasının önemini bir kez daha gösterdi. Milliyet'te yer alan habere göre; 2021 yılında konut sigortasına olan talebin artması bekleniyor.

Konut, hayat ve işsizlik sigortalarına talep artacak 

Ekonomistlere göre pandeminin yarattığı krizden pozitif çıkacak sektörlerden birinin sigorta olduğunu belirten Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkanı Tolga Gürkan, 2021 yılında sektörün enflasyonun üzerinde reel büyümeye devam edeceği öngörüsünde bulundu. Gürkan, son yıllarda sağlık branşında özellikle Tamamlayıcı Sağlık Sigortaları’nın da etkisiyle önemli bir büyüme yaşandığına işaret ederek, “Koronavirüs ile mücadele döneminde toplumda sağlık bilinci ve sağlık sigortası ile ilgili farkındalığın artmasıyla birlikte yakalanan ivme hızlandı. Bu nedenle önümüzdeki dönemde hem sektörde hem de dünyada sağlık ve sigortacılık kavramlarının artarak gündeme geleceğini, özel ve tamamlayıcı sağlık poliçelerinin satışlarında da artış yaşanmaya devam edeceğini öngörüyoruz” dedi.

2021 de konut sigortasına talep artacak!

2021'de özellikle koruyucu sağlık hizmetlerinin çok önemli bir kavram olacağını ve hem sigorta hem de sağlık sektörlerinde ürün ve hizmetlere entegre edilir hale geleceğini anlatan Gürkan, özellikle hastaların dijital platformlar üzerinden destek aldığı “tele sağlık” uygulamalarının daha da önem kazanacağını vurguladı. Gürkan, Mart ayından bu yana olduğu gibi bundan sonraki süreçte de evlerde daha fazla zaman geçirileceği için konut sigortalarının öne çıkacağını aktararak; şunları söyledi: 

“Hayat ve işsizlik sigortalarına olan talebin de artacağını öngörüyoruz. İş dünyasında alacak ya da kar kaybı gibi sigorta ürünleriyle sorumluluk sigortalarına da talebin artacağını söyleyebiliriz. Öte yandan seyahatlerdeki kısıtlamalar nedeniyle seyahat sigortalarında daralma öngörüyoruz. Türkiye’nin yakın zamanda da acı bir şekilde tekrar tecrübe ettiği deprem gerçeğini de vurgulamakta fayda var.”


Kovid-19'la konut sigortası ön plana çıkacak!


Geri Dön