19 / 04 / 2024

2022 banka faiz oranları, konut kredisi hesaplama: Şu an en ucuz konut kredisi hangi bankada?

2022 banka faiz oranları, konut kredisi hesaplama: Şu an en ucuz konut kredisi hangi bankada?

Konut satışı için bankaların belirlemiş olduğu faiz oranları her ay değişen miktarları ile milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Peki Şu an en ucuz konut kredisi hangi bankada? İşte 2022 banka faiz oranları, konut kredisi hesaplama



Merkez Bankası'na göre, Şubat ayında Türkiye genelinde konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 100'e yaklaşırken, bu oran İstanbul'da yüzde 106'ya ulaştı. 

Mart ayında Türkiye, Mart 2021'e göre yüzde 20 artışla rekor bir konut satışına tanık oldu. Bu eğilimi tetikleyen, enflasyona paralel yükselen kira bedellerindeki artış ve değeri koruma çabası oldu.

Konut faiz oranları ise bilindiği üzere büyük ölçüde, hedef faiz oranını sürdürmeyi aktif olarak taahhüt eden merkez bankaları tarafından belirlenir. Bunu, kısa vadeli oranları etkilemek için açık piyasa işlemleri yoluyla açık piyasaya doğrudan müdahale ederek, Hazine menkul kıymetlerini alıp satarak yaparlar.

2022 banka faiz oranları, konut kredisi hesaplama: Şu an en ucuz konut kredisi hangi bankada?

Bankalar, faiz oranlarını Türkiye Merkez Bankası tarafından belirlenen oranlara uygun olarak belirler. Ayrıca rakipler tarafından uygulanan faiz oranlarını da dikkate alırlar. Belirli bir kredide, bankalar borçlunun kredi notunu, gelirlerini, tasarruflarını ve diğer finansal ölçütlerini içeren kredi itibarını dikkate alır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön