19 / 04 / 2024

2023 emekli zammı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı zammı kaç TL olacak? Enflasyon farkı yansıyacak mı?

2023 emekli zammı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı zammı kaç TL olacak? Enflasyon farkı yansıyacak mı?

Emekli zammı hesaplamaları gündemde bulunuyor. Emekli maaşı zammı için kısa bir süre kaldı. Ocak ve temmuz ayında emeklilere verilen zammın belirlenmesinde enflasyon rakamları etkili oluyor.6 aylık enflasyon farkı için aralık enflasyon rakamları bekleniyor. Peki 2023 ocak emekli zammı ne kadar olaca



Emekli zammı son dakika gelişmeleri emekli vatandaşlar yakından takip ediliyor.  Emekli vatandaşar maaşlarına ocak ayında zam alacaklar. 56 aylık enflasyon farkına göre zam oranı belli olacak. 

EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK? 

Emekli zammı için gözler açıklamalara ve enflasyon rakamlarına çevrilmiş vaziyette. Emekli zammı 6 aylık enflasyon farkına göre verilecek. Kasım enflasyon rakamları ile birlikte 5 aylık enflasyon farkı da ortaya çıktı. 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı % 14,04 oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; "Akrebin kıskacında yoğurularak gelişen, büyüyen Türkiye’nin gerçekten çok büyük fedakarlıklarla kazandığı olanağı her bir vatandaşımızın emrine vermeyi sürdüreceğiz. Memur ve emeklinin de maaşını buna görebelirleyeceğiz" dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK? 

2023 emekli zammı ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı zammı kaç TL olacak? Enflasyon farkı yansıyacak mı?

Emekli maaşı zammı için tahmini rakamlar hesaplanıyor. 2022'de en düşük emekli maaşı 3500 TL'dir. Emekli maaşına yüzde 30 zam yapılırsa en düşük emekli maaşı 4 bin 550 TL'ye çıkacak. Milliyet Yazarı Cem Kılıç, şu ifadeleri kullandı; "En düşük emekli maaşı 3500 lira. Asgari ücret artışıyla birlikte benim tahminim en düşük emekli maaşı 4500 liraya çıkmış olur. Genel olarak memur ve emekli maaşı zammında da yüzde 40 ile 50 oranında artış bekliyorum."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön