26 / 04 / 2024

2023 mazot ve gübre desteklerinde son durum ne? Tarım destek ödeme miktarları ne kadar?

2023 mazot ve gübre desteklerinde son durum ne? Tarım destek ödeme miktarları ne kadar?

2023 yılı tarım destek ödemeleri çiftçiler tarafından dört gözle beklenirken, bütçeden yapılacak olan mazot ve gübre desteği miktarı da merak konusu oldu. Yapılan açıklamalara göre, 2023 yılı için tarımsal üretimde kullanılan mazot ve gübre desteği gibi kalemlerde artış yapıldı.



2023 mazot ve gübre desteklerinde son durum ne? Tarım destek ödeme miktarları ne kadar?

Tarım ve Orman Bakanlığı, bu yıl üreticilere mazot ve gübre desteği ne kadar verecek?

Pamuk ve çeltik üreten çiftçilere dekara 250 lira mazot ve 21 lira gübre desteği olmak üzere toplamda 271 lira ödeme yapılacak. Nohut, kuru fasulye ve mercimek üretiminde dekara başına 75 lira mazot ve 21 lira gübre desteği verilecek. Bu destekle birlikte çiftçiler dekara 96 lira kazanç elde edecekler.

Patates ve soya üreticileri de destekten faydalanacak. Dekara 125 lira mazot ve 21 lira gübre desteği olmak üzere toplamda 146 lira ödeme yapılacak. Yağlık ayçiçeği üretiminde ise dekara 88 lira mazot ve 21 lira gübre desteği verilecek. Böylece, ayçiçeği üreticileri dekara 109 lira kazanç elde edecekler.

Dane mısır, fındık, kanola ve aspir üreticilerine destek ödemesi yapacak. Yapılan açıklamaya göre, dane mısır ve fındık için dekara 62 lira mazot desteği ve 21 lira gübre desteği olmak üzere toplamda 83 lira destek verilecek. Kanola için ise dekara 88 lira mazot ve 21 lira gübre desteği olmak üzere toplamda 109 lira destek sağlanacak. Ayrıca, aspir üreticileri dekara 76 lira mazot ve 21 lira gübre desteği alacaklar ve toplamda 97 lira destek ödemesi yapılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere sağlanacak destekler hakkında açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre, dekara kuru soğan, yaş çay ve zeytin için 63 lira mazot ve 21 lira gübre desteği olmak üzere toplamda 84 lira, yem bitkileri için ise 94 lira mazot ve 21 lira gübre desteği verilecek. Bu desteklerin yanı sıra, nadasa bırakılan tarım arazileri için dekara 38 lira mazot desteği sağlanacak.

Toplamda 115 lira destek ödemesi yapılacak olan yem bitkileri için destek miktarı, kuru soğan, yaş çay ve zeytin için sağlanacak desteğin üzerinde yer alıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, fındık üretimini artırmak ve üreticileri desteklemek amacıyla yeni bir karar aldı. Karara göre, belirlenen fındık alanlarında ruhsat verilen üreticilere 2022 üretim yılında dekar başına 170 lira alan bazlı destek ödemesi yapılacak.

Bu destek ödemesi, Çiftçi Kayıt Sistemi ve Fındık Kayıt Sistemine kayıtlı olan çiftçilere verilecek. Bu sayede, fındık üretiminde verimliliğin artması ve kaliteli ürünler elde edilmesi hedefleniyor.

Mazot ve gübre desteği bu yıl kaç TL? Mazot gübre desteği il il hesaplara yattı! Çiftçiler hemen kontrol edin! 

Mazot gübre desteği il il resmen yatırıldı! Çiftçiler şimdi kontrol edin! 2023 Mart mazot ve gübre desteğinde son dakika

Mart 2023 mazot gübre desteği yattı mı? Mazot gübre il il takvim açıklandı mı? Çiftçiler hemen kontrol edin!


Geri Dön