18 / 04 / 2024

2023'te hızlı tren hattı 12 bin kilometre olacak!

2023'te hızlı tren hattı 12 bin kilometre olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongresi’nde yeni reformlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan yeniden inşa ve ihya sürecine girildiğini belirtti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 3'üncü Olağanüstü Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, yeni reformlarla ilgili 2023 hedeflerinden bahsetti. Yeniden inşa ve ihya sürecine girildiğini söyleyen Erdoğan,  "Yeni projelerle, yeni yatırımlarla, yeni reformlarla, yeni ekonomik tedbirlerle orta gelir tuzağını mutlaka bozacak, 2023 yılı için belirlediğimiz 25 bin dolar kişi başı milli gelir hedefine ulaşacağız" şeklinde konuştu. 


Son 14 yılda ekonomideki gelişmeleri anlatan Erdoğan,  yatırım ve istihdam seferberliğiyle kısa sürede işsizliği tek haneli rakamlara düşüreceklerini belirtti. Erdoğan, "Faizlerde son dönemde yaşadığımız hadiseler sebebiyle geçici bir yükseliş oldu. Ama onu da inşallah yine tek haneli rakamlara indireceğiz" dedi. 


Erdoğan konuşmasına şu şekilde devam etti: "Yeni Türkiye'nin ruhunu milletimiz 15 Temmuz'da ortaya koymuştur, 16 Nisan'da da milletimiz yeni Türkiye'nin yönetim biçimi konusundaki kararını vermiştir. 3 Kasım 2002'den beri ülkeyi yönetme vazifesini üstlenmiş parti olarak yeni dönemin mimarisini belirleme sorumluluğu da bizim üzerimizdedir. Bunun için en başta kullandığımız yöntemi ihya edecek, yani iki ayaklı bir program yürüteceğiz. Bir yandan demokratik kazanımlarımızı ileri taşırken diğer yandan kalkınma alanında daha büyük hamleler başlatacağız."


Hızlı tren projeleriyle ilgili bilgiler veren Erdoğan, vatandaşlra bin 213 kilometre hızlı tren hattıyla hizmet verildiğini vurguladı. Erdoğan,  Ankara  ile İstanbul, Eskişehir ve Konya arasında hızlı tren seferlerinin devam ettiğini, Ankara-Sivas, Ankara-İzmir, Bursa- Bilecik, Konya-Karaman başta olmak üzere yeni hatların inşasının devam ettiğini açıkladı.


Bu hatların maliyetinin 20 milyar liradan fazla olduğunu belirten Erdoğan, son seyahatinde, Çin'de yapılan görüşmelerde verilecek kararla Türkiye'nin dört bir yanını kapsayacak yeni bir adımın atılacağı müjdesini verdi.


Erdoğan, "2023'e kadar hızlı tren hattı uzunluğunu 12 bin kilometreye çıkarmaya hedefliyoruz. Halen 12 bin 500 kilometre civarında olan mevcut demiryolu ağını da 2023 yılına kadar iki kat artırarak 25 bin kilometreye ulaştırmak amacındayız" şeklinde konuştu.




Sabah


Geri Dön