26 / 04 / 2024

2,1 milyar TL'lik yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yattı! Siz de şimdi hesabınızı kontrol edin! 

2,1 milyar TL'lik yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yattı! Siz de şimdi hesabınızı kontrol edin! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2,1 milyar Türk Lirası tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırıldığını açıkladı. İşte yaşlı ve engelli aylıkları ile ilgili o son dakika gelişmesi...



Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerine dikkat çeken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Engelli ve yaşlı vatandaşların, toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız" açıklamasında bulundu. 

"Bu kapsamda aralık ayında 2,1 milyar lira yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdık" şeklinde konuşan Bakan Yanık, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde sürdürüldüğünün altını çizdi.

2,1 milyar TL lik yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yattı! Siz de şimdi hesabınızı kontrol edin! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçtiğimiz günlerde de 2006 yılında başlattıkları evde bakım yardım uygulamasıyla ilgili de açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Yanık, konuya ilişkin 562 bin 365 engelli vatandaşa yönelik 2022 yılı ocak ayından bugüne, toplam 16 milyar 54 milyon TL'lik evde bakım ödemesi yapıldığının altını çizmişti. 

Bakan Yanık, Türkiye'de engelliliğe dayalı her türlü ayrımcılığın önlenmesi için ilk ve öncü nitelikte olan yasal düzenleme ve uygulamaların 2005'te hayata geçirildiğini belirtti.

"Evlerinde engelli yakınlarına bakan ailelerimizin ani gelişen ihtiyaçlarını düşünerek ve onları rahatlatmak amacıyla engelli vatandaşlarımızı yılda 30 güne kadar bakanlığımıza bağlı yatılı bakım merkezlerimizde ücretsiz misafir ediyoruz" şeklinde konuşan Bakan Yanık, engelli bireylerin hayata tam ve etkin katılmaları, bağımsız hareket etme hakkının gerçekleşmesi için erişilebilirlik çalışmalarının da önem verdikleri bir diğer başlık olduğunu belirtti. 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, GSS primi ve kıdem tazminatında zam kapısı aralandı! Hemen Ocak zamlı rakamlara bakın!

TOKİ'nin güncel kura takvimi belli oldu! Peş peşe çekilecek 8-18 Aralık 2022 TOKİ kura çekimi hangi illeri kapsıyor?

Hesaplara peş peşe tam tamına 3 bin 336 TL yatırılacak! Bu paraları duyanların ağzı kulaklarına vardı! Hemen bir bakın!


Geri Dön