19 / 04 / 2024

212 Power Center kuvvetli markayla outlet'i birleştirdi

212 Power Center kuvvetli markayla outlet'i birleştirdi

212 İstanbul Power Center, giyim perakendecilerinden gelen yoğun talep üzerine konsepti değiştirdi



Akın Holding tarafından 115 milyon euro yatırımla İstanbul Bağcılar'da yaz sonunda kapılarını açacak olan alışveriş merkezi 212 İstanbul Power Center, giyim perakendecilerinden gelen yoğun talep üzerine konsepti değiştirdi

Kuvvetli markalar ve outlet karmasından oluşan AVM, 212 İstanbul Power Outlet adını aldı. Akın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Akın şöyle dedi:
"Kriz gözümüzü açtı. Ayaklarımız yerden hafif kalkmıştı, sağlam basmaya başladık. Çevre ilçelerin dışında Bakırköy, Bebek ve Nişantaşı'ndan da müşteri çekmek için yapılması gerekenlere odaklandık."

Plaj voleybolu var
212 İstanbul'un kiralama  ve yönetimini yürüten AVM mfi Partners Genel Müdürü Aydın Yurdum, 115 milyon euro'su alışveriş merkezi (AVM), 90 milyon euro'su rezidans olmak üzere toplam maliyeti 205 milyon euro olan projede AVM'nin yüzde 70 doluluk oranına ulaştığını söyledi. Yurdum, "3 yılda sektörde oluşan AVM arzı, büyüme ihtiyacından kaynaklanan yatırımlar ve kriz sebebiyle yorgunluk yaşanmaya başlandı. Son 6 ayda sektörde yatırımlara ara verildi. Perakandeciler artık daha seçici" dedi
Projenin yüzde 30'unun outlet konsepti içinde değerlendirileceğini ifade eden Yurdum, proje hakkında şu bilgileri verdi:
"Praktiker, CarrefourSA ve Media Markt ilk kez yan yana. 10 salonlu sinema, oyun ve eğlence merkezi Samanyolu ve çocuk eğlence alanları olacak. Açık alan yaz aylarında açıkhava sineması ve plaj voleybolu gibi etkinlikler için kullanılacak. 70 bin metrekare kiralanabilir alana sahip AVM'de 3 bin 250 araçlık otopark bulunuyor."

Claudia Roth 2010'da taşınıyor
İstanbul Power Outlet CEO'su Aydın Bilgin, 500'ün üzerinde daireden oluşan rezidansta satışların gelecek ay başlayacağını dile getirdi. İnşaatına henüz başlanmamış olan rezidansta anahtar teslimatları 2010'da yapılacak. Rezidanstan ilk daireyi alan Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth da böylece gelecek yıl evine taşınmış olacak.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Kriz gözümüzü açtı 212'yi outlet yapıyoruz
 
Bağcılar'da yapılan 212 adlı alışveriş merkezi 'outlet'e dönme kararı aldı. 'Kriz nedeniyle ayağımız yere bastı' diyen Akın Holding Başkanı Nuri Akın: Kiracılardan gelen istek nedeniyle böyle bir karar aldık

İstanbul Bağcılar'da Edip İplik fabrikasının arazisine alışveriş merkezi yapmak için çalışmalara başlayan Akın Holding, projeyi outlete çevirmeye karar verdi. Akın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Akın 'Kriz gözümüzü açtı. Ayaklarımız hafif yerden kalkmıştı, sağlam basmaya başladık,  AVM'yi outlete çeviriyoruz' dedi. AVM'nin adı da '212 İstanbul Power Outlet' olarak değiştirildi. Akın, AVM'nin bulunduğu bölgenin demografik yapısını da göz önüne alarak, halkın eğlence ve yemek yemenin yanı sıra alışveriş yapmaya da gelmesi için, daha uygun fiyatlı mallar da satan bir AVM yapılması gerektiğine inandıklarını bildirdi.
Yaptıkları bütün enteresanlık ve dikkat çekiciliğe rağmen ufuklarını büyüttüklerini, çevre ilçelerin dışında Bakırköy, Bebek ve Nişantaşı'ndan da müşteri çekmek için yapılması gerekenlere odaklandıklarını söyleyen Akın, 'Sonunda 212 İstanbul'u 'power outlet center' yapmaya karar verdik' diye konuştu.        

KRİZ REZİDANSI ERTELETTİ
212 İstanbul Power Outlet CEO'su Aydın Bilgin de müşteriyi çekecek mağazalarla anlaştıklarını, ayrıca merkezde sinema, çocuk eğlence alanları, bowling salonu gibi bölümlerin de yer alacağını söyledi. Bilgin rezidansın kriz dolayısıyla bir süre ertelendiğini ancak 2010 başında yapıma başlanmasının planlandığını dile getirerek toplam maliyetin 205 milyon euro olacağını belirtti.

MANGO DA OUTLET AÇACAK
56 BİN metrekare alan üzerinde yer alan 212 İstanbul Power Outlet, 230 bin metrekare kapalı alana sahip. Kiralanabilir alanı 70 bin metrekare olan merkezin 3 bin 250 araç kapasiteli bir otoparkı da bulunuyor. İnşaatına henüz başlanmamış olan rezidansın ise 40'a yakın katta, 500'ün üzerinde daireye sahip olması planlanıyor. Carrefour, Praktiker, MediaMarkt gibi büyük marketlerin yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı perakende zincirinin yer alacağı 212'de Mango da büyük bir outlet açacak.

% 70'İ KİRALANDI
AVM'nin yönetimi ve pazarlamasını yapan AVM mfi Partners Genel Müdürü Aydın Yurdum  mağazaların  yüzde 70'den fazlasının kiralandığını söyledi. Yurdum, perakende sektörünün son 6 ayda sadece 'gemiyi yüzdürmeye' çalıştığını kaydetti. Bölgenin 5 yıl içinde hızla konutlaşacağını ve ticaret merkezi haline geleceğini söyleyen Yurdum, bugün kendi mağazalarında outlet satış yapanların bölgeyi terk edeceğini söyledi. (Akşam)


Geri Dön