26 / 04 / 2024

22. Acıbadem Adana'da açıldı

22. Acıbadem Adana'da açıldı

Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, yıl sonuna kadar 310 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını bildirdi.



Mehmet Ali Aydınlar, Adana'da açılan 22. Acıbadem Hastanesi'nin 70 milyon dolara mal olduğunu belirtti. Aydınlar, önümüzdeki günlerde hizmete açılacak İstanbul Maslak ve Kayseri hastaneleriyle son tesisler için toplam 240 milyon dolar yatırım yaptıklarını kaydetti.

Yıl içerisinde hizmete girecek Beşiktaş ile Eskişehir hastanelerine 50 milyon, Bodrum hastanesine de 20 milyon dolar yatırım yapmayı planladıklarını kaydeden Aydınlar, şöyle konuştu:
"Yıl sonuna kadar 310 milyon dolarlık yatırım yapacağız. 2008 yılında ise 150 milyon dolar yatırım, eski hastaneleri mimari ve teknolojik olarak güncel tutmak için de 35 milyon dolarlık yenileme çalışmaları harcaması yaptık." Kalp cerrahisi ve kanser tedavisinde Sosyal Güvenlik Kurumuna kayıtlı hastalardan fark almadıklarını belirten Aydınlar, "Diğer branşlardaki tedaviler için bir anlaşma yapmamız söz konusu değil, çünkü SGK'nin ödediği rakamlar
maliyeti karşılamıyor" diye konuştu.

İstanbul'a göre yüzde 40 ucuz

Aydınlar, Adana'da açılan hastanede ücretlerin İstanbul'a göre yüzde 40 oranında aşağıda olacağını vurgulayarak, şöyle devam etti: "Acıbadem  Adana  Hastanesi toplam 20 bin metrekare alanda 120 yatak kapasitesi ile hizmet verecek. Biz hastanelerimiz arasında ayrım yapmıyoruz. Tüm şubelerimizde en son teknoloji kullanılıyor. Burada 6 saniyede ameliyatsız anjiyo hizmeti de verilecek, bilgi sistemi ile Adana'da tedavi olan bir hastanın bilgilerine diğer tüm hastanelerden de ulaşılabilecek. Bu sayede hasta, tedavisine rahatlıkla başka bir şubemizde devam edebilecek. Bu bilgi sistemini de Adana'ya kurduk. Ayrıca mayısta da onkoloji ve radyoterapi merkezi de hizmete girecek." Acıbadem Adana Hastanesi Direktörü Hüseyin Çelik ise grup bünyesindeki hastanelerde 2008 yılı içerisinde 1,5 milyon kişinin tedavi gördüğünü belirterek, Adana'da 400, Türkiye genelinde ise 7 bin çalışanları olduğunu bildirdi.

Adana'ya açılan hastane ile bölgeye önemli bir yatırım yaptıklarını kaydeden Çelik, şöyle konuştu: "Adana'yı bir sağlık üssü haline getirmeye çalışıyoruz. Vatandaşların tedavi için  Ankara  ve İstanbul gibi hastanelere gitmelerine gerek kalmadan hizmet almalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Ayrıca, sağlık turizmine de katkıda bulunmak istiyoruz."

İlgili haber

Acıbadem'den Adana'ya hastane

Geri Dön