25 / 04 / 2024

24 GPY, Cityscape Turkey 2016'da GYF’leri anlattı!

24 GPY, Cityscape Turkey 2016'da GYF’leri anlattı!

24 GPY (Gayrimenkul Portföy Yönetimi) 24-26 Mart tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından biri olarak nitelendirilen Cityscape’de katılımcı olarak yer aldı.



Türkiye’nin ilk Gayrimenkul Yatırım Fonu (GYF) Primo’yu kuran 24 GPY, Cityscape Türkiye 2016 fuarında yerli ve yabancı yatırımcılarla buluştu. Fuar süresince yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştiren 24 GPY yöneticileri, bu fuarların sektörde yeni bir enstrüman olan GYF’leri yerli ve yabancı yatırımcılara anlatabilmek için büyük fırsat olduğunu ifade ettiler. 


Fuar ile ilgili izlenimlerini paylaşan 24 GPY Yönetim Kurulu başkanı Aziz Yeniay “Gayrimenkul sektörü ülkemiz için büyük önem arz ediyor. Yabancı yatırımcı nezdinde yüksek itibara sahip bir gayrimenkul sektörümüz var. Rakamlar da bunu bize gösteriyor. 2015 yılında ülkemize gelen doğrudan yabancı yatırımın üçte birinden fazlası gayrimenkul sektörüne yapıldı. Bu ilgi sadece yabancı yatırımcı ile de sınırlı değil. Ülkemiz insanının da gayrimenkule ilgisi düşünüldüğünde, gayrimenkulün ülkemiz için vazgeçilmez olduğunu görebiliyoruz. Bu noktada gayrimenkul yatırım fonlarının da ülkemiz açısından önemli bir role sahip olduğunun farkındayız. Hem yerli hem yabancı yatırımcı nezdinde teveccühün yüksek olduğu gayrimenkul sektörüne fonların girmesiyle birlikte yatırımcılar profesyonel ve şeffaf bir ürüne kavuşmuş olacaklar.” dedi. 


Yabancı yatırımcının, gayrimenkul yatırım fonlarının dünyadaki örneklerini çok iyi bildiğini ifade eden 24 GPY Genel Müdürü Erdem Güler “Yabancı yatırımcılar gayrimenkul yatırım fonlarını çok iyi biliyor. Yatırımlarını GYF’ler aracılığıyla yapmayı tercih ediyorlar. Bu fonların yapısının güvenli ve şeffaf olduğunu, gelir getirisinin yüksek olduğunu çok iyi biliyorlar. Bu nedenle gayrimenkul yatırım fonları, yabancı yatırımcılar açısından cazip bir yatırım aracı. Yerli yatırımcılar da SPK’nın ülkemize kazandırdığı bu yeni finansal ürün hakkında kısa sürede bilgi sahibi oldular. GYF’lere yerli yatırımcı tarafından da yoğun ilgi var. Biz de fuar süresince hem yerli hem de ağırlıklı Körfez Bölgesi’nden olmak üzere yabancı birçok yatırımcı grubuyla görüştük. Onlara Türkiye’de GYF’ler ile ilgili SPK tarafından getirilen düzenlemeyi anlattık”  dedi.

 



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


24 Gayrimenkul Portföy Yönetimi (GPY) Cityscape Türkiye 2016 fuarında yerli ve yabancı yatırımcılarla buluştu. Türkiye'nin ilk Gayrimenkul Yatırım Fonu Primo'yu kuran 24 GPY'nin Yönetim Kurulu Başkam Aziz Yeniay "Yabancı yatırıma nezdinde yüksek itibara sahip bir gayrimenkul sektörümüz var. 2015 yılında ülkemize gelen doğrudan yabancı yatırımın üçte birinden fazlası gayrimenkul sektörüne yapıldı' dedi. Gayrimenkul yatırım fonlarının da Türkiye ekonomisi açısından önemli bir role sahip olduğunu söyleyen Yeniay," Hem yerli hem yabancı yatırımcı nezdinde teveccühün yüksek olduğu gayrimenkul sektörüne fonların girmesiyle birlikte yatırımcılar profesyonel ve şeffaf bir ürüne kavuşmuş olacak. Biz de fuar süresince hem yerli hem de yabancı birçok yatırıma grubuyla görüştük" dedi. 


Sözcü




Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


24 GPY (Gayrimenkul Portföy Yönetimi), Cityscape Türkiye 2016 Fuarı'na katıldı. 24 GPY Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, "2015'te ülkemize gelen doğrudan yabancı yatırımının üçte birinden fazlası gayrimenkule yapıldı. Ülkemiz insanının da gayrimenkule ilgisi düşünüldüğünde, gayrimenkulün ülkemiz için vazgeçilmez olduğunu görebiliyoruz: Bu noktada gayrimenkul yatırım fonlarının da ülkemiz açısmdan çok önemli bir role sahip olduğunun farkındayız" diye konuştu.  



Posta




Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Gayrimenkul Yatırım Fonu (GYF) Primo'yu kuran 24 Gayrimenkul Portföy Yönetimi (GPY), Cityscape Türkiye 2016 fuarında yerli ve yabancı yatırımcılarla buluştu. Fuar süresince yoğun bir görüşme trafiği gerçekleştiren 24 GPY yöneticüeri, bu fuarların sektörde yeni bir enstrüman olan GYF'leri yerli ve yabancı yatırımcüara anlatabilmek için büyük fırsat olduğunu ifade ettiler. Fuar üe ilgili izlenimlerini paylaşan 24 GPY Yönetim Kurulu başkam Aziz Yeniay "Gayrimenkul sektörü ülkemiz içki büyük önem arz ediyor. Yabancı yatırımcı nezdinde yüksek itibara sahip bir gayrimenkul sektörümüz var. Rakamlar da bunu bize gösteriyor. 2015 yılında ülkemize gelen doğrudan yabancı yatırınım üçte birinden fazlası gayrimenkul sektörüne yapıldı. Bu ilgi sadece yabancı yatırımcı üe de sınırlı değü. Ülkemiz insanının da gayrimenkule ilgisi düşünüldüğünde, gayrimenkulün ülkemiz için vazgeçilmez olduğunu görebiliyoruz. Bu noktada gayrimenkul yatırım fonlarımn Aziz Yeniay da ülkemiz açısından önemli bir role sahip olduğunun farkındayız. Hem yerli hem yabancı yatırımcı nezdinde teveccühün yüksek olduğu gayrimenkul sektörüne fonların girmesiyle birlikte yatınmcüar profesyonel ve şeffaf bir ürüne kavuşmuş olacaklar" dedi. Yabancı yatırımcının, gayrimenkul yatırım fonlarının dünyadaki örneklerini çok iyi büdiğini ifade eden 24 GPY Genel Müdürü Erdem Güler "Yabancı yatınmcüar yatırımlarım GYF'ler aracılığıyla yapmayı tercih ediyorlar. Bu fonların yapısının güvenli ve şeffaf olduğunu, gelir getirişinin yüksek olduğunu çok iyi biliyorlar" dedi. 




Hürriyet


Geri Dön