25 / 04 / 2024

25 Ocak'ta binlerce konut Elazığlı depremzedelere teslim edilecek!

25 Ocak'ta binlerce konut Elazığlı depremzedelere teslim edilecek!

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, canlı yayında yaptığı konuşmada 25 Ocak'ta Elazığlı depremzedelere binlerce konutun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından teslim edileceğini açıkladı. 



AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı canlı yayında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Elazığ depreminin birinci yıl dönümünü hatırlatan Kurtulmuş deprem konutları hakkında açıklama yaptı.

25 Ocak ta binlerce konut Elazığlı depremzedelere teslim edilecek!

Mühimolanın TBMM'deki partilerin, siyasi grupların iradelerine sahip çıkarak yasama yetkilerini çok daha kuvvetli kullanabilme becerisini ortaya koyabilmesi olduğunu söyleyerek şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ise zaten yasanın üzerinde değildir. Yasa yapma tekniği bakımından hakkında yasa bulunmayan konularda Cumhurbaşkanımızın iradesini ortaya koyduğu, atamalardır, bazı konulardaki Cumhurbaşkanlığı kararnameleridir. Dolayısıyla yürütme kendi işini yapıyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi çok hızlı bir şekilde işini yapıyor. Bunun denemelerini yaptık. Mesela 2 deprem geçirdik, Elazığ ve  İzmir  depremleri. İnşallah pazartesi Elazığ depreminin yıl dönümünde orada yapılan binlerce konut Cumhurbaşkanımız tarafından sahiplerine teslim edilecek. Aynı şekilde İzmir depreminde anında müdahale edebilme imkanına kavuştuk. Yine bu sistemin bu kadar hızlı çalışmasının sonuçlarını özellikle pandemi sırasında sağlık sisteminin başarısıyla ortaya koyduk."
 

Elazığ'da 3 bin konut depremzedelere teslim edildi! 


Geri Dön