11 / 05 / 2024

2B arazilerinden 4,8 milyar liralık gelir öngörülüyor!

 2B arazilerinden 4,8 milyar liralık gelir öngörülüyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2B arazilerinin satışına yönelik başvurularda hiç bir sıkıntı olmadığını belirtti...



Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2B arazilerinin satışına yönelik başvurularda hiç bir sıkıntı olmadığını belirterek, ''Çok ciddi bir rağbet var. 2B uygulamasının başarılı olacağını inanıyorum. Bu yıl için 4,8 milyar liralık gelir öngörüyoruz'' dedi. 

Kamuoyunda 2B arazileri olarak bilinen, orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışı için başvuru süresinin uzatılmasıyla ilgili soruları da yanıtlayan Maliye Bakanı, konuyla ilgili hiçbir sıkıntının bulunmadığını, kıymet takdirlerinin de bu ay sonu itibariyle bitirileceğini bildirdi. 

     Şimşek, konuyla ilgili şunları söyledi: 

     ''En kısa sürede 2B parsellerinin satışına başlayacağız. Haziran'a kadar tamamını bitirmeyi öngörüyoruz. Şu ana kadar kadastrosu yapılmış parsellerde başvurular yüzde 90 düzeyinde. Sonradan güncellemesi tamamlananlarda ise yüzde 70 civarında. Dolayısıyla çok ciddi bir rağbet var. Bu anlamda 2B uygulamasının başarılı olacağına inanıyorum. Burada bizim temel amacımız gelir elde etmek değil, sorun çözmekti. Ama biz gelir olarak da bu sene 4,8 milyar liralık bir gelir öngörüyoruz. Bunun makul, temkinli bir rakam olduğu kanısındayım. Bunun gerçekleşebileceğine ben inanıyorum. Bu anlamda bütçe hedeflerine olumsuz anlamda bir yansıması olmayacak.'' 

     Konuyla ilgili sorular üzerine, yeni Gelir Vergisi Kanunu'nun bir an önce Meclis'e sevk edilmesini sabırsızlıkla beklediğini dile getiren Şimşek, ''Ben hala ümitliyim, bu yılın ilk çeyreğinde gönderebiliriz diye. Ama o konu Bakanlar Kurulu'nun yetkisinde olan bir konu olduğu için size tam bir tarih vermem doğru olmaz'' diye konuştu. 

     Şimşek, yeni Gelir Vergisi Kanunu'nda mirasla ilgili yeni bir düzenlemenin şu an itibariyle gündemde olmadığını da vurguladı. 

     AA




Geri Dön