29 / 03 / 2024

2.Kentsel Dönüşüm Zirvesi gerçekleşti!

2.Kentsel Dönüşüm Zirvesi gerçekleşti!

İstanbul’da “Yerinde Dönüşüm Yaşanabilir Kentler” konulu 2’nci Kentsel Dönüşüm Zirvesi gerçekleştirildi. Zirveye katılan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta açıklama yaptı...



İstanbul’da “Yerinde Dönüşüm Yaşanabilir Kentler” konulu 2’nci Kentsel Dönüşüm Zirvesi gerçekleştirildi. Zirveye katılan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Birçok noktada halkımız kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasını bekliyor” dedi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği ve Harita Mühendisleri İşadamları Derneği desteği ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), Piri Reis Harita Gayrimenkul ve CBS Derneği işbirliğiyle düzenlenen “2. Kentsel Dönüşüm Zirvesi 2014” İstanbul’da gerçekleştirildi. YTÜ Oditoryumu’nda yapılan zirveye, Piri Reis Derneği Onursal Başkanı Halil İbrahim Okutan, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, Konya Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, belediye başkan yardımcıları, iş adamları, harita mühendisleri ve uzmanlar katıldı. Zirvenin “Yerinde Dönüşüm Yaşanabilir Kentler” adlı son oturumunda Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu moderatörlüğünde “Yerel Yönetim Uygulama Örnekleri” konulu konuşma ve sunumlarını gerçekleştirdi.


“YAPTIĞIMIZ MASTER PLAN’LA ÖNE ÇIKMIŞ OLABİLİRİZ”

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, kentsel dönüşümle ilgili yaptığı sunumda, “Biz özellikle kentsel dönüşüm ile ilgili bulduğumuz her konunun değerlendirilmesinden yanayız. Çeşitli ülkelerde yaptığımız sunumlarda gördük ki, Türkiye’de ve dünyadaki kentsel dönüşüm birbirinden farklı. Özellikle Gaziosmanpaşa ilçesi olarak bizler Türkiye’deki kentsel dönüşümün çok iyi ve hızlı bir noktada olduğunu ve toplum tarafından kabul gördüğünü, tüm imkanlarımızı kentsel dönüşüme katmak zorunda olduğumuzu gördük. Gaziosmanpaşa’da daha büyük bir alanda kentsel dönüşüm çalışmaları yapılıyor. Diğer taraftan master plan çalışması kapsamında bölgemizdeki tüm kentsel dönüşüm alanlarını değerlendirme fırsatı bulduk. Aynı zamanda dönüşüm planlarının yapılmasına kentsel dönüşüm firmalarını da ilave ederek, kentsel tasarım çalışmalarını birlikte yürüttük. Sonuçta karşılaşacağımız zorlukları daha önceden test edip, yaptığımız planla öne çıkmış olabiliriz. Özellikle kentsel dönüşüm algısını oluşturmak, dönüştürmek ve toplum nezdinde duyarlılığı artırmak istiyoruz. Gördüğümüz de şu; birçok noktada halkımız kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasını bekliyor” şeklinde konuştu.


Milliyet


Geri Dön