24 / 04 / 2024

3. havalimanı 225 bin kişiye istihdam sağlayacak!

3. havalimanı 225 bin kişiye istihdam sağlayacak!

3. havalimanı polis sayısıyla da 51 ili geride bırakıyor. 1850 polisin görev alması beklenen havalimanının İlk etabı 29 Ekim 2018 yılında açılacak. Tüm etapları tamamlandığında ise tam kapasite ile hizmet verildiğinde 225 bin kişiye istihdam sağlayacak.



Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul Yeni Havalimanı’nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Havalimanı faaliyete girdiğinde başlangıçta 100 bin kişiye, tüm etapları tamamlandığında ise tam kapasite ile hizmet verildiğinde 225 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Sadece İGA Güvenlik Hizmetleri A.Ş bünyesinde 3 bin 500 özel güvenlik personeli görev alacak. Havalimanı istihdam edeceği polis sayısı ile de en büyük olacak. Tarifeli uçuş trafiğine 7.5 ay sonra kapanacak olan Atatürk Havalimanı’nda şu an yaklaşık 850 polis çalışırken dev merkez açıldığında 51 ilden daha fazla polis görev yapacak. Büyük bir şehirden farksız olacak İstanbul Yeni Havalimanı’nda bin 850 polisin çalışması bekleniyor.

90 milyon yolcu kapasiteli ilk etabın 29 Ekim'de açılacağı havalimanı polis sayısıyla Edirne, Çanakkale, Kütahya, Iğdır, Ardahan ve Kars’ın da aralarında oduğu 51 ili geride bırakacak.

 

3. havalimanı 225 bin kişiye istihdam sağlayacak!

DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, “Atatürk Havalimanı’nda, 5-9 Mart arasında Eurocontrol teşkilatının uzman eğitimcilerince kursiyerlere iletişim, motivasyon, liderlik, stres, güvenlik yönetimi, çatışma yönetimi ve değişim yönetimi gibi yöntemleri içeren eğitim verildi. 16 Hava Trafik Kontrolörü, AHL’de düzenlenen bir törenle sertifikalarını aldılar” dedi.


Geri Dön