29 / 03 / 2024

3. Havalimanı 29 Ekim 2017 tarihinde açılacak!

3. Havalimanı 29 Ekim 2017 tarihinde açılacak!

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu 7 Haziran 2014’te dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan İstanbul 3. Havalimanı’nı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.



Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ve İBB Başkanı Kadir Topbaş’la birlikte basın toplantısı düzenledi. Yeni havalimanının ilk bölümünün 29 Ekim 2017’de açılacağını söyleyen Davutoğlu, “Topografik olarak en doğru alanın seçildiğini düşünüyoruz. Bu alana 5 milyon ağaç dikilecek” dedi.


"TEKRAR ZEMİN BELLİ BİR GÜCE KAVUŞTURULACAK"

Davutoğlu, "Tamamlandığında 150 milyon yolcuyla en büyük havalimanı olacak" dedi. "İstanbul için en doğru alanın seçildiğini söyleyebiliriz" diyen Başbakan Davutoğlu, "Projenin büyüklüğü ile İstanbul'un çevre dokusuna gösterdiğimiz duyarlılık aynı ölçüde at başı giden hususlardır" dedi. Davutoğlu, "Burası bir orman alanının havalimanına dönüşümü değil. Topografisi bozulmuş bir alanın tekrar eski niteliğine dönüştürülmesi. Burada çok önemli diren faaliyetlerinin yapılması gerekiyor. Bu proje bittiğinde 60-70 yıllık doğal topografyanın bozulması da giderilecek. Tekrar zemin belli bir güce kavuşturulacak" dedi


"5 MİLYON AĞAÇ BU ALANA DİKİLECEK"

Başbakan Davutoğlu, "Kesinlikle bölgenin dokusu, ağaç yapısı ve çevredeki orman alanında en ufak eksiklik olmayacak. Tahminen 600 bin ağaçta işlem yapılacak olabilir. Ancak 5 milyon ağaç bu alana dikilecek. Ve bunun yerine geniş bir ağaçlanma faaliyeti olacak" ifadesini kullandı. Davutoğlu, havalimanında işletme aşamasına geçildiğinde 120 bin istihdam oluşacağını kaydetti.


"İSİMLENDİRME, SONRASINDA EN UYGUN ŞEKİLDE YAPILIR"

"Yeni havalimanının adı ne olacak" şeklindeki soruya Davutoğlu, "İstişare edilir İstanbulumuza yakışır bir isim olur. Önemli olan bebeğimizin dünyaya gelmesi. İsimlendirme, sonrasında en uygun şekilde yapılır" dedi.

Başbakan Davutoğlu Fatih Birol'un Uluslararası Enerji Ajansı'nın İcra Direktörlüğü'ne seçildiğini de açıkladı.


Hürriyet


Geri Dön