18 / 04 / 2024

3. havalimanı için güvenlik önlemleri alınıyor!

3. havalimanı için güvenlik önlemleri alınıyor!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın hedeflenen açılış tarihinde hazır hale getirilmesi adına tüm çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. 



Yüzde 85'lik fiziki gerçekleşmeye ulaşılan Havalimanında çevresel faktörlere bağlı güvenlik önlemleri de ihmal edilmiyor. İstanbul Yeni Havalimanı'nda uçuş güvenliğini tehlikeye düşürebilecek durumlar için önemler alınıyor.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, öncelikle uçuş güvenliğini tehlikeye sokabilecek durumlar belirlenirken, bu çalışmalar kapsamında Avrupa Yakası'nın en büyük atık depolama sahası olan Odayeri'ne evsel atık depolanmasına son verilmesi kararı alındı. Böylece martıların ana beslenme alanı ortadan kaldırılarak, kuşların bölgeden göç etmeleri amaçlandı.

Yeni Havalimanı'nın inşasında çalışan kuş gözlem uzmanlarının GPS cihazı takarak yaptığı incelemeye göre martılar, yiyeceklerini Odayeri Çöplüğü’nden buluyordu. Kuşlar daha sonra su içme ihtiyaçlarını karşılamak için Havalimanı’nın yakınındaki Terkos Gölü ve eski kömür ocaklarından kalan çukurların dolmasıyla oluşan göletlere gidiyordu. Karadeniz’de yıkanan martılar, dinlenme alanı olarak da Yeni Havalimanı'nın çevresini kullanıyordu.

Yapımına hızla devam edilen Yeni Havalimanı'na ilk uçağın 29 Ekim 2018'de inmesi planlanıyor.


Geri Dön