25 / 04 / 2024

3. havalimanı inşaatı tam gaz devam!

3. havalimanı inşaatı tam gaz devam!

İstanbul 3. havalimanında 90 milyon yolcu kapasiteli terminal binasında duty-free 100 bin kişilik alışveriş merkezi 18 bin araç kapasiteli otopark inşaatı yükselmeye başladı.



İstanbul Grand Airport (İGA) CEO’su Yusuf Akçayoğlu, 3. havalimanının inşaatıyla ilgili bilgi verdi. Yusuf Akçayoğlu, geçtiğimiz günlerde yaşanan sel ve dolu felaketinin işleri yavaşlattığını ancak bunlara rağmen aynı anda pist, kule ve terminal inşaatında çalışmaların sürdüğünü ifade etti. 


Yusuf Akçayoğlu, “76.5 milyon metrekare alanın 1.4 milyon metrekaresi ilk fazı oluşturuyor. Bugün itibariyle 30 bin çalışana ulaşıldı. Bittiğinde 225 bin çalışan olacak ve 1.5 milyon kişiye dolaylı istihdam edecek. 2025’te 40 milyar dolarlık milli gelirin yüzde 5’i kadar ekonomiye katkı sağlayacak” dedi


 Yusuf Akçayoğlu, “Buradaki yaşam alanında her şey düşünüldü. 65 kişilik özel ekip 4 öğün yemek çıkartıyor. Pakistan, Nepal, Gürcistan ve Vietnamlı çalışanlara özel mönüler hazırlanıyor. Hava koşulları çalışmalarımızı zaman zaman etkiliyor. Temmuzda sel ve dolu işlerin yavaşlamasına neden oldu. Ancak tüm bunlara rağmen aynı anda pist, kule ve terminal inşaatın da çalışmalar sürüyor. Burada yapılan çalışmalarda çevre faktörüne çok dikkat ediyoruz. Biz kullanılmayan maden alanlarını ıslah ettik ve çevreyi bozmadık. Sürekli denetleniyoruz” şeklinde konuştu. 



Hürriyet


Geri Dön