26 / 04 / 2024

3. havalimanı rakiplerini endişelendiriyor!

3. havalimanı rakiplerini endişelendiriyor!

29 Ekim'de açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı, Avrupa’daki diğer büyük havalimanlarının rekabet tedbirlerini artırmasına neden oldu...



İstanbul Yeni Havalimanı'nın 29 Ekim'de hizmete açılması planlanıyor ve bittiğinde dünyanın en büyük havalimanı olacak. Dev proje dünya kamuoyunda ses getiren bir proje oldu.

Anadolu Ajansı'ndan Abdulselam Durdak'ın haberine göre, İstanbul Yeni Havalimanı, Avrupa’daki diğer büyük havalimanlarının rekabet tedbirlerini artırmasına neden oldu.

3. havalimanı rakiplerini endişelendiriyor!

Alman medyasında İstanbul Yeni Havalimanı Projesi’ne ilişkin en dikkati çekici yazılardan biri Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinde yer almıştı. Gazete, İstanbul Yeni Havalimanı’nın açıldığında Frankfurt Havalimanı’nın büyük ölçüde öneminin azalacağı yorumunda bulunmuştu.

Bazı büyük havalimanları bu kapsamda yeni tedbirler aldı. Hatta Londra'daki Heathrow Havalimanı'nda kapasite artışı için çalışma başlatıldığı ve havalimanına üçüncü pistin inşa edilmesinin kararlaştırıldığı duyuruldu. 

3. havalimanı rakiplerini endişelendiriyor!

Frankfurt Havalimanı da 3'ncü terminali 2023 yılına kadar bünyesine katacak. Ancak kısa bir süre önce 3. terminalin G bölümünün bitirilmesinin 3 yıl öne çekildiği ve 2020 yılında tamamlanacağı öne sürülmüştü.

Frankfurt Havalimanı’nın işletmecisi Fraport’un Altyapı ve Terminal 3 Projesi Sözcüsü Christian Engel, Anadolu Ajansı'ndan Abdulselam Durdak'a açıklama yaptı. Christian Engel, 3. terminalin G bölümünün bitirilmesinin 3 yıl öne çekildiği iddiasını doğruladı. Engel, “Terminal 3'ün bu birinci bölümünün, yani bizim premium ürünümüzün açılması hala 2023 yılında planlanıyor. G Bölümü, yeni Terminal 3’ün yapımında ikinci aşama olarak öngörülmüştü ancak şimdi programın 3 yıl öncesinde gerçekleştiriliyor. Mevcut planlara dayanarak G bölümünün ilk inşaat aşaması 2020'de tamamlanacak" dedi. Engel, "G Bölümü’nün erken açılışı ise Frankfurt Havalimanı’ndaki yüksek yolcu artışına yönelik bir karardır." ifadelerini kullandı. 

3. havalimanı rakiplerini endişelendiriyor!

Tüm etapları tamamlandığında yıllık 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak olan İstanbul Yeni Havalimanı  143 adet yolcu biniş köprüsü, 13 check-in adası, 468 banko, 114 self check-in, 228 adet pasaport kontrol noktası, 51 bagaj teslim ünitesi ve e-pasaport girişleriyle dikkati çekiyor. 


Geri Dön