23 / 04 / 2024

3. havalimanı kule tasarımını AECOM ve Pininfarina yapacak!

3. havalimanı kule tasarımını AECOM ve Pininfarina yapacak!

3. havalimanının Hava Trafik Kontrol Kulesi için dünyanın alanında önemli isimlerinin katıldığı konsept tasarım yarışması sonuçlandı. Akçayoğlu, Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin İstanbul Yeni Havalimanı'na simgesel anlamda çok şey katacağını belirtti.



İstanbul Yeni Havalimanı'nın Hava Trafik Kontrol Kulesi için dünyanın alanında önemli isimlerinin katıldığı konsept tasarım yarışması sonuçlandı. Yarışmayı lale figüründen esinlenerek tasarladığı çalışmasıyla AECOM ve Pininfarina kazandı. 


Havalimanının işletmeci firması İGA açıklamasına göre, İstanbul Yeni Havalimanı'nın "Hava Trafik Kontrol Kulesi" için dünyanın önde gelen tasarımcılarını davet ederek başlattığı konsept tasarım yarışması sonuçlandı.


İstanbul Yeni Havalimanı'nın ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi'ni dünyanın alanında önemli firmalarından olan AECOM ve Pininfarina tasarlayacak.  


3. havalimanı kule tasarımını AECOM ve Pininfarina yapacak!


- Kulenin esin kaynağı lale çiçeği 

Açıklamada görüşlerine yer verilen İGA CEO'su Yusuf Akçayoğlu, AECOM ve Pininfarina'nın lale çiçeğinden esinlenerek tasarladığı Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin İstanbul Yeni Havalimanı'na simgesel anlamda çok şey katacağını belirtti.


Dünyanın en büyük havacılık merkezi projelerinden biri olarak kabul gören ve Türkiye'nin uluslararası havacılık sektöründeki rolünü zirveye taşıyacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'nın en önemli unsurlarından biri olan Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin tasarım yarışmasıyla belirlemek istediklerini anımsatan Akçayoğlu, "Dünyanın önemli firmaları yarışmaya birbirinden değerli tasarımlarıyla katıldı. Zorlu bir seçim sürecinden sonra AECOM ve Pininfarina'nın lale çiçeğinden esinlenerek tasarladığı konsept kule tasarımını seçtik. Kulenin yapımına önümüzdeki yılın mayıs ayında başlayacağız. Hava Trafik Kontrol Kulesi'ni 2017 yılının ekim ayında tamamlamayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.


AECOM ve Pininfarina'nın otomotiv ve havacılık tasarımında kullanılan aerodinamik biçimleri çağrıştıran tasarımının, yeni havalimanını kullanacak tüm yolcuların görebileceği eliptik bir kule içerdiğini belirten Akçayoğlu, "Kule, yüz yıllardır İstanbul'un simgesi haline gelen ve Türk tarihinde kültürel öneme sahip lale figüründen esinlenerek tasarlandı" bilgisini verdi.


AECOM'un Avrupa, Orta Doğu, Hindistan ve Afrika mimarlık ofisleri Genel Müdürü Jennifer Dixon ise, "Bu yarışma için Pininfarina'nın dinamizm ve romantizmi harmanlayan ve otomotiv tasarımından esinlenen mimari üslubuyla AECOM'un havacılık mimarisi alanındaki yeteneğini birleştirmek istedik. AECOM ve Pininfarina ekibi Avrupa ile Asya'yı birbirine bağlayan kavşakta modern hava yolculuğuna dair heyecan ve ışıltıyı alevlendirecek hem estetik hem de son derece işlevsel bir çalışma ortaya koydu" değerlendirmesini yaptı. 


- "Saf ve anıtsal estetiği inovasyonla harmanladık"

AECOM Küresel Havacılık Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Direktörü Bernardo Gogna da yarışmadayı birincilikle bitirmelerine ilişkin, "Bu yarışmada farklı bir tasarım sektörünün uzmanlığıyla AECOM'un şirket için mimarlık ve mühendislik yeteneklerini birleştirmeyi amaçladık. Hedefimiz Pininfarina'nın gelenek ve zanaatten beslenen değerlerini havacılık dünyasına taşımaktı. Böylelikle saf ve anıtsal bir estetiği gerçek inovasyonla harmanladığımız bir çalışma elde ettik" ifadelerini kullandı.


Pininfarina'nın Yönetim Kurulu Başkanı Paolo Pininfarina, "İstanbul Yeni Havalimanı için yapılacak "Hava Trafik Kontrol Kulesi" İstanbul'un simgesi olmaya aday anıtsal bir yapı. Tüm diğer projelerimizde olduğu gibi bu projede de ortağımızın tasarım kimliğini yansıtan bir fikir geliştirirken yeni bir estetik bakış açısı oluşturmak istedik. Otomobilden, süper yatlara, lüks ürünlerden mobilyaya uzanan 85 yıllık tasarım tecrübemizin verdiği imkânları, dünya çapında gerçekleştirdiğimiz projelerle elde ettiğimiz mimarlık bilgisiyle benzersiz biçimde harmanlayarak kendine özgü bir karaktere sahip, teknolojik olarak gelişmiş bir yapı ortaya koyduk" bilgilerini aktardı.



3. havalimanının finansman protokolü imzalandı!



AA




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


İstanbul yeni havalimanının hava trafik kontrol kulesi için dünyanın alanında önemli isimlerinin katıldığı konsept tasarım yarışması sonuçlandı. Yarışmayı 'lale' figüründen esinlenerek tasarladığı çalışmasıyla AECOM ve Pininfarina kazandı. Kule, lale figüründe inşa edilecek.


İGA'nın, üçüncü havalimanı için hava trafik kontrol kulesi tasarım yarışması tamamlandı. Hava trafik kontrol kulesini dünyanın alanında önemli firmalarından olan AECOM ve Pininfarina tasarlayacak.


İGA CEO'su Yusuf Akçayoğlu, AECOM ve Pininfarina'nın 'lale' çiçeğinden esinlenerek tasarladığı hava trafik kontrol kulesinin havalimanının simgesel anlamda çok şey katacağını belirtti. Akçayoğlu, "Hava trafik kontrol kulesinin tasarımını, açtığımız uluslararası bir yarışmayla belirlemek istedik. Bu alanda dünyanın önemli firmaları yarışmaya birbirinden değerli tasarımlarıyla katıldı. Zorlu bir seçim sürecinden sonra AECOM ve Pininfarina'nın 'lale' çiçeğinden esinlenerek tasarladığı konsept kule tasarımını seçtik. Kulenin yapımına önümüzdeki yılın Mayıs ayında başlayacağız. Hava trafik kontrol kulesini 2017 yılının Ekim ayında tamamlamayı hedefliyoruz." dedi.


AECOM ve Pininfarina'nın otomotiv ve havacılık tasarımında kullanılan aerodinamik biçimleri çağrıştıran tasarımı, yeni havalimanını kullanacak tüm yolcuların görebileceği eliptik bir kule içeriyor. Kule, yüz yıllardır İstanbul'un simgesi haline gelen ve Türk tarihinde kültürel öneme sahip lale figüründen esinlenerek tasarlandı.


AECOM'un Avrupa, Ortadoğu, Hindistan ve Afrika mimarlık ofisleri Genel Müdürü Jennifer Dixon, "Bu yarışma için Pininfarina'nın dinamizm ve romantizmi harmanlayan ve otomotiv tasarımından esinlenen mimari üslubuyla AECOM'un havacılık mimarisi alanındaki yeteneğini birleştirmek istedik. AECOM ve Pininfarina ekibi Avrupa ile Asya'yı birbirine bağlayan kavşakta modern hava yolculuğuna dair heyecan ve ışıltıyı alevlendirecek hem estetik hem de son derece işlevsel bir çalışma ortaya koydu." dedi.


AECOM Küresel Havacılık Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Direktörü Bernardo Gogna, yarışmada farklı bir tasarım sektörünün uzmanlığıyla AECOM'un şirket için mimarlık ve mühendislik yeteneklerini birleştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.


Pininfarina'nın Yönetim Kurulu Başkanı Paolo Pininfarina, İstanbul yeni havalimanı için yapılacak kulenin İstanbul'un simgesi olmaya aday anıtsal bir yapı olacağını dile getirdi. Yeni bir estetik bakış açısı oluşturmak istediklerini kaydeden Paolo Pininfarina, "Otomobilden, süper yatlara, lüks ürünlerden mobilyaya uzanan 85 yıllık tasarım tecrübemizin verdiği imkânları, dünya çapında gerçekleştirdiğimiz projelerle elde ettiğimiz mimarlık bilgisiyle benzersiz biçimde harmanlayarak kendine özgü bir karaktere sahip, teknolojik olarak gelişmiş bir yapı ortaya koyduk." diye konuştu.


Sinan GÜL/Zaman



Haber Hürriyet'te şöyle yer aldı;

İstanbul Yeni Havalimanı ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi Konsept Tasarım Yarışması’ sonuçlandı. Yarışmayı ‘lale’ figüründen esinlenerek tasarladığı çalışmasıyla AECOM ve Pininfarina kazandı. Üçüncü Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi Konsept Yarışması bugün sonuçlandı. Yarışmaya; Zaha Hadid, Moshe Safdie, Grimsaw-Nordic, Massimiliano Fuksas, Pininfarina-Aekom, RMJM Architects gibi tasarım dünyasının çok önemli isimleri hazırladıkları projelerle katıldı. Yarışmayı AECOM ve Pininafarina'nın lale çiçeğinden esinlenerek tasarladığı kule kazandı. Pininfarina, dünya'nın en büyük lüks otomobil üreticilerinden biri olan Ferrari'nin de modellerini tasarlayan şirket olarak tanınıyor.


LALE'DEN ESİNLENİLDİ

Yarışma sonucu ile ilgili bir açıklama yapan İGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu, AECOM ve Pininfarina’nın ‘lale’ çiçeğinden esinlenerek tasarladığı ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’nin İstanbul Yeni Havalimanı’na simgesel anlamda çok şey katacağını belirtti. Akçayoğlu, “Dünyanın en büyük havacılık merkezi projelerinden biri olarak kabul gören ve Türkiye’nin uluslararası havacılık sektöründeki rolünü zirveye taşıyacak olan İstanbul Yeni Havalimanı’nın en önemli unsurlarından biri olan ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’nin tasarımını, açtığımız uluslararası bir yarışmayla belirlemek istedik. Bu alanda dünyanın önemli firmaları yarışmaya birbirinden değerli tasarımlarıyla katıldı. Zorlu bir seçim sürecinden sonra AECOM ve Pininfarina’nın ‘lale’ çiçeğinden esinlenerek tasarladığı konsept kule tasarımını seçtik. Kulenin yapımına önümüzdeki yılın Mayıs ayında başlayacağız. ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’ni 2017 yılının Ekim ayında tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.


TÜRK KÜLTÜRÜNDE ÖNEMLİ YERİ VAR

Tasarım, yeni havalimanını kullanacak tüm yolcuların görebileceği eliptik bir kule içeriyor. 2017 yılının Ekim ayında bitmesi planlanan kule, yüz yıllardır İstanbul’un simgesi haline gelen ve Türk tarihinde kültürel öneme sahip lale figüründen esinlenerek tasarlandı. AECOM ve Pininfarina’nın otomotiv ve havacılık tasarımında kullanılan aerodinamik biçimleri çağrıştıran tasarımı, yeni havalimanını kullanacak tüm yolcuların görebileceği eliptik bir kule içeriyor. Kule, yüz yıllardır İstanbul’un simgesi haline gelen ve Türk tarihinde kültürel öneme sahip lale figüründen esinlenerek tasarlandı.


DİXON: "ASYA VE AVRUPA'NIN BİRLEŞTİĞİ NOKTADA IŞILTIYI ALEVLENDİRECEK"

AECOM’un Avrupa, Ortadoğu, Hindistan ve Afrika mimarlık ofisleri Genel Müdürü Jennifer Dixon konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Bu yarışma için Pininfarina’nın dinamizm ve romantizmi harmanlayan ve otomotiv tasarımından esinlenen mimari üslubuyla AECOM’un havacılık mimarisi alanındaki yeteneğini birleştirmek istedik. AECOM ve Pininfarina ekibi Avrupa ile Asya’yı birbirine bağlayan kavşakta modern hava yolculuğuna dair heyecan ve ışıltıyı alevlendirecek hem estetik hem de son derece işlevsel bir çalışma ortaya koydu”

GOGNA: "SAF VE ANITSAL"

AECOM Küresel Havacılık Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Direktörü Bernardo Gogna yarışmadaki birinciliğe dair yaptığı açıklamada “Bu yarışmada farklı bir tasarım sektörünün uzmanlığıyla AECOM’un şirket için mimarlık ve mühendislik yeteneklerini birleştirmeyi amaçladık. Hedefimiz Pininfarina’nın gelenek ve zanaâtten beslenen değerlerini havacılık dünyasına taşımaktı. Böylelikle saf ve anıtsal bir estetiği gerçek inovasyonla harmanladığımız bir çalışma elde ettik” ifadelerini kullandı.


PİNİNFARİNA: "İSTANBUL'UN SİMGESİ OLMAYA ADAY ANITSAL BİR YAPI"

Pininfarina’nın Yönetim Kurulu Başkanı Paolo Pininfarina, “İstanbul Yeni Havalimanı için yapılacak ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’ İstanbul’un simgesi olmaya aday anıtsal bir yapı. Tüm diğer projelerimizde olduğu gibi bu projede de ortağımızın tasarım kimliğini yansıtan bir fikir geliştirirken yeni bir estetik bakış açısı oluşturmak istedik. Otomobilden, süper yatlara, lüks ürünlerden mobilyaya uzanan 85 yıllık tasarım tecrübemizin verdiği imkânları, dünya çapında gerçekleştirdiğimiz projelerle elde ettiğimiz mimarlık bilgisiyle benzersiz biçimde harmanlayarak kendine özgü bir karaktere sahip, teknolojik olarak gelişmiş bir yapı ortaya koyduk” diye konuştu.

Hürriyet




Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;


İstanbul’da 2018 yılında faaliyete geçecek 3. havalimanının Hava Trafik Kontrol Kulesi, Ferrari’yi Ferrari yapan tasarımcılardan ‘Pininfarina’ imzasını taşıyacak. Kule için aralarında Zaha Hadid’in de yer aldığı dünyaca ünlü isimlerinin katıldığı konsept tasarım Yarışması sonuçlandı. Yarışmayı ‘lale’ figüründen esinlenerek tasarladığı çalışmasıyla AECOM ve Pininfarina kazandı. Yeni havalimanını inşa edip 25 yıl işletecek İGA’nın CEO’su Yusuf Akçayoğlu, kulenin İstanbul Yeni Havalimanı’na simgesel anlamda çok şey katacağını söyledi.

Akçayoğlu, “Dünyanın önemli firmaları yarışmaya birbirinden değerli tasarımlarıyla katıldı. Zorlu bir seçim sürecinden sonra AECOM ve Pininfarina’nın lale çiçeğinden esinlenerek tasarladığı konsept kule tasarımını seçtik. Kulenin yapımına önümüzdeki yılın mayıs ayında başlayacağız. Hava Trafik Kontrol Kulesi’ni 2017 yılının ekim ayında tamamlamayı hedefliyoruz” dedi. Kule alttan ışıklandırmayla kırmızı renkte gözükecek. Akçayoğlu tasarımının, yeni havalimanını kullanacak tüm yolcuların görebileceği eliptik bir kule içerdiğini söyledi.


‘Simge yapı olur’

Pininfarina’nın Yönetim Kurulu Başkanı Paolo Pininfarina ise, Hava Trafik Kontrol Kulesi’nin İstanbul’un simgesi olmaya aday anıtsal bir yapı olacağını belirterek şunları söyledi: “Tüm diğer projelerimizde olduğu gibi bu projede de ortağımızın tasarım kimliğini yansıtan bir fikir geliştirirken yeni bir estetik bakış açısı oluşturmak istedik. Otomobilden, süper yatlara, lüks ürünlerden mobilyaya uzanan 85 yıllık tasarım tecrübemizin verdiği imkânları, dünya çapında gerçekleştirdiğimiz projelerle elde ettiğimiz mimarlık bilgisiyle harmanlayarak kendine özgü bir karaktere sahip, teknolojik olarak gelişmiş bir yapı ortaya koyduk.”

AECOM’un Avrupa, Orta Doğu, Hindistan ve Afrika mimarlık ofisleri Genel Müdürü Jennifer Dixon ise, “Bu yarışma için Pininfarina’nın dinamizm ve romantizmi harmanlayan ve otomotiv tasarımından esinlenen mimari üslubuyla AECOM’un havacılık mimarisi alanındaki yeteneğini birleştirmek istedik. AECOM ve Pininfarina ekibi Avrupa ile Asya’yı birbirine bağlayan kavşakta modern hava yolculuğuna dair heyecan ve ışıltıyı alevlendirecek hem estetik, hem de son derece işlevsel bir çalışma ortaya koydu” dedi. 


52 milyon dolarlık oto onun tasarımı

Pininfarina, İtalyan spor otomotiv devi Ferrari’ye şeklini veren tasarımcı. 1930’da Battista ‘Pinin’ Farina’nın kurduğu şirketin başında şu anda 4. kuşaktan Paolo Pininfarina var İtalyanların en eski bağımsız tasarım firması olan Pininfarina farklı markalar için 1000 civarı oto tasarımı yapan, hatta belirli modellerin de üretimini gerçekleştiren bir şirket. 


Pininfarina, Ferrari dışında Alfa Romeo, Peugeot, Fiat ve Maserati’yle de çalıştı. Halen Ferrari’nin ürettiği pek çok model, Pininfarina imzasını taşıyor. Bunlar arasında, 52 milyon dolara satılarak dünyanın en pahalı arabası unvanını kazanan 1963 model Ferrari 250 GTO en sevilenlerden. 


Milliyet 




Haber Cumhuriye'te şöyle yer aldı;

Üçüncü havalimanı kulesi için lale figürü

Üçüncü havalimanına 15 milyar liralık İstanbul Yeni Havalimanı projesinin ilk etabına ilişkin altı bankadan sağlanan 4.6 milyar Avro kredi için Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, IGA ve ilgili bankalar arasında teyit protokolü imzalandı. 

DHMİ Genel Müdürlüğü'nün internet sitesindeki duyuve üç pistini kapsayan havalimanının birinci etabına ilişkin yatırımlar için Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Denizbank, Garanti Bankası ve Finansbank tarafından karşılanacak finansman kredisi teyit protokolü, DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Genel Müdür Yardımcısı Funda Ocak ile İGA ve banka yetkililerinin katılımıyla DHMİ Genel imza Müdürlüğü nde imza altına alındı. 

Lale kule Diğer yandan yeni havalimanının hava trafik kontrol kulesi için dünyanın alanında önemli isimlerinin katıldığı konsept tasarım yarışması sonuçlandı. Yarışmayı 'lale' figüründen esinlenerek tasarladığı çalışmasıyla AECOM ve Pininfarina kazandı. 


Cumhuriyet




Bu haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


İstanbul yeni havalimanının hava trafik kontrol kulesi için dünyanın alanında önemli isimlerinin katıldığı konsept tasarım yarışması sonuçlandı. Yarışmayı ‘lale’ figüründen esinlenerek tasarladığı çalışmasıyla AECOM ve Pininfarina kazandı. Kule, lale figüründe inşa edilecek.


İGA’nın, üçüncü havalimanı için hava trafik kontrol kulesi tasarım yarışması tamamlandı. Hava trafik kontrol kulesini dünyanın alanında önemli firmalarından olan AECOM ve Pininfarina tasarlayacak. 

İGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu, AECOM ve Pininfarina’nın ‘lale’ çiçeğinden esinlenerek tasarladığı hava trafik kontrol kulesinin havalimanının simgesel anlamda çok şey katacağını belirtti. Akçayoğlu, “Hava trafik kontrol kulesinin tasarımını, açtığımız uluslararası bir yarışmayla belirlemek istedik. Bu alanda dünyanın önemli firmaları yarışmaya birbirinden değerli tasarımlarıyla katıldı. Zorlu bir seçim sürecinden sonra AECOM ve Pininfarina’nın ‘lale’ çiçeğinden esinlenerek tasarladığı konsept kule tasarımını seçtik. Kulenin yapımına önümüzdeki yılın Mayıs ayında başlayacağız. Hava trafik kontrol kulesini 2017 yılının Ekim ayında tamamlamayı hedefliyoruz.” dedi. 


AECOM ve Pininfarina’nın otomotiv ve havacılık tasarımında kullanılan aerodinamik biçimleri çağrıştıran tasarımı, yeni havalimanını kullanacak tüm yolcuların görebileceği eliptik bir kule içeriyor. Kule, yüz yıllardır İstanbul’un simgesi haline gelen ve Türk tarihinde kültürel öneme sahip lale figüründen esinlenerek tasarlandı. 


AECOM’un Avrupa, Ortadoğu, Hindistan ve Afrika mimarlık ofisleri Genel Müdürü Jennifer Dixon, “Bu yarışma için Pininfarina’nın dinamizm ve romantizmi harmanlayan ve otomotiv tasarımından esinlenen mimari üslubuyla AECOM’un havacılık mimarisi alanındaki yeteneğini birleştirmek istedik. AECOM ve Pininfarina ekibi Avrupa ile Asya’yı birbirine bağlayan kavşakta modern hava yolculuğuna dair heyecan ve ışıltıyı alevlendirecek hem estetik hem de son derece işlevsel bir çalışma ortaya koydu.” dedi. 


AECOM Küresel Havacılık Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Direktörü Bernardo Gogna, yarışmada farklı bir tasarım sektörünün uzmanlığıyla AECOM’un şirket için mimarlık ve mühendislik yeteneklerini birleştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. 


Pininfarina’nın Yönetim Kurulu Başkanı Paolo Pininfarina, İstanbul yeni havalimanı için yapılacak kulenin İstanbul’un simgesi olmaya aday anıtsal bir yapı olacağını dile getirdi. Yeni bir estetik bakış açısı oluşturmak istediklerini kaydeden Paolo Pininfarina, “Otomobilden, süper yatlara, lüks ürünlerden mobilyaya uzanan 85 yıllık tasarım tecrübemizin verdiği imkânları, dünya çapında gerçekleştirdiğimiz projelerle elde ettiğimiz mimarlık bilgisiyle benzersiz biçimde harmanlayarak kendine özgü bir karaktere sahip, teknolojik olarak gelişmiş bir yapı ortaya koyduk.” diye konuştu.





Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


İstanbul 3'üncü Havalimanı 'Hava Trafik Kontrol Kulesi Konsept Tasarım Yarışması' sonuçlandı. 'Lale' figüründen esinlenerek kule tasarlayan Aecom-Pininfarina yarışmanın birincisi oldu. Zaha Hadid, Moshe Safdie, Grimsaw-Nordic, Massimiliano Fuksas, Pininfarina-Aekom, RMJM Architects gibi tasarım dünyasının önemli isimlerinin katıldığı yarışmanın, lideri Aecom-Pininafarina oldu. Pininfarina, dünyanın en büyük lüks otomobil üreticilerinden biri olan Ferrari'nin de modellerini tasarlayan şirket olarak tanınıyor. İGA CEO'su Yusuf Akçayoğlu, Aecom- Pininfarina'nın 'lale' çiçeğinden esinlenerek tasarladığı 'Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin 3'üncü Havalimanı'na simgesel anlamda çok şey katacağını belirtti. Akçayoğlu, "Kulenin yapımına Mayıs 2016'da başlayacağız" dedi. 


2017 EKİM'DE BİTECEK 

2017'nin Ekim ayında bitmesi planlanan kule, yüz yıllardır İstanbul'un simgesi haline gelen ve Türk tarihinde kültürel öneme sahip lale figüründen esinlenerek tasarlandı. Aecom-Pininfarina'nın otomotiv ve havacılık tasarımında kullanılan aerodinamik biçimleri çağrıştıran tasarımı, yeni havalimanını kullanacak tüm yolcuların görebileceği eliptik bir kule içeriyor

Sabah




Bu haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



İstanbul Yeni Havalimanı'nın Hava Trafik Kontrol Kulesi için dünyanın alanında önemli isimlerinin katıldığı konsept tasarım yarışması sonuçlandı, yarışmayı AECOM ve Pininfarina kazandı. Şirket yetkilisi, lale çiçeğinden esinlenerek tasarladığı Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin İstanbul Yeni Havalimanı'na simgesel anlamda çok şey katacağını belirtti.++

İstanbul Yeni Havalimanı'nın Hava Trafik Kontrol Kulesi için dünyanın alanında önemli isimlerinin katıldığı konsept tasarım yarışması sonuçlandı. Yarışmayı lale figüründen esinlenerek tasarladığı çalışmasıyla AECOM ve Pininfarinakazandı.

Havalimanının işletmeci firması İGA açıklamasına göre, İstanbul Yeni Havalimanı'nın "Hava Trafik Kontrol Kulesi" için dünyanın önde gelen tasarımcılarını davet ederek başlattığı konsept tasarım yarışması sonuçlandı.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın 'Hava Trafik Kontrol Kulesi'ni dünyanın alanında önemli firmalarından olan AECOM ve Pininfarina tasarlayacak.


Kulenin esin kaynağı lale çiçeği

Açıklamada görüşlerine yer verilen İGA CEO'su Yusuf Akçayoğlu, AECOM ve Pininfarina'nın lale çiçeğinden esinlenerek tasarladığı Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin İstanbul Yeni Havalimanı'na simgesel anlamda çok şey katacağını belirtti.

Dünyanın en büyük havacılık merkezi projelerinden biri olarak kabul gören ve Türkiye'nin uluslararası havacılık sektöründeki rolünü zirveye taşıyacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'nın en önemli unsurlarından biri olan Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin tasarım yarışmasıyla belirlemek istediklerini anımsatan Akçayoğlu, "Dünyanın önemli firmaları yarışmaya birbirinden değerli tasarımlarıyla katıldı. Zorlu bir seçim sürecinden sonra AECOM ve Pininfarina'nın lale çiçeğinden esinlenerek tasarladığı konsept kule tasarımını seçtik. Kulenin yapımına önümüzdeki yılın mayıs ayında başlayacağız. Hava Trafik Kontrol Kulesi'ni 2017 yılının ekim ayında tamamlamayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.



Haber Takvim Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İstanbul'un 3. Havalimanı projesinin ilk etabına ilişkin 4.6 milyar euro kredi için Devlet Hava Meydanları İşletmesi, İGA ve ilgili bankalar arasında teyit protokolü imzalandığı açıklandı. Finansman kredisi Ziraat Bankası, Halkbank, VakıfBank, Denizbank, Garanti Bankası ve Finansbank tarafından karşılanacak.


YARIŞMAYI KAZANDI

İstanbul Yeni Havalimanı'nın hava trafik kontrol kulesi için dünyanın alanında önemli isimlerinin katıldığı konsept tasarım yarışması sonuçlandı. Yarışmaya çok önemli tasarımcıların eserleri katılmıştı. Yapılan seçimle yarışmayı, lale figüründen esinlenerek tasarladığı çalışmasıyla AECOM ve Pininfarina kazandı.


Takvim




Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İGA’nın, İstanbul Yeni Havalimanı’nın ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’ için dünyanın önde gelen tasarımcılarını davet ederek başlattığı konsept tasarım yarışması sonuçlandı. İstanbul Yeni Havalimanı’nın ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’ni dünyanın alanında önemli firmalarından olan AECOM ve Pininfarina tasarlayacak. İGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu, AECOM ve Pininfarina’nın ‘lale’ çiçeğinden esinlenerek tasarladığı ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’nin İstanbul Yeni Havalimanı’na simgesel anlamda çok şey katacağını belirtti. Akçayoğlu, “Zorlu bir seçim sürecinden sonra AECOM ve Pininfarina’nın ‘lale’ çiçeğinden esinlenerek tasarladığı konsept kule tasarımını seçtik. Kulenin yapımına önümüzdeki yılın mayıs ayında başlayacağız. ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’ni 2017 yılının ekim ayında tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Tüm yolcular görebilecek 

Tasarım, yeni havalimanını kullanacak tüm yolcuların görebileceği eliptik bir kule içeriyor. Kule, yüz yıllardır İstanbul’un simgesi haline gelen ve Türk tarihinde kültürel öneme sahip lale figüründen esinlenerek tasarlandı. Dünyaca ünlü mimarların katıldığı yarışmada, Zaha Hadid semazen dönüşlerinden, Moshe Safdie Osmanlı geometrik desenlerinden, Massimiliano Fuksas minarelerden, RMJM Architects İstanbul’un martılarından esinlenmişti.

10 milyar euro yatırım yapılacak 

Cengiz-Limak-Kolin-Kalyoncu-Mapa Konsorsiyumu, İstanbul üçüncü havalimanının 25 yıllık işletme hakkı için Mayıs 2013'te yapılan yap-işlet-devret ihalesini kira bedeli olarak 22 milyar 152 milyon euro artı KDV teklif ederek kazanmıştı. Proje için toplam 10 milyar euro yatırım yapılacak.

Yeni Havalimanı yerli krediyle uçuşa geçiyor

Yolcu kapasitesi itibarıyla dünyanın en büyük havacılık merkezi olacak İstanbul Yeni Havalimanı projesinin ilk etabına ilişkin altı bankadan sağlanan kredi için Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, IGA ve ilgili bankalar arasında teyit protokolü imzalandı. İhalesi Mayıs 2013’te gerçekleşen Türkiye’nin en büyük altyapı projesi 3. Havalimanı’nın ilk etabı için gerekli olan kredi miktarı 4.6 milyar euro. Kredi anlaşmasında 3’ü kamu ve 3’ü de özel olmak üzere toplam 6 Türk bankası yer aldı.

Kim ne kadar veriyor?

Ziraat Bankası’nın 1.5 milyar euro, Halkbank ile Vakıfbank’ın da 1’er milyar euro ile katılacağı finansmanda kalan kısım özel bankalar tarafından sağlanacak. Özel bankalar tarafında da aslan payını DenizBank verecek. DenizBank’ın 500 milyon euro, Garanti ve Finansbank 300’er milyon euro verecek.


Akşam 



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İSTANBUL'UN yeni havalimanının kontrol kulesi 'lale' konseptinde olacak. Havalimanının işletmeci firması İGA dünyanın önde gelen tasarımcılarını davet ederek başlattığı konsept tasarım yarışmasını 'lale' figüründen esinlenerek tasarladığı çalışmasıyla AECOM ve Pininfarina kazandı. 


Otomotiv ve havacılık tasarımında kullanılan aerodinamik biçimleri çağrıştıran tasarımın, yeni havalimanını kullanacak tüm yolcuların görebileceği eliptik bir kule içerdiğini belirten İGA CEO'su Yusuf Akçayoğlu, "Kule, yüz yıllardır İstanbul'un simgesi haline gelen ve Türk tarihinde kültürel öneme sahip lale figüründen esinlenerek tasarlandı. 2017 yılının Ekim ayında tamamlamayı hedefliyoruz" dedi. 


Vatan



Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Üçüncü havalimanının Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin tasarımı belli oldu. Ünlü tasarımcıların imzasının olduğu kule, Ekim 2017'de tamamlanacak.


İstanbul Yeni Havalimanı'nın Hava Trafik Kontrol Kulesi için dünyanın alanında önemli isimlerinin katıldığı konsept tasarım yarışması sonuçlandı. Yarışmayı lale figüründen esinlenerek tasarladığı çalışmasıyla Aecom ve Pininfarina kazandı. 


Havalimanının işletmeci firması İGA'nın CEO'su Yusuf Akçayoglu, Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin İstanbul Yeni Havalimanı'na simgesel anlamda çok şey katacağım belirtti Kulenin yapımına önümüzdeki yılın mayıs ayında başlayacaklarım söyleyen Akçayoğlu, 'Trafik Kontrol Kulesi'ni Ekim yanız. Kulenin tasarımı, yeni havalimanını kullanacak yolcuların görebileceği diptik bir kule içeriyor" dedi. 


Aecom Avrupa, Ortadoğu, Hindistan ve Afrika Genel Müdürü Jennifer Dixon ise "Bu yarışma için Pininfarina'nın dinamizm ve romantizmi harmanlayan ve otomotiv tasarımından esinlenen mimari üslubuyla bizim havacılıktaki yeteneğimizi birleştirmek istedik" diye konuştu. Pininfarina Başkam Paolo Pininfarina da, kuleyi "İstanbul'un simgesi olmaya aday anıtsal bir yapı" olarak tanımladı. 


Bugün


Haber Güneş'te şöyle yer aldı;

İstanbul Yeni Havalimanı'nın Hava Trafik Kontrol Kulesi için dünyanın alanında önemli isimlerinin katıldığı konsept tasarım yarışması sonuçlandı, yarışmayı AECOM ve Pininfarina kazandı. İstanbul Yeni Havalimanı için düzenlenen "Hava Trafik Kontrol Kulesi Konsept Tasarım Yarışması" sonuçları açıklandı. Yarışmayı ünlü otomobil firması Ferrari'nin de modellerini tasarlayan şirket olarak tanınan AECOM ve Pininafarina kazandı.


İŞTE DİĞER ADAYLAR 

Yarışma sonucu ile ilgili bir açıklama yapan İGA CEO'su Yusuf Akçayoğlu, AECOM ve Pininfarina'nın 'lale' çiçeğinden esinlenerek tasarladığı 'Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin İstanbul Yeni Havalimanı'na simgesel anlamda çok şey katacağını belirtti. Zorlu bir seçim sürecinden sonra AECOM ve Pininfarina'nın 'lale' çiçeğinden esinlenerek tasarladığı konsept kule tasarımının seçildiğini söyleyen Akçayoğlu, kulenin yapımının önümüzdeki yılın Mayıs ayında başlayacağını açıkladı. Kontrol kulesinin 2017 yılında bitirilmesi hedefleniyor.


Güneş 


Haber Anadolu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


İSTANBUL Yeni Havalimanı 'Hava Trafik Kontrol Kulesi Konsept Tasarım Yarışması' sonuçlandı. Yarışmayı 'lale' figüründen esinlenerek tasarladığı çalışmasıyla AECOM ve Pininfarina kazandı. Üçüncü Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi Konsept Yarışması bugün sonuçlandı. Yarışmaya; Zaha Hadid, Moshe Safdie, Grimsaw-Nordic, Massimiliano Fuksas, Pininfarina-Aekom, RMJM Architects gibi tasarım dünyasının çok önemli isimleri hazırladıkları projelerle katıldı. Yarışmayı AECOM ve Pininafariııa'nm lale çiçeğinden esinlenerek tasarladığı kule kazandı. Pininfarina. dünya'nın en büyük lüks otomobil üreticilerinden biri olan Ferrari'nin de modellerini tasarlayan şirket olarak tanınıyor.


Anadolu


Haber Meydan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


3. havalimanının kulesinin şekli belli oldu. 'Hava Trafik Kontrol Kulesi Konsept Tasarım Yarışması'nda birinciliği 'lale' figüründen esinlenerek tasarladığı çalışmasıyla AECOM ve Pininfarina kazandı. Pininfarina, dünyanın en büyük lüks otomobil üreticilerinden biri olan Ferrari'nin de modellerini tasarlayan şirket olarak tanınıyor. Yeni havalimanını kullanacak tüm yolcuların görebileceği eliptik bir kule olan tasarımın 2017 yılının Ekim ayında bitmesi planlanıyor. 


Meydan

Haber Bölge Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

İstanbul Yeni Havalimanı'nın Hava Trafik Kontrol Kulesi için dünyanın alanında önemli isimlerinin katıldığı konsept tasarım yarışması sonuçlandı. İstanbul Yeni Havalimanı'nın Hava Trafik Kontrol Kulesi için dünyanın alanında önemli isimlerinin katıldığı konsept tasarım yarışması sonuçlandı. 

Yarışmayı lale figüründen esinlenerek tasarladığı çalışmasıyla AECOM ve Pininfarina kazandı. Havalimanının işletmeci firması İGA açıklamasına göre, İstanbul Yeni Havalimanı'nın "Hava Trafik Kontrol Kulesi" için dünyanın önde gelen tasarımcılarını davet ederek başlattığı konsept tasarım yarışması sonuçlandı. 

İstanbul Yeni Havalimanı'nın 'Hava Trafik Kontrol Kulesi'ni dünyanın alanında önemli firmalarından olan AECOM ve Pininfarina tasarlayacak. - Kulenin esin kaynağı lale çiçeği Açıklamada görüşlerine yer verilen İGACEO'su Yusuf Akçayoğlu, AECOM ve Pininfarina'nın lale çiçeğinden esinlenerek tasarladığı Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin İstanbul Yeni Havalimam'na simgesel anlamda çok şey katacağını belirtti.  Dünyanın en büyük havacılık merkezi projelerinden biri olarak kabul gören ve Türkiye'nin uluslararası havacılık sektöründeki rolünü zirveye taşıyacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'nın en önemli unsurlarından biri olan Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin tasarım yarışmasıyla belirlemek istediklerini anımsatan Akçayoğlu, "Dünyanın önemli firmaları yarışmaya birbirinden değerli tasarımlarıyla katıldı. Zorlu bir seçim sürecinden sonra AECOM ve Pininfarina'nın lale çiçeğinden esinlenerek tasarladığı konsept kule tasarımını seçtik. Kulenin yapımına önümüzdeki yılın mayıs ayında başlayacağız. Hava Trafik Kontrol Kulesi'ni 2017 yılının ekim ayında tamamlamayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. 


Bölge



Geri Dön