25 / 04 / 2024

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nda 100 kadın çalışıyor!

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nda 100 kadın çalışıyor!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yazın açılacağı müjdesini verdiği, Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden biri olan 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde yaklaşık 100 kadın çalışan var.



Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Yazın açılacak” dediği 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde 100 kadın çalışanın projeye yön verdiği ortaya çıktı. Çevre ve sürdürülebilirlik alanlarda çalışmalar genelde kadınlara teslim edilmiş durumda. Kadın çevre mühendisleri, hem 3. Köprü hem de 116 kilometrelik otoyol sahasında çalışmalarda önemli görevler yürütüyor.


3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu nda 100 kadın çalışıyor!


“AYIN ÇEVRECİSİ” SEÇİLİYOR 

Çevre Mühendislerinden Zeynep Orhun, “Kadın ve erkek çalışanların dengeli dağılımı ve ekipteki kişilerin karşılıklı saygısı oldukça rahat bir çalışma ortamı sunuyor. Pantolonum çamur içinde kalsa da gözüme sürmemi de çektim. Hem kadınım hem mühendisim" diyor. Çevre Mühendisi Ceren Arpak ise, “Şantiyede kadın mühendis olmak pek kolay sayılmaz. Kendinizi kabul ettirip bu alanda iyi olduğunuzu ispatlamak için daha fazla çaba harcamak gerekiyor. İşçilerin çevre bilincini ve motivasyonunu artırmak için her ay “ayın çevrecisi” ni seçiyoruz ve ödüllendiriyoruz” dedi.


Hürriyet 



Köprü inşaatında son durum videosu!



Geri Dön